Antibiyotik


.bengi.55Çevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2007
Mesaj: 333
.bengi.55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2008 12:13
 Ne oldu böyle bilmiyorum. Isıtıcısı, filtresi, kurubölgesi, ışığı, derecesi herşeyi var.
Kaç haftadır birşey yemiyor, gözü balon gibi şiş ve suyun üstünde yüzüyor. Bikere ters döndüğünde gözünü açmıştı ama başka açmadı.
Biliyorum mutlaka birşey oldu ya cam açık kaldı yada soğuk su koydum bişekilde oldu. Veterinere kesinlikle gitmesi lazım fakat bizim yakınımızda hiçbir veteriner kaplumbağalardan anlamıyor. Ben veterinere gitmeden kendim antibiyotik verebilir miyim?
20 gram ya var ya yok, büyük ihtimalle daha küçük.
Bu antibiyotiği nerden temin edebilirim, dozu ne olacak, yada bırakın bunları dediğim gibi veterinere gitmeden antibiyotik verebilir miyim? Disapprove
.bengi.552008-05-14 12:14:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

beta1312Çevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 19
beta1312Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2008 12:47
Arkadaşım geçen aylarda benimde 2 adet kaplumbağam vardı.Pet shop'tan
almıştım 6 ay felan baktım herhalde hiçbirşey olmadı oda sıcaklığında duruyorlardı.İştahları kesilmişti kışın, her halde soğuk almış senin kapluşlar belki filtre gözlerine zarar vermiştir.KAPLUMBAĞANI nerden aldıysan oraya götür yerine başka bir tane al, yani veterinerler tedavi edemedikten sonra biz ne yapalımCry
 
                     GEÇMİŞ OLSUN... Kendine iyi bak...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oracleÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 390
oracleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2008 14:35
Bengi hanım
kuru mamasını bile yemiyorsa pis kokulu acı antibiotiği nasıl vereceksiniz , onu hırpalamadan antibiotiği ağızdan vermeyi becerebilmek çok zor. Bu yüzden iğne yapılıyor. Eğer yemek yiyorsa belki tavuk etini açıp antibiotiği  içine damlatarak yedirmek suretiyle olabilir.

Bu antibiotik tedavisi konusu gerçekten forumlarda yazılması zor ve riskli bir konu bu yüzden bu konulara girilmesi pek akıllıca değil. Yurt dışı forumlarda çok tecrübeli deneyimli kişiler bile tavsiyede bulunmaz sadece veterinere gidin diye yazarlar.

Şimdi yukarda tüm yazdıklarımdan sonra , üstelik veteriner yada doktor olmadığımı , bu konularda tecrübem olmadığının da önemle altını çizerek  belirttikten sonra nacizane tavsiyem toz ampisilin ( ampisina) antibiotik alıp kutu da yazdığı oranda su ile ama tek kullanımlık çok çok az bir solusyon hazırlayarak kuru mamalara emdirip sabah akşam disiplinli bir biçimde antibiotikli 5-6 mama yedirmek biçiminde olabilir. Sıvının dozunu eczaneden alacağınız iğnesi çıkan bir şırınga ile ayarlayabilirsiniz. Tabi yemek yiyorsa geçerli bir yöntem bu. Antibiotikten birazda akvaryum suyuna damlatın ama kaç ml damlatmanız lazım onu bilemiyorum. Her ne kadar bu antibiotiğin etkisi yıllar boyunca aşırı kullanım nedeniyle artık çok azalmış olsa da denenebilir.

Forumda yazılmış olan diğer yeni jenerasyon daha kuvvetli ve dolayısıyla daha riskli antibiotiklerin kullanımı konusunda birşey diyemeyeceğim. Momo zaten o mesajda konuyu izah etmiş. Eczanelerde vardır.

Bu arada yazdığınız belirtiler sanki akciğer enfeksiyonuna benziyor ama emin olamam. Bu rahatsızlık mutlaka düşük ortam ısısı  yada üşütmekten dolayı olmayabilir sudaki hijyenin bozulması ve mikrobun içerde üremesi yada kaplumbağanın direncinin çeşitli sebeplerden zayıflaması sonucunda da olabilir.
Akvaryumda ki ısıyı 30 dereceye arttırın.
oracle2008-05-14 14:37:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

.bengi.55Çevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2007
Mesaj: 333
.bengi.55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2008 17:06
O halde tek tek veteriner aramaktan başka çare yok sanırım Disapprove .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir