Aphanius villwocki posterleri koridorları süslüyor


HititÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2006
İl: Samsun
Mesaj: 747
HititÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 10:25
Aphanius villwocki türünün tanıtımı ve neslinin koruma altına alınması için verdiğim mücadele tüm hızıyla devam ediyor.

Bildiğiniz  gibi, senelerdir bu türle ilgileniyorum. Bu türün koruma altına  alınması için senelerdir yoğun bir çalışma içindeyim. Balıklar üzerime  yapıştı desem abartmış sayılmam.

İlk  önce okulda bir biyotop akvaryumu kurduk. Daha sonra bu biyotop  akvaryumu öğrenciler ve veliler tarafından çok beğenildi. Yerel basında  yer aldı. Daha sonra ulusal basında yer aldı.

Bir başka okul da bu türle ilgili proje geliştirmeye başladı (geçtiğimiz sene benim dürtmem ve desteklemem ile). Yani şu anda bu balıkların koruma altına alınması için iki ilköğretim okulunun öğrencileri projeler hazırlıyorlar.Geçenlerde seminer verdiğim okulun öğrencileri de geçtiğimiz ay TRT'ye çıkmışlar, bu beni çok sevindirdi (ben programı izleyemedim ama olsun).

Hazırladığım Aphanius villwocki posterleri çerçevelendi. Şu  anda bu balıkların posterleri (bizzat benim hazırladığım posterlerdir)  ilçemizin önemli yerlerinde sergileniyor. Milli Eğitim Müdürlüğü,  Belediye Başkanlığı, Kaymakamlık koridorlarında posterlerimiz var.

Eğer  talep olursa bu posterlerden hazırlayıp elektronik ortamda isteyen  herkese ulaştırırım. Fotoğraflar tamamen benim çektiğim fotoğraflardan  oluşuyor (yani tamamen orijinal fotoğraflardır).

Bir ihtimal, İlçe Tarım Merkezi'ne de bunlardan asılacak.

Posterleri ben hazırladım. Posterlerin fotoğraflarını ise makinem yanımda olmadığından ceple çektim. Yansımalar olmuş cama, bizim sıfat da görünmüş. ;D








Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir