Apistogramma Kakadu Kurulum


memohobÇevrim Dışı

Kayıt: 11/05/2018
İl: Ankara
Mesaj: 4
memohobÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2023 02:10
İlk konumu açıyorum yanlışım varsa affola öncelikle herkese selamlar 80x30x40h tankım var 200w ısıtıcı ve kendi yapımım olan seyyar sump tarzı motorlu bir filtrem var(seramik lav kırığı sünger ve elyaf dizili)

Full red lepistes besliyordum tur değişikliğine karar verdim ve apistogramma kakadu ya geçis yapacağım(balıklar hazır bekliyor) akvaryumu komple boşalttım sildim temizledim herşeyi şuan hazırlık asamasindayım elimde vitasand pro89 kum var kakadu için kullanabilir miyim ? Mangrow ve yatı kökleri hindistan cevizi ve bitkilerle(basit bitkiler anubias vs. ve Moss) bir kurulum yapacağım direk çeşmeden dolum yapıp filtre calisir şekilde 1 hafta çalıştırmayı düşünüyorum aklıma takılan konu ayrı bir beta akvaryumum var 9 10 lt kadar sizce ordan su almalımıyım yoksa dolumdan sonra kademeli şekilde salyangoz vs ekleyerek mı devam edeyim ya da bakteri kültürü sıvılardan mı alayım ? [:?] catappa ve kızılçam da kullanacağım araştırmam devam ediyor forumda bir cok konuyu okudum şuan ki imkanlarım bunlar maddi açıdan çok külfetli olmayacak önereceğiniz her imkanı saglayabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum forumda ilk konum yardımcı olursanız sevinirim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

myhamiiÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2022
İl: Bursa
Mesaj: 118
myhamiiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2023 11:26
[QUOTE=memohob]İlk konumu açıyorum yanlışım varsa affola öncelikle herkese selamlar 80x30x40h tankım var 200w ısıtıcı ve kendi yapımım olan seyyar sump tarzı motorlu bir filtrem var(seramik lav kırığı sünger ve elyaf dizili)

Full red lepistes besliyordum tur değişikliğine karar verdim ve apistogramma kakadu ya geçis yapacağım(balıklar hazır bekliyor) akvaryumu komple boşalttım sildim temizledim herşeyi şuan hazırlık asamasindayım elimde vitasand pro89 kum var kakadu için kullanabilir miyim ? Mangrow ve yatı kökleri hindistan cevizi ve bitkilerle(basit bitkiler anubias vs. ve Moss) bir kurulum yapacağım direk çeşmeden dolum yapıp filtre calisir şekilde 1 hafta çalıştırmayı düşünüyorum aklıma takılan konu ayrı bir beta akvaryumum var 9 10 lt kadar sizce ordan su almalımıyım yoksa dolumdan sonra kademeli şekilde salyangoz vs ekleyerek mı devam edeyim ya da bakteri kültürü sıvılardan mı alayım ? [:?] catappa ve kızılçam da kullanacağım araştırmam devam ediyor forumda bir cok konuyu okudum şuan ki imkanlarım bunlar maddi açıdan çok külfetli olmayacak önereceğiniz her imkanı saglayabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum forumda ilk konum yardımcı olursanız sevinirim [/QUOTE] Merhaba hayırlı sabahlar kum için 1 yıllık kakadu tecrübem olmuştu gördüğüm kadarıyla sürekli kum taşıma çabası vardı benimkilerde silis kullanıyodum. Beta akvaryumundan bence su almayın zaten 10 litre hayvan rahatsız olmasın betalar çok atlıyo bakteri kültürü kullanılabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir