Artakua marka yem hakkında.


admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 03:54
Arkadaşlar yeni yerli üretim bir yem markası gördüm ve aldım www. Artakua. com.tr yemi biraz araştırdım ve inandırıcı gördüğüm için denemek istedim oldukça çeşiti mevcut hem tropheuslar hemde malawi balıkları için çeşitleri mevcut ben örneğin tropheus büğütme yemini aldım. Örnek olarak anaç yemi, renk yemi vs. Çeşitleri var fakat ayrıca renk yemlerini ayrı paketlerde şu şekilde satıyorlar sarı renk yemi paketi sarı renkte, kırmızı renk yemi, mavi renk yemi tek renk destekleyen bir yem çeşiti ve okudum araştırdım oldukça profosyenel görünüyorlar fiyatıda hem sitesinde hemde petshoplarda oldukça pahalı ithal yemlerle aynı fiyat diyebilirim. Sizlerden kullanan varsa veya fikirlerini dile getirmek isteyenler yorum yaparsa sevinirm. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur YıldızÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2008
İl: Izmir
Mesaj: 2425
Onur YıldızÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 04:07
Fiyatlar gayet ideal bence , idealden kastım 3 kg. lık kova yemleri 60,oo TL civarı. Üretici firmayı da yakından biliyorum Ege Üniversitesi ile ortak çalışma ve deneme sonucu üretilen bir yem. Numunelerini de kendi balıklarımda denemiştim. İlerleyen zamanlarda adını sıkça duyacağız gibime geliyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 09:41
Yemi kullandıktan sonra görüşlerinizi buraya yazarsanız faydalı olur.

Omega One Organıx dünyanın en iyilerinden sayılıyor.
ART  Akua gazetede de yazısı vardı.  %95 oranında yemde ithal bagımlılıgımızı kaldırmak içim KOSGEB destekli yerli üretim.
Art AKUA'yı eleştirecek nokta un tarzı malzemeleri çok kullanmış. Nişasta varmı bilmiyorum.

Japon yemi olarak dünyanın en iyisi sayılan Hikari Goldfish yemi Türkiye'de yok ama
Yem listemizde ilk 3 degişecegi kesin gibi.
Türk milleti olarak yıllarca uyutulmuşuz uyumaya da devam ediyoruz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 09:59
Benim bildigim kadariyla yem markalarinin temel yem icerigi ayni.Fakat birbirlerinden ayrilan ozellikler icerlerindeki extra icerikler mesela balik unu kullaniyorlar ama balik ununu hangi baliktan veya baligin neresinden elde ediyorlar iste bu tarz ornekler yemlerin kalitesini birbirlerinden ayiran onemli etkenler ornegin omega one balik ununu baliklarin etli ve besleyici yanlarindan kullandigini tazeligi korumak icinde tesislerini alaskaya kurdugunu soyluyor veya kimi yem firmasi kultur alg kullaniyor kimide dogadan elde ediyor bu gibi farklar beslenmede ve gelisimde bence fark yaratiyor besin degerini koruyabilmekte enaz yemi uretmek kadar onemli artakua dan bir yoneticiyle irtibata gecmeyi dusunuyorum hem bizi bu konuda aydinlatirlar hemde bu platformda detaylari anlatabilirler bizlere.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 10:23
Art Akua'ya ben forumda sordum ama cevap yazmadılar..Bir de siz yöneticiye sorun bakalım.


Bir de şunu okuyunuz genel yemlerler ilgili bir yazı. Soruyu ben sordum 1 arkadaş cevap yazmıştı:
Yem imalatçıları (veya fabrikaları) bütün halde balık kullanmıyor. Başka fabrikaların (örneğin konserve balık, ya da donmuş deniz ürünleri vs.) imalat artığı balık posalarını kullanıyor çoğunlukla. Kafa, deri, kuyruk, kılçık, iç organlar gibi insanlar tarafından tüketilmeyen bölümleri işlenip un haline getirildikten sonra yeme katılıyor. Zaten tek tür de olmuyor, orkinosundan alabalığına kadar pek çok balık kullanılabiliyor. Bu yüzden hangi balığın unu olduğu yazmıyor.

Bazılarında" mürekkep balığı unu" diye yazar, bu da bildiğimiz kalamar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 10:41
Sitedeki artakua yami sordunuz sanirim onlar bayisi olabilir. Ben sitelerine bir yoneticiye mail attim konu bildirdim umarim ilgileneceklerdir bizim yerli uretimi desteklememiz elbette cok onemli ureticilerde ustlerine duseni yapip bu tarz konulari dikkate aldiklarinda bizde akvaristler olarak elimizden geleni zaten yapiyoruz cogumuzda yem cesiti fazla zaten karsilikli adimlarla anlatimlarla yem cesitimize ekleyebilecegimiz bir yem oldugunu umit ediyorum. Ayrica ben bugutme yemlerinden bir adet aldim bakalim onumuzdeki gunlerde dusuncemi paylasacagim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

twindiabloÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 39
twindiabloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 13:15
Merhabalar.

 Yaklaşık 10 gün önce "Art Akua Silver Extra Bitkili Büyütme Yemi ni 5-6cm Kasakalawelerde kullanmaya başladım. Bu yem ile birlikte 2 çeşit GEMMA yemde almıştım. Yemleri alırken Yüksek protein değerlerinden ötürü çekincelerim vardı. Bu yemlerden önce balılarımı  Dainichiden tutun Tetra, Jbl, Tropical çok çeşitli yemler ile besledim.  Az önce saydığım yemlerin yanına Marin Fish'in 3-4 çeşit yemini de almıştım bu yemlere çabuk alışamadılar.  

Bu iki marka yem yüksek protein değerlerine sahip %50 - %60 aralığında. Hepimiz yüksek proteinin Tropheusları bloat yapacağını değişik çevrelerden duyup okumuşuzdur. Art Akua ve Gemma'nın sırrı üretim teknolojilerinde yatmakta.

Art Akua Ve Gemma Marka Yemlerin Üretim şekileri :
Gemma : SAS (Spherizer Agglomeration System) 
Art Akua : SPHERE-IZER Agglomeration System yani Soğuk Ekstrüzyon

SAS : Bu üretim işlemleri ile hassas olarak işlenir ve yemin sindirilebilirliği diğer üretim sistemlerinden elde edilen yemlere göre yüksek oranda artış gösterir. 
Böylece artan sindirilebilirlik daha iyi büyüme ve daha stressiz bir yaşam sunar.

Öğünlerim şu şekilde: 
Sabah 8:30 "Gemma Growth And Breeder" 
Öğleden sonra saat 13:30 gibi Tetra, Dainichi, Marin Fish vb. elimde olan yemlerden miks şekilde karışım.
 Akşam saat 18:30 gibi Gemma Granul Green Cichlid ve Art Akua Silver Extra Bitkili Büyütme Yemi miks şekilde karışım. 
 
İzlenimlerim :

 Başlık Art Akua fakat ben son aldığım Gemma ve Art Akua yemlerini birlikte kullandığım için bu iki yem için gözlemlerimi yazacağım.

Balıklarım yem konusunda oldukça seçiciydiler. Art Akua ve Gemma yemleri ilk öğünde daha deli gibi saldırdılar.

Dışkıları yazımın başında isimlerini belirttiğim yemleri kullandığımda 1-2 cm uzayıp neredeyse zorla düşüyorlardı ve 21 adet balığım sürekli bu şekilde akvaryumda geziyorlardı hiç güzel bir görüntü olmuyordu ayrıca dışkıları şu ankinden kalındı.

Art Akua ve Gemma yemleri verdiğimden beri yarım cm olmadan dışkıları düşmekte. Hatta bana garip ve komik geldi dün akşam balıklarımın birisinin anüsünden dışkısını hızlı bir şekilde çıktığını ve yarım cm olmadan düştüğünü gözlerimle gördüm ve inanamadım. İlk defa başıma geldiği için tuhaf geldi belki sizler yaşamışsınızdır. Bana göre bu iki yemde balıklar tarafından çok güzel sindiriliyor, ayrıca akvaryuma düşen dışkılar çok küçük parçalarda olduğu için dalga motorunun bunları havalandırıp kolayca dış filtreye doğru üflemesi sonucunda su tertemiz kalmakta.

Şimdi bana göre asıl bomba ise balıkların gelişimi. Bu satırdan sonra yazacaklarıma inanmayanlar olacaktır önemli değil herkes bizim insanımız :)

Gemma ve Art Akua yemleri kullanmaya başladığımdan beri yani 10 günde balıklarım neredeyse 1cm boylandılar . İştahlarında müthiş bir artış meydana geldi ve kurlaşmalar başladı. Balıklarımın en büyüğü şu anda 7 - 7.5cm civarında. Bana göre bu iki yem markası mucize gibi bir şey.

Bunlar kendi gözlemlerim. Bu iki yem markasının ürünlerini kullanıyorum ve aşırı derecede memnunum. Yabancı markaların yemlerini bundan sonra kullanmayı düşünmüyorum.

Art Akua Silver Extra Bitkili Büyütme Yemi İçerik :
 
Tam bitkisel kaynaklı besinlerle formüle edilmiştir. Yüksek besin kalitesi (Spirulina, Chlorella, Schizochytrium algleri ve birçok doğal sebze ve meyve) ile tüm bitkisel beslenen balıklarınızı hızlı ve sağlıklı geliştirerek, ideal tür ve damızlık balık özelliği kazandırır.
Doğal Selenyum, Vitamin E, Vitamin C, Vitamin A, Vitamin D ve Doğal Karotenoid maddelerce (Astaksantin, Kantaksantin ve Zeaksantin) zengindir.
Suda çabuk çözünmez ve kirlilik oluşturmaz. Hormon içermez. Hiçbir ek gıdaya ihtiyaç yoktur.
 
İçindekiler
Tahıllar (Tümü yerli ürünlerden olan; Buğday unu, Buğday glüteni, Mısır glüteni, Soya küspesi, Baklagiller, Pirinç unu), Bitkisel ve Hayvansal Yağlar (Ekstra Kaliteli Balık yağı, soya yağı, fındık yağı vb.,), Yumuşakçalar ve Kabuklular (Rusya’nın en soğuk bölgesi Sibirya’dan zengin besin içerikli Gammarus unu, Akdeniz Kalamar unu), Mayalar [Ekmek mayası (Saccharomyces cerevisiae)], Algler [yüksek yağ oranlı ve zengin doymamış yağ asitleri içerikli alg (Schizochytrium sp.), yüksek protein ve karotenoid madde içerikli algler (Chlorella sp. ve Spirulina sp.)], Sebzeler ve Meyveler (Sarımsak, Ispanak, Brokoli, Bezelye, Pazı, Lahana, Bal Kabağı, Marul, Maydanoz, Dereotu, Nane, Domates, Kırmızı Biber, Kırmızı Pancar, Havuç, Kudret Narı, Muz, Portakal vb.,), Şifalı Bitkiler (Ginseng, Adaçayı, Anason, Kekik, Zencefil, Kimyon, Çemen ve Biberiye), Vitamin Premiksi (Rovimix ve ek olarak L-ascorbyl-2-polyphosphate, C Vitamini ile Yüksek miktarda DL Alphatocopherol, E Vitamini), Mineral Premiksi (Remineral), Küf Önleyici (Mold-Nil Mc Dry), DL-Methionine, Choline Cloride, Carophyl Pink (%8).

Görüldüğü üzere aktar gibi :)

Gemma Granul Green : 

Düşük sıcaklıkta işlenmiş birinci sınıf balık unu, kabuklu deniz ürünleri unu, balık yağı, tahıl tohumları glüteni, mısır nişastası, sarımsak, soya lesitini, algler, bitkisel ürünler, mineral ve vitaminler.

İçerik;
 
Ham Protein:%56
Ham Yağ:%10
Ham Selüloz:%0,5
Kül:%10
Fosfor:%1,5

Gemma Growth And Breeder

Birinci sınıf balık unu, kabuklu unu, buğday unu, mısır glüteni, soya unu, balık yağı, sarımsak, alg, bht, vitamin C-E, Nucleotides, Beta-Glucans 

İçerik;

Ham Protein:%53
Ham Yağ:%10
Ham Selüloz:%0,5
Kül:%10
Fosfor:%1,5

Nucleotides:
Nükleotid içeriği yüksek maya ekstraktlarının insan beslenmesindeki yararları bilimsel olarak kanıtlanmıştır,
nükleotidlerin özellikle bebeklerde immun sistem aktivitesini güçlendirdiği ve sindirime yardımcı
olduğu gösterilmiştir. Nükleotidler, DNA’nın en önemli yapıtaşlarıdır ve nükleotid sentezi beyin,
kemik iliği ve barsaklar gibi vücudun çeşitli organ ve dokuları için de önemlidir.

İnsan sindiriminde işe yarıyorsa balıklarda da mutlaka yarıyordur.

Beta-Glucans:
Bağışıklık sistemi ve sinirim sistemine faydalı.



twindiablo2013-04-11 14:18:15

+1: [T]231649,Muhammed 58[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 13:35
Hazmı böyle kolaysa O zaman ART  Akua'yı Japon balıgı için denemek gerek. Dünyanın en iyisi kabul edilen Hikari Japon yemi Türkiye'de olmadıgına göre...

Bir de Gemma için forumlarda olumsuz yorum okumuştum ama denemek gerekir.

tlgtck2013-04-11 13:48:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 14:25
Diski konusunda soz ettiginiz yemleri bende kullaniyorum fakat soz ettiginiz gibi diskilarda uzama yok belki sizin yemleri mix yaparken kombinasyona bagli bir sorun olabilir. Yerli yemleri desteklemek istiyoruz tabi ama gemmayi begenmedim bunu soyleyebilirim ama boyle yerli firmalar cogaldikca bizde arasindan en uyisini secme gayretinde olacagiz. Biz en iyisini yapana kadar en iyi bu demekle olmuyor yerli firmalarda elinde geldikce kaliteyi arttiracak ve musterilerine detayli bilgiler verecekler bu yem konusinda butun akvaristler biliyorsunuz cok hassas inaniyorum buyumede etki olmus olabilir ama daha cok bu yem icin zamana ve tecrubelere ihtiyacimiz olacak oyle yillarin tecrubelerinide bu yem daha super deyip goz ardi edemem ben sahsen bu tarz isler bilgi birikim ve zaman gerektiriyor umariz bu yolda devam ederler ve kaliteyi hergun arttirip gururumuz haline gelen isimler olurlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 14:32
Dogru. Yem karışımı bende de bozuk dışkılama sonucunu verdi. Yemleri fazla karıştırmakta bazı olumsuz sonuçlara yol açabiliyor sanırım.
Şurada makale tarzı bir arkadaşın yazdıgı yazı var okumayanlar okursa daydalı bir yazı.

http://www.akvaryumkulubu.org/vbulletin/showthread.php?t=70760
*****

Hikarinin Japon için bunlara benzer birçok tablosu var. Sonuçta Japon teknolojisi
http://www.hikari.info/goldmenu/gold_size.html
http://www.hikari.info/goldmenu/gold_func.html

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 14:33
Ayrica kucuk paketini ben aldim 18,50 TL para verdim gemmanin fiyati daha farkli iste boyle olunca ikiside yerli diyoruz ve fiyat farki niye boyle diyoruz. Ben ilk intibam Artakua icin plastik kilitli poset ambalajda satilmasini yadirgadim diye bilirim fakat gemma daha cok kutuda satiliyor kapakli ve biraz daha ithallere endike bir paket sunuyor simdi soru su olabilirmi? kaliteli yem fakat ambalajdan maliyet dusurmekmi kalitesiz veya eksik icerikle guzel ambalajmi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 14:34
Tek cevap:
En kalitelisi en iyisi



Art AKUA'da küspe,un,mısır unu,soya unu vb. .. Bunların çok kullanımı yemin kalitesini düşürür,kaliteli malzemeden çalar.
Hani bizde ete,tavuga,sosise,salama her şeye un,soya unu,mısır,fasulye katarla ona benziyor sanki.


tlgtck2013-04-11 14:36:51

Kapak veya poşet tarzı en iyisini Tetra yapmış bu konuda.
Poşette de satıyor,küçük küçük gramajlarda fiyatı da normal sayılır. Ayrıca kutularda da satıyor. En mantıklısını Tetra yapmış bu konuda.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

twindiabloÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 39
twindiabloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 14:40
[QUOTE=admire01]Ayrica kucuk paketini ben aldim 18,50 TL para verdim gemmanin fiyati daha farkli iste boyle olunca ikiside yerli diyoruz ve fiyat farki niye boyle diyoruz. Ben ilk intibam Artakua icin plastik kilitli poset ambalajda satilmasini yadirgadim diye bilirim fakat gemma daha cok kutuda satiliyor kapakli ve biraz daha ithallere endike bir paket sunuyor simdi soru su olabilirmi? kaliteli yem fakat ambalajdan maliyet dusurmekmi kalitesiz veya eksik icerikle guzel ambalajmi.[/QUOTE]

Ben 100gr lık kovadan bölme yem olarak aldım. 100gr 4tl.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 14:41
Ben firma yetkilisine mesaj attim bizi aydinlatirlar diye umuyorumki tabulari yikmak icin vede yemlerinin kalitesine guveniyorlarsa boyle bir pazarda butun platformlara katilip detayli bilgilendirme yapmalari gerekir diye dusunuyorum yoksa zamanla bu konuda akilda soru isaretleri kalarak yine ithal urunlere meydani birakarak gelip gececektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir