anlamadığım hastalık lepsites te


falaziÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2007
Mesaj: 32
falaziÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2007 02:13

Fotoğraf:---

Canlıdaki Belirtiler:yan halde yatıyor...

Akvaryum Kapasitesi (litre):3-4

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:----

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):----

Filitrasyon:henüz değişim yapılmadı

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:----

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :---

 

 

Arkadaşlar arkadaşım bir sürü lepistes almıştı.yeni kurduğu akvaryumda kumları iyi yıkamadığı için 8 lepistesinin 5 i ertesi gün 1 i de sonradan öldü. kalan 2 balıktaan 1 i sağlam öteki ise yaklaşık 2 haftadır yan yaşıyor.

Önemli kısmı: balık su üstünden altına inemedi belinin yanı hergün şişti şişti ölecek diye hiçbirşey yapmadık... Hayvan ölmedi ama o bölge  iyice şişti... Bugün baktım balık bu sefer suyun dibinde yan yatıyor şişen bölge patlamış. Ne olabilir bir fikriniz var mı? balık ölmemek için direniyor... her gün suda öle bir balık görmek... Not: Balık her türlü dış etkiye tepki veriyor cama vurulduğunda yüzme girişiminde bulunup gene bi yerde kalıyor...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2007 03:50

sudaki bozulmadan dolayı aşırı zehirli gaz birikimi yapan muhtemelen karbondioksit ve amonyak karışımı bir gaz olabilir hava kesesinde birikip şişmeye neden olmuş ve bundan sonrada aşırı genleşen gaz hava kesesini ve balığın tenini hassas bir yerden delerek dışarı çıkmış balığınız iyileşebilir fakat hava kesesi tamamen işe yaramaz konumda olduğundan dolayı sadece diplerde ve çok aşırı çaba sarfederek sagda solda dolaşabilir hayatını sürdürebilir ama işkence çekerek ve bu bir hastalık değildir yapılan uygulamaların yanlışlığı ve sudaki aşırı deger artışıdır.

bu kendi şahsi tahminim ve gözlemlediğim bir durumdur resim görebilsem daha farklı yorumlarda yapılabilirdi veya kesin bu yüzden olmuş diyebilirdim kolay gelsin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir