Arkadaşlar Balığım Hamile Mi ?


bidumaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2018
İl: Sakarya
Mesaj: 2
bidumaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2018 16:22
Daha dün aldım balıkları yeniyim bu işte bi akvaryumum var içinde teleskop balığı 2 tane 1 tane japon diğer 3 balığımın cinsini bilmiyorum maalesef görüntü olarak hoşuma gitti diye aldım bu türünü bilmediğim balıklardan birinin karnı biraz şişmiş hamile mi değil mi sormak istedim.

ARKADAŞLAR BALIK BEYAZ OLANI YANINDA Kİ SİYAH BENEKLİDE ONUN TÜRÜNDE ONDA HİÇBİR ŞİŞKİNLİK YOK AMA BEYAZINDA ÇOK ŞİŞKİNLİK VAR KAMERADAN PEK GÖRÜNMÜYOR AMA ÇEKEBİLDİĞİMİ ÇEKTİM.

AYRICA O SİYAH BENEKLİ AYNI TÜRÜ OLAN BALIK SÜREKLİ ARKASINDAN DOLAŞIYOR DÜN ÖYLE DEĞİLDİ BUGÜN HEP ARKASINDA DOLANIYOR.

VE KARNI ŞİŞİK OLAN BALIĞIM YÜZMEDE BİRAZ ZORLANIYOR GİBİ GELDİ BANA

AYRICA CİNSİ NE BU BALIĞIN :( GÜNAHIM GELİYOR YANİ EĞER HAMİLEYSE BİR ÇÖZÜM BULUP RAHAT EDECEĞİ BİR ORTAM YARATIRIM

[IMG]http://i.hizliresim.com/X6mPJo.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/3zQEPO.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/r1nO8B.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/JDmQkq.jpg[/IMG][EDIT]biduma,2018-10-05 16:27:36[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmreboyÇevrim Dışı

Kayıt: 02/05/2018
İl: Afyon
Mesaj: 135
EmreboyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2018 16:58
1- Hamile
2- moli
3- japon akvaryumunda yaşatılmamalı

+1: [T]168086,brigantes[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bidumaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2018
İl: Sakarya
Mesaj: 2
bidumaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2018 17:04
Hocam balıkçı verdi bize de kendisi yaşar diye söyledi eskilerden beri bende balık besliyorum uzun süredir bırakmıştım tekrar başladım şimdi ne gibi tedbirler almam lazım bana açıklayıcı şekilde belirtirseniz :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iezgiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 718
iezgiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2018 19:03
Merhabalar, aramiza hosgeldiniz [:)] cogu akvaryumcu her baligi satmak ister, hemen hepsinin birbirleriyle ve her litrede yasayacagini iddia ederler maalesef. Aklinizda bulundurmaniz gereken ilk sey, almak istediginiz herhangi bir balik hakkinda ALDIKTAN SONRA DEGIL, GORUP, BEGENIP, ADINI OGRENIP, ALMADAN ONCE arastirma yapmaniz gerektigidir. Japon baligini sirf dayanikli diye fanus baligi olarak satarlar ancak japon baligi cok buyur, cok yuksek hacim ister, suyunu cok kirletir, cok ozenli bakim ister, bakimi zordur. Ayrica herhangi bir tropikal balikla bakilmasi onerilmez, en birinci sebebi japon baligi soguksu sazani olmasidir. Tropikal turlerin gerektirdigi yil boyu sabit su isisi japon baligi icin uygun degildir. Tropikal turler ise bitkili ve sabit isili akvaryumlarda memnun olurlar ancak japon baligi akvaryumunda birkac istisna haric bitki bakamazsiniz, yerler. Ayrica zaten agizlarina sigacak herseyi yedikleri icin zaman icerisinde tropikal baliklarinizi yiyecekler, yavrulari ise hemen mideye indireceklerdir. Bunlarin disinda su kalitesini en yuksek seviyede tutmazsaniz, japon baliginin pisligini hassas canlidoguran baliklari kaldiramayip hastalanirlar. Ilk aklima gelen sakincalar bunlar. Illaki ayni bolgenin baligi beslenmeli, her akvaryum biyatop olmali demek istemiyorum ancak beraber beslenecek baliklarin litre, isi, ph degeri vb... ihtiyaclarinin yakin olmasi hayvanlarin rahati icin sarttir. 3 japon baligi icin en az 50 lirte bir akvaryum kurup canlidoguranlardan ayirmakla baslayabilirsiniz. Yeni oldugunuz icin akvaryumunuzun litresinin az oldugunu varsayarak bu yorumu yapiyorum. Ayrica moli'leriniz icin bitkili, köklü guzel bir ortam kurarsaniz, yavrularini gorup mutlu olursunuz; bitkisiz, saklanma alansiz yavru buyutemezsiniz, ebeveynleri yerler. Akvaryumcu size yavruluk satmak isteyecektir, almayin! Yavruluk disiyi strete sokar, yavrular ise dar alanda iyi gelisim gosteremezler. Umarim yardimci olabilmisimdir, keyifli hobiler dilerim.

Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T][T]209596,biduma[/T]
Teşekkür Edenler: [T]209596,biduma[/T]
+1: [T]197989,ceyh[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir