Antalyalı akvaristlerin beslediği canlı türleri


KlarnetistÇevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2013
İl: Antalya
Mesaj: 52
KlarnetistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 06:00
Merhaba arkadaşlar. Uncalıdan herkese selamlar. İsmim Ali ÖZTÜRK. Atanmak için çırpınan bir müzik öğretmeniyim. Yaklaşık bir yıldır forumda tırım tırım dolanarak hobi hakkında kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Hobiye hediye edilen 10ltlik bir tanktaki birkaç japon ile başladım. Daha sonra uncalıdaki yosun akvaryumdan aldığım poso orange rabbit snail ve leopar vatoz ile birlikte devam ettim. Günlerden birgün doymak bilmeyen japonumun posomu yemesi ve akabinde leoparımın nedensiz bir şekilde vefat etmesi sonucu hep ilgi duyduğum canlıdoğuranlara bir öfke nöbeti ile birlikte geçiş yaptım. 4 Lepistes ve iki molly ile yola çıktım. Ama avuç içi kadar tankımda balıklarda bende mutlu değildik. Mollylerim bir hafta gibi kısa bir zamanda öldüler. Kuzenimin hediye etmiş olduğu 30 ltlik bir tankla biraz olsun rahat nefes aldık. Boşa çıkan 10ltlik tankımı bitkili bir nanoya dönüştürmeye karar verdim. Karar verdiğim bu yolda düşe kalka yürümeye çalışıyorum. Şuan elimde olan tanklarım ve canlılarımdan bahsedeyim:

30 lt: 3e 6d lepistes. 4 cüce vatoz yavru. 5 tane minare salyangoz. 1 albino yelken çöpçü. 5 kiraz karides

10 lt: 6 lepistes yavru. 5 cüce vatoz yavru. 1 minare 3 elma 10+ adi salyangoz. 8 kiraz karides. java moss. çam. cabomba. eledoa. saz. bikaç mercimek. 

Kpssden sonra 60-100 lt arası bir tank yaptırmayı planlıyorum. Yada buradan hobici arkadaşlardan edinebilirim. Elinde olan arkadaşlar benimle iletişime geçebilirse çok mutlu olurum. Herkese sağlıklı balıklar dilerim. Hoşçakalın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

leovoÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2013
İl: Antalya
Mesaj: 78
leovoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2015 23:06
Merhabalar,

Konuyu tekrar hortlatayım. 
3 erkek 4 dişi Albino Full Red
Kiraz karides ve bitkili akvaryum olarak yola başladık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir