Anlayamadığım hastalık


tusegeÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2009
İl: Izmir
Mesaj: 440
tusegeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2009 19:42
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Siyah sanki kömür tozuna bulanmış

Akvaryum Kapasitesi (litre):190 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:sp mp

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:dış filitre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Akvaryumumda yunus sp ve mp yavruları (yaklaşık 20 gündür)var,acemiyim ve balık sayısı fazla.Balıklarda kuma sürtünme var.Bende 1/4 suyunu değiştirdim.Kaya tuzu ekledim.Ancak yunus yavrularımın bir kısmında hafif karama ve sanki kömür tozuna bulanmış gibi küçük nokta nokta belirtiler var.Bazılarının üst yüzgecinde sanki ısırılmış gibi
 duruyor.Yüzgeç paraziti mi dış parazit mi nedir bilemiyorum.Moralim çok bozuk.Herhalde balıklarımı kaybedeceğim.Bu  söylediklerim sadece yunuslarda var.Ama kuma sürtünme hepsinde de var.Yem yemede bi sorun yok.Hareketlilikte de bi sorun yok ama hastalık ilerleyince ne olur bilemiyorum.Lütfen tecrübeli arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SarumanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2007
İl: Ankara
Mesaj: 869
SarumanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2009 20:40
Mustafa bey yazdıklarınız hastalık belirtisi değil.Çok fazla balık var demişsiniz.Yunuslarınızda ki kararmanın en önemli sebebi stres olabilir.Yunuslar geniş kumluk alanlardan hoşlanırlar.
 
Kaç cm ve kaç adet balığınız var? Filtreniz yeterli olmayabilir.Kafanıza göre kaya tuzu kullanmak, yarardan çok zarar getirebilir.
 
Yemlemeyi bir süre azaltın, her gün verdiğinizin yarısını verin, 1 hafta sonra göreceksiniz sürtünme kalmayacak.Balık sayınız çok fazla ise azaltmanız yada her gün %2-3 dinlenmiş su eklemeniz gerekebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tusegeÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2009
İl: Izmir
Mesaj: 440
tusegeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2009 20:58
Teşekkürler saruman ama yunuslardaki durum siyah sanki kömür tozu serpilmiş gibi.Yeni midye kırığı eklemiştim midye kırığının içerisinde küçük kömür parçacığına benzer şeyler var.(Mangal kömürü parçacıklarına benziyor.)akvaryuma koyduktan sonra farkettim.Acaba kumu komple boşaltıp güzelce temizlesem sonra kaynatıp bi süre tuzlu suda bekletsem bu arada da 2- 3 günde bir yüzde 15    20 dip çekimi yapıp yemlemeyi de azaltsam nasıl olur yine de çok üzüldüm inşallah yavrulara bi şey olmadan kurtarabilirim.Balık sayısını da azaltacam zaten. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir