Anubias


jacksreverdiÇevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2006
İl: Sakarya
Mesaj: 255
jacksreverdiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 01:12
Merhaba sevgili arkadaslarım öncelikle herkezin mubarek ramazanını kutlarım..

   Arkadaslar benim akvaryumcudan aldıgım anibiaslarım var  bitanesinin kökü uzunlamasına 12 cm digerinin kökü yanlamasına 9 cm digerinin kökü yanlamasına 7 cm bir digerinin kökü yanlamasına 5 cm
 simdi sormak istedigim nokta 12 cm olanın kökü cok kalın ve bisürü sacagı var fakat sadece 2 adet yapragı var ve  ikiside cürümekte  diğerlerininde   bir kac yapragı ları var kökleri diri ama yaprakları bakımsızlıktan cürümüş halde akvaryumcu bu anibuasları yaklasık 8  kök bana bu dükkanı yeni devir aldım herseyi yenilicem al bu  bitkileri ama köklerinde getirirsin cok cogalır dedi ve verdi 5 tl karsılıgında
bende onları aldım midye kabugu  kumu olan akvaryumuma gömdüm daha sora   öğrendigimde  kuma gömülmemesi gerekiyomus  bende  bugün delikli güzel bir mango kökü aldım ve hepsini misinayla ona tutturup akvaryumuma koyacagım  ayrıca akvaryumumda sazan  ve gül bitkiside var ben bitkilerimin arkasına  fon koymadım güneş benim odama saat 2 civarı vurmaya baslıya aksam 7 ye kadar direk vuruyor bende bu güneş ısıgını perdeleri acarak bitkilerime vurduruyorum acaba simdi bu güneş ısınları fazlamı gelir bitkilerime cünki sazanlarım erimeye basladı gerci 5 gün oldu ektigim ve anibuaslarıma baska neler yapabilirim yaprak acmaları icin  herkese saygılar sunuyorum tesekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 03:05
Kum uygun değil. Çok ışık istemez ama co2 olmdan zor. Kütükte rahat edecektir ama yinede suya gübre katın yoksa ölürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RabelahÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2009
İl: Ankara
Mesaj: 130
RabelahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 17:17
Onur bey,
Anubiaslar konusundaki tecrübelerimi sorularınız doğrultusunda aktarmaya çalışayım:
Anubiaslar çok dayanıklı bitkiler. Midye kırığı kumda (2-3 cm kum yüksekliği vardı) anubiaslarımı üretmeyi başardım. Su sıcaklığı 26-27 derece civarındaydı. Aydınlatma için bir adet 3-4 yıllık akvaryum için kullanılmaması önerilen florasanım vardı ve günde 5 saat civarı açık kalıyordu. Kök sayısı artmaya başlayınca bu işten hoşlanmaya başladım. Tunç Bey'den misket gübre, mikro element gübresi ve potasyum gübresi aldım, uygulamaya başladım. Yaklaşık 2 ay sonra anubiaslar çiçek açmaya başlamıştı. Bu güzel gelişmelerden sonra bitkili akvaryuma geçmeye karar verdim. Aynı dönemde bir başka akvaryumda silis kum üzerinde de aynı şekilde anubiasların büyümesini ve üremesini sağlayabildim.
Burada önemli olan noktalar var:
- Kumunuzun cinsi ne olursa olsun, anubiasları rizozomları dışarıda kalacak şekilde kuma sabitlemek lazım. Rizozomun bir kısmı bile kumun altında kalsa çürümeye başlıyor. Köke sarılmışından ziyade kuma sabitlenmiş olan anubiaslarım çok daha sağlıklı büyüdüler. (Rizozomlar ve kum arasında yaklaşık 1 cm kadar boşluk vardı, kökler kumu tutuyordu)
- Mineral yönünden zayıf bir kum kullanıyorsanız misket gübreyi tavsiye ediyorum. Bunun yanında kullanacağınız diğer sıvı gübreler bitki gelişimini hızlandıracaktır.
- Güneş ışığı fazla gelmez, ben akvaryumum kapalı balkonda bulunduruyordu ve aynı zamanda florasan da kullanıyordum.
- Güneş ışığı ve gübreler yosun yapacaktır. Bu yüzden yaprakları temizleyecek karides ve/veya vatoz bulundurmanız bitki kalitesi için faydalı olacaktır.
- Akvaryum ısısının artmış olması diğer bitkilerin bozulmasına sebep olabilir, bunun için soğutma kullanmanız gerekebilir.
- Anubias için hiçbir şekilde karbondioksit kulanmadım. Olmaması lazım demiyorum, ama gerek de olmadı.
- Dönem dönem yapraklarda sarı noktalar oluştu, potasyum takviyesiyle bu sorunu da çözdüm.
- Üzerinde sadece 1-2 mm'lik, bir tane yaprak filizi olan 2 cm'lik rizozom bile bitkinin gelişimini sağlayabiliyor, yeter ki koşulları sağlıklı olsun.

Umarım paylaştığım tecrübelerim sizin de işinize yarar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jacksreverdiÇevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2006
İl: Sakarya
Mesaj: 255
jacksreverdiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 17:53
Çok teşekkür ederim arkadaşlar allah razı olsun benimle ilgilendiginiz için..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir