Artemia Çıkarma ( video 2.sayfada )


NiyOÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 969
NiyOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2009 01:31
Arkadaşlar dün gece itibari ile saat 22:00 da düzeneği kurdum ve hala bir sonuç alamadım. Bi yerde eksik yapmadım harfi harfiyen uyguladım ama sonuç yok. Acaba sizce aşağıda yolladığım resimler çıkmış olabilirlermi anlamadım gitti.
 
Sera artemia yem. Tuz kullanmadım.Isı 28 derece. Dinlenmiş su bulundurdum. Işıklandırma sürekli yapıldı.
Yanlız şunuda söylemek isterim; Bu yumurtaların bazıları toplandılar yanı tüylenme olmuş gibi birbirlerine yumaklananlar var! Bu gece bu işi başaramazsam bir daha denemiyeceğimAglama
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RuPTuRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 726
RuPTuRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2009 01:40
[URL]https://www.izlesene.com/video/artemia-duzenegi-ve-artemia-acma/1445355[/URL]

Kenan Bey,fotoraflardan anladığım kadarıyla yumurtaların büyük bir kısmı açılmamış ama aralarında açılanlar var.Kullandığınız su bana biraz fazla gibi geldi.Sera artemia mix yarım litre suya göre ayarlanmıştır.Hoş yumurtaların topaklandığını söylemişsiniz.Poşet nem almış olabilir.Her yazımda yazıyorum ancak sanırım siz denk gelmediniz.Ülkemizdeki (yurtdışına çıkmadığım için orayı bilemiyorum) sera artemia mixlerin çoğu bu şekilde.Sanırım saklama koşullarında sorun var akvaryumcuların.Direk olarak Sera'yı suçlamak yersiz olur.Vermeniz gereken açılmış ve canlı larvalardır.Dikkatli bakarsanız belki hareket edene denk gelirsiniz.Dibe yumurta ile aynı renkte çökenler ne yazık ki bozulmuş yumurtalar.Daha açık renkte olanlar(turuncu) açılıp ölmüş olanlar.
[EDIT]bjkalley,2016-10-10 21:38:34[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NiyOÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 969
NiyOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2009 01:47

Teşekkür ederim. Artemia haricinde bana önerebileceğiniz başka bir canlı yem varmı acaba? Bu işten gerçekten çok sıkıldım. Kabiliyetsizliğim burda belli oldu sanırımKaçik bursada çoğu yere sordum artemianın hazırı varmı diye ama malesef yok nedenide uzun ömürlü yaşamadıkları için olabilir. Poşetin tamamını dökmemiştim. Tabi dökmediğim poşetide kıvırıp sakladım. Bu ikinci denememdi. Sanırım dediğiniz gibi poşet açık kalınca nem yapıp yumurtalar poşetteyken bozulmuş olabilir. Fakat bu yemi daha dün aldım 24 saat geçmeden nasıl bozulur hala anlamış değilim. Bi daha denesemmi diyorum. Suyu 1lt yapıp aynı poşetteki yemleri döksem baştan tekrarlasam acaba sonuç alırmıyım?

İlginiz için teşekkür ederim
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RuPTuRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 726
RuPTuRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2009 02:04
Poşet açıldığı zaman kullanılmalı çünkü içindeki tuz odadaki nemi topluyor.O nem de artemia yumurtalarını bozuyor.Ne yazık ki poşetin tuz oranını bozmuşsunuz,kullanamazsınız büyük ihtimalle.Poşetin tamamını yarım litreye tek seferde boşaltmak gerekiyor.Zaten içerisinden yarım gram civarı artemia çıkıyor o da tek seferde anca yetiyor.
Önerebileceğim en kaliteli yem artemia.Onun dışında discus yemlerini elinizle ufalayıp verebilirsiniz.Beslediğiniz balıklar onu yiyebilecek boyda doğuyorlar genelde ancak suyu çabuk bozacaktır.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NiyOÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 969
NiyOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2009 02:15
Elimde seranın yavru yemi var.Toz şeklinde şimdilik ondan veriyorum.Aynı zamanda discus tetrada var.Onu ufalayıp versem balıkların gelişimine bi faydası olurmu? Şimdi elimde kalan sera artemia paketini atıyorum öylemi?Üzgün

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kimbleÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 199
kimbleÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2009 02:47
Ben gayet basit çıkartıyorum artemiaları , ısıtıc falan kullanmadan 2bardak suya biraz ekliyorum. 1Sera artemia mix poşetini 4seferde bitiriyorum. Ufak bi fanus kullanıyorum. Havalandırmayı hiç kesmiyorum.
Yemin poşetini iyi saklamanız lazım. Nemlenen yumurtaralar suyun dibine çöküp turuncu bi renk alıyo daha sonra kötü bi koku çıkıyo ortaya.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NiyOÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 969
NiyOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2009 02:49

Tam olarak anlatırmısınız Dinçer Bey?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kimbleÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 199
kimbleÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2009 04:01
1 tane ufak fanusum var tabanına vantuzla hava taşını sabitledim. Tahmini 2-3 su bardağı içme suyu koyuyorum. Sera artemiz mix'i açıp 4/1ini fanusa boşaltıyorum. Daha sonra poşetin hava almasını engellemek için folyoya sarıyorum. Tahmini 2gün içinde maximum yumurta açılması oluyo kayıplarda oluyo tabi . Bir şırınganın ucuna 20cmlik hava hortumunu bağladım. Balıkları beslerken o şırınga ile çekiyorum artemiaları bu şekilde 3-4 günde bitiyo artemialar. Daha sonra fanusu yıkayıp tekrar doldurup yeni yumurtalaraı ekliyorum.
Aslında ısıtıcı falan kullanmam lazım ya da bir tül ile bütün suyu boşaltıp sağlam artemiaları ayırmam lazım ama ne yazıkki zamanım yok bende böyle yapmak zorunda klaıyorum. Kendimce başarılıyım sanırım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gozturkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 938
gozturkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2009 08:40
Daha öncede sera artemia mix deneyerek başarı elde edemeyip umutsuzluğa kapılan bir çok akvarist ile tanıştım.Bu ürünün ülkemizde raflanma koşulları konusunda arkadaşlara katılıyorum.Ancak teneke kutularda aldığımız yumurtalarda aynı koşullarda saklanıyor ve başarı ile çıkıyorlar.Bu ürüne nedense ısınamadım.Üzerindeki açıklamalarda yanlış hatırlamıyorsam çok aydınlatıcı değildi.Size tavsiyem eğer uzun süre artemia çıkartmayı düşünüyorsanız kapalı teneke kutularda muhtelif markalarda yumurtalar satılıyor.Bunlardan edinin ve çıkartma yöntemleri hakkında forumda araştırma yapın.Bu hususta benimde birkaç önerimin olduğu konular mevcut.
Ayrıca naçizane tavsiyem akvaryum hobisinde umutsuzluğa yer vermeyin.Artemia çıkartamıyorum diye vazgeçmeyin.Mutlaka becerirsiniz.O kadar kolayki!
 
Kolay dedim ama yöntem konusunda bilgide versem sanırım daha iyi olacak Tebessüm
 
Sistemin diy imalat şekli.(Kendi uyguladığım yöntemdir.)
1,5 litrelik pet su şişesinin taban kısmından 3-4 cm kadar bir parçayı keserek çıkartın.Kapak kısmında klasik bir hortum ekleme aparatı boşluk bırakmadan girecek şekilde delik açın.Hortum ekleme aparatını kapaktaki bu deliğe yerleştirip her iki tarafının hortum-kapak birleşim noktalarını akvaryum silikonu ile doldurun.24 saat bekleyin silikon donsun.Kablo bağı dediğimiz plastik aparatı hava hortumu cama sabitleme vantuzunun deliğinden geçirerek pet şişenin etrafına sarın.Bunu hem alt hem üstte 2 adet yapın.Sonra kapak kısmındaki aparatın ucuna hava motoruna uzayacak kadar hava hortumu ekleyin.Sistemin diy imalatı hazır.
 
Sistemi akvaryuma bağlama;
Pet şişenin ucundaki hava hortumunu pet şişeden 5-6 cm yukarıda elinizle tutacak şekilde pet şişeye 1 lt civarı dinlenmiş çeşme suyu koyun.Bu vaziyette yaptığınız vantuz aparatları ile akvaryumun içine sabitleyin.Sabitlerken ucundaki hortum yukarı noktalarda kalsın.Dalmayın su pet şişeden boşalır :) Hava hortumunu hava motoruna bağlayın ve hava vermeye başlayın.Hava motorunuz eğer güçlü ise ve hava çok ise ki bunu az sonra anlatacağım, uygun bir yere vana koyabilirsiniz.
 
Sistemi devreye alma;
Sıra tuzu eklemede.Muhtelif markalarda poşeti en fazla 1-2 tl olan iyotsuz kaya tuzları var.Toz halinde olanları tercih edin.Bu kaya tuzlarından 2 tepeleme yemek kaşığı pet şişeye ekleyin ve 15-20 dakika tam olarak suda çözülmesini bekleyin.Sıra artemia yumurtası eklemede.Piyadasa muhtelif markalarda ve muhtelif kilolarda yumurtalar var.Bir çoğunu denedim.%80-90 arası başarı verebiliyorlar.Edindiğiniz artemia yumurtası eğer çok miktarda ise her seferinde kutuyu açmayın.Çoğunluğunu bir kavanoza koyun buzdolabında muhafaza edin.Kullanacak kadarını ayrı bir kovanoza alın.Önemli bu bilgileri de verdikten sonra sıra yumurtaları eklemede.1-1,5 çay kaşığı yumurtayı suya ekleyin.Fazlası çıkım oranını düşürebilir.İlk seferde bakın çıkanlar size yetmeyecekse sistemi komple büyütmeniz yada 2 ayrı düzenek kurmanız icap edecektir.Şimdi sıra  hava miktarının tespitinde.Verdiğiniz hava tüm yumurtaları pet şişenin aşşağısından yukarısına doğru çıkartabilecek kadar olmalı.Eğer fazla ise yumurtalar şişenin üzerinde su olmayan bölüme doğru fırlar ve sişeye yapışır.Deneme yanılma ile bulursunuz.
 
Artık beklemeye geçeceksiniz.Ancak başarıyı etkileyen faktörleri de belirtmek gerekir.Yumurta çıkarttığınız akvaryum suyu en az 27-28 derece olsun.Sabırlı olun 24 saatten fazla bekleyin.Çıkım oranı artar.Ben her zaman gün ışığının yeterli olduğunu savunurum.Ancak ışıklandırma tavsiye edenlerde var.Yumurtalar kaliteli marka olsun(Larviva,İnve gibi)Yumurtaları kesinlikle tam ağzı kapalı kavanozlarda ve ışık almayacak şekilde saklayın.
 
Sırada çıkan artemiaları süzme işlemi var.24-30 saat arasında uygun olunca verdiğiniz havayı kesin.1-2 dakika sonra sudaki hareketlilik bitince yumurtaların açılmış olanlarının su yüzeyine çıktığını,açılmamış olanların dibe çöktüğünü ve artemiaya ya dönüşmüş olanlarının su içinde yüzmeye başladığını göreceksiniz.Bu andan itibaren 2 yöntem var.Ben uygulaması daha kolay olanı söyleyeceğim.Hava motorundan hortumu söküp akvaryum seviyesinden daha yukarıda tutup dikkatli şekilde pet şişeyi cama bağlayan vantuzları camdan ayırın.Dikkatli çalışın hata yaparsanız tüm tuzlu su akvaryuma boşalır.Pet şişeyi camdan kurtardıktan sonra içindeki suyu olduğu gibi başka bir kaba boşaltın.Pet şişenin her defasında içinin yıkanmasını tavsiye ederim.Siz bu işlemi yaparken,aktardığınız kaptaki su hareketliliğini yitirir ve pet şişenin içindeki gibi yüzer vaziyette artemiaları görürsünüz.Bundan sonraki işlem üzerlerindeki tuzlu suyu süzme işlemi.Şu meyve suyu içtiğimiz  pipetleri bilirsiniz.Böyle bir pipete yine yeteri kadar uzunlukta hava hortumu ekleyin ve birleşim yerlerinden ayrılmasın diye silikonlayın.Ayrıca artemia süzgeci edinmeniz gerekir.Bu süzgeç artemiaları elek üzerinde bırakırken suyu altına geçirir.Pipet ucundaki hortumdan emiş yaparak yumurtaları artemia süzgecine alın .Bu işlem sırasında ilk etapta balıklarınıza verecek kadar artemia süzün.Ancak kalanı en geç 8 saat sonra balıklarınıza verin.Hem besin değerini kaybeder.Hem de ölmeye başlar.Artemia süzgecinden dökülen suyu tekrar süzmediğiniz artemiaların olduğu kaba aktarın.Bu işlem her zaman yaşayarak kalabilen artemia oranını artırır.Dip not olarak belirteyim.Süzme işlemi esnasında mümkün olduğunca kabı sallamayın ve yumurta çekmeyin.Bunlar akvaryuma karışınca suyu ve filtre medyalarını çok bozuyor.Gayri ihtiyari çektiklerinizi balıklar artemiayaları yedikten sonra akvaryumunuzdan çekin.En son olarakta süzgeçteki yumurtaların üzerinden çeşme suyu akıtın.Tuzları aksın.Ancak bu işlem için çok geç kalmayın.Susuz vaziyette beklerlerse hemen hepsini kaybedersiniz.Emeğinize yazık olur.Yıkama işlemi bitince süzgeci olduğu gibi akvaryuma daldırın.Eğer çok yumurta çekmiş iseniz bir kaşık yardımı ile artemia çok olan kıısımları toplayarak vermeye çalışın.Dediğim gibi suya karışan yumurtalar çok ciddi kirleticidir.
 
En son olarak çarkı tekrar döndürmeye başlayın.Düzeneği tekrar kurun ve çalıştırın.
 
Resim ekleme şansım şuan yok.Olunca konu ile ilgili resim eklemeye çalışırım.Benim uzun yıllardır yaptığım uygulamadır.Umarım faydalı olmuştur.
 
Sağlıklı balıklar dilerim.
gozturk2009-12-12 10:21:16

Teşekkür Edenler: [T]110924,İlkerAyas[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NiyOÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 969
NiyOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2009 02:01

Gürkan Bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bu düzeneği zaten kurmuş bulunmaktayım fakat sonuç alamadım. Muhtelif olarak başka artemialarda var demişsiniz bunlardan en verimlileri hangileridir. Mesela azoo çok tutuluyor diyolar ama oda tek kullanımlık sanırım.teneke kutularda olanları uzun süre kullanabilirmiyim?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RuPTuRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 726
RuPTuRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2009 16:48
Güneş almayan ve kuru ortamda oda sıcaklığında 5-6 sene saklayabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gozturkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 938
gozturkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2009 20:00
Azoo hiç kullanmadım.Fikrim yok.Yumurta alırken önemli husus kutunun açılmamış olması.Yada açılmış kutudan bölme alacaksınız aldığınız yerin açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza ediyor olması.En çok larviva artemiayayı beğenmiştim.Ayrıca;
Linkteki üründe %80 oranında başarılı idi.
Bu üründe fena değil.
Fiyat araştırması yapın larviva ile ekonomikliklerini kıyaslayın ve karar verin.
 
Artemia düzeneğim ile ilgili bir resim aradımda elime ilk geçeni ekleyeyim.Daha açıklayıcı olur sanırım.
 
gozturk2009-12-13 20:02:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NiyOÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 969
NiyOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2009 22:57
Öncelikler bilgileriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Gürkan Bey bu iki linkide inceledim. Sonuçta her ne olursa olsun bu ürünlerdede aynı prosedürü uygulamak gerekicek öyle değilmi? Umarım bu konuda başarılı olurum. Birde başka bi sitede bir link var o ürünü alsam sizce başarılı olurmuyum?
Buyrun Link;

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gozturkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 938
gozturkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2009 23:12
Size verdiğim linklerdeki artemialardan alttaki zaten bu.Bendeki linktekinin önü kapalı .Onun için seçilemiyor sanırım.Bu artemiayayı uzun süre kullandım.Memnun kalmıştım.Prosedür hemen hemen bahsettiğim gibi.Artemiaların kalitesinin yanında kullanıcı hatalarıda çıkım oranını etkileyebiliyor.Mesela aynı ürünün artemiayasından farklı çıkım oranları elde edilebiliyor. Aslında birazda standartı tutturmayla ilgili bir hadise.Prosedürdeki uygulama işin en azından başlangıç anlamında yol göstericisi olsun.Günbe gün eliniz alışacaktır.
Ayrıca eğer uzun süre artemia ile işiniz olacaksa 50 gr yada 100 grlık poşetlerde almayın.İnanın pahalıya geliyor.1 seferde topluca alın uzun süre kullanın.Uzun vadede bakılınca yine kar eden siz olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir