Arka Fon Yapıştırma Sıkıntım Hakkında


isermuÇevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2012
İl: Bursa
Mesaj: 5
isermuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2015 10:51
Arkadaşlar arka fon yapımına başladım yavaş ve sakin ilerliyorum ancak benim sorum ve sorunum bittiminden sonrası ile alakalı. Kullandığım akvaryum kendinden sistemli ve masalı olan kapaklı akvaryumlardan. Arkasında herhangibir fon bulunmuyor ve siyah bir duvar ile filtre sistemi ayrılmış şekilde. Fon doğal olarak her halükarda akvaryumun içine yapıştıralacak/monte edilecek. Balıklarım ise orta amerika Ateş Kafa türünden. Akvaryum içinde kayalardan mağaralar ve kök bulunuyor.
1. Yedek akvaryumum ve yerim olmadığı için balıkları başka yere taşımadan herhangi bir fon yapıştırma şansım varmıdır? Yaparsam akvaryumun ekosistemini etkilermi?
2. 3D arkafonmu bu durumda daha sağlıklı olur yoksa normal kendinden yapışkanlı bir fon mu tercih etmeliyim.
3. Büyükçe bir kovada balıklarımı 30-40 dakika kadar bekletip yapıştırma işlemini uygulasam, yapıştırma sonrası beklemeden sistemi tekrar kursam sıkıntı yaşarmıyım.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

avcılarlıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1255
avcılarlıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2015 11:40
İsmail Bey,merhaba.Bence siz bu fon çalışmasını biraz erteleseniz daha iyi olur.Çünkü;öyle 1-2 saate bu çalışma bitmez.Sonuç itibariyle akvaryumunuza yapıştırma işi kullanılacak.Bunun kuruması için geçmesi gereken bir zaman dilimi var.Kurumadan su doldurmanız ileri ki zamanlarda sorun teşkil edebilir.
Ama akvaryumunuzun dışından arka kısmına istediğiniz fonu yapıştırabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

0gu2h4nÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 64
0gu2h4nÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2015 22:55
Cozum bence daha basit tanidiginiz bir petshopa baliklarinizi emaneten verebilirsiniz kendi akvaryum suyunuzla birlikte daha sonra calismaniz bitince suyuyla tekrar alirsiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EvenStarÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 169
EvenStarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2015 12:41
Hocam tabiki en mantiklisi oguzhan beyib dedigi gibi tanidik bildik guvendiginiz bir petshop a emanet etmek. Fakat ben kendi yontemimi de soylemeden edemeyecegim. 20ltrelik dikdortgen kutu aldim hirdavatcidan, akvaryumun yuzeyinden su cektim ve doldurdum.Baliklari buraya aktardim.Tabi icerisine isiticimi ve havatasimi da koydum.Artik 3-5 gun buradalar.

Bosalan akvaryumu sirke ve limonla bir guzel temizlemeyi planliyorum.
Bu arada fon bitince akvaryuma yerlestirip yapistiracagim.1 gun sonra yani silikon kuruduktan sonra icine su doldurup 3 gun tuzlu suda bekletecegim.Sonra suyu bosaltip tekrar doldurup 1 gun daha suda bekletecegim.En son dinlenmis suyu doldurup filtremi vs vs calistirip 1 gun bekledikten sonra baliklari yeni akvaryuma aktaracagim...sizde boyle birsey yapabilirsiniz.

Fon istiyorsaniz akvaryumun bos ve kuru olmasi kesin sart. cunku aksi durumda straforu suya batirirken de suyun icinde cama yapistirirken de cekeceginiz eziyeti hayal bile edemiyorum. %30 una kadar bosaltip yapistirmayi deneyenler bile epey eziyet cekiyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

0gu2h4nÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 64
0gu2h4nÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2015 20:20
Umit beyin dedigi gibi bir sekilde akvaryum bosaltilip kuru olacak yoksa sikintili ve saglikli olmayacaktir silikon tutsa bile suda kalan kisimlar akvaryum taban camina basan kisimlar silikonsuz oldugu icin kirilabilirde bilemeyiz ama dedgimiz gibi yapmalisiniz ,, bu ayni havuzu bosaltmadan catlak onarmaya benziyor saygilarimla ama yinede siz bilirsiniz ,, konuyu actiginiza gore amac fikir ve tavsiyeye ihtiyac duymak ,, o yuzden riske atmayin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir