Artemia nasıl üretilir, nerde bulunur?


GözdeÇevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2006
İl: Düzce
Mesaj: 139
GözdeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2006 11:13
Artemia nerde bulunuyor?Yani nerden satın alınıyor nasıl bisey bunlar cok merak ediyorum.Ben de balıklarıma vermek istiyorum ama nerden bulabilecegimi bilmiyorum.Bilen varsa benimle paylasirsanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

qwertyumÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2006
İl: Denizli
Mesaj: 6
qwertyumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2006 12:56
artemia bi çeşit su piresidir doğal yaşam alanları tatlı su göletleridir kendinizde akvaryumcudan aldığınız artemia yumurtulaı ile onları çıkartabilirsiz ama genelde büyük akvaryumcularda bulunur internette artemia die arattırırsanız daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz yavru balıkların yetişmesinde çok önemli rol oynar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DemirÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2006
İl: Mugla
Mesaj: 1455
DemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2006 13:10

Şu linkte yeterli bilgi bulabilirsiniz sanıyorum:

http://www.akvaryum.com/forum/search.asp?KW=artemia&SM=1 &SI=TC&FM=35&OB=1

Alımı da akvaryum malzemeleri satan yerlerden yapabilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZIPKINCIÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 387
ZIPKINCIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2006 15:21

Buyrun : http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=1& amp; amp;FRef=1&BRef=20050

Linkten alıntıdır:

Artemia lar tabiiki üretilebilir.İhtiyacın en az 10 litrelik kumu olmayan boş bir akvaryum. İlkönce küçük bir kaba 18 gr (sera artemia olabilir 1 poşeti 18 gr balıkçılarda bulabilirsin) artemia yumurtasını koy daha sonra güçlü bir hava motoru ile kabın içerisine hava ver ve kabı güneş gören bir yere yada ışık alan bir yere koy.18 saat sonra ilk çıkan yavru artemialı görebilirsin.36 saat sonra 10 litrelik akvaryuma 10 kaşık kaya tuzu ama mutlaka kaya tuzu(turşuluk tuz) koy ve akvaryuma bir hava motoru bağla.filtre bağlama ama sünger filtre dahi bağlama sadece hava. Daha sonra kaptaki tüm artemia ve açılmamış artemia yumurtalarını akvaryuma boşalt.48. saatten itibaren artemia ları besleyebilirsin. Suyun sıcaklığı 25 ila 30 derece arasında olursa iyi olur.Bunun için sera micron kullanabilirsin ama şart olduğunu zannetmiyorum.Her gün 5 damla yumurta sarısı da yeterli olacaktır.Günde 1 veya 2 kere besleyebilirsin. Unutmaman geren birde ışık var akvaryum ışığı 24 saat açık olmalı. 2 hafta sonra artemiaların 1 cm e ulaşmış olacaktır. Bir yerde okuduğuma görede artemialar 2. haftadan sonra çiftleşmeye başlarlar.Her dişi her 4 günde 300 yumurta bırakır.

Su kirli olmamalı.Bunun için kesinlikle fazla yemleme yapılmamalı ve 2. haftadan sonra akvaryuma bir sünger filtre yardımıyla hava verilebilir.Su kirlendiği zamanlar dipten pislikleri çek ve eksilen suyun yerine yeni taze tuzsuz su ekle. Artemiaları yumurtadan çıkarmak için fazla tuzlu su gereksede (1 litreye 1 çorba kaşığı) ikinci haftadan sonra bu tuz oranı onların üremesini engeller.Dolayısıyla tuz oranını tahmini 1 litreye 0.5 çorba kaşığı seviyede tut. Artemialar canlı artemia yada yumurta üretebilir. Yumurta üretmişse o yumurtaları sudan ince bir boru yardımıyla toplayabilirsin. Birde şunu söyleyim yeni çıkmış artemia dansa kesinlikle erişkin artemia balıklar için çok daha fazla protein içerir. Dolayısıyla yavru balıklarına istediğin zaman ve evrede artemialarından verebilirsin. Erkeklerini seçersen daha iyi olur. Artemialar üremek için illada erkek artemia ya gerek yok. Altında kırmızı kesei bulunanlar dişi artemia dır. Bununla ilgili internette bir sürü sayfa bulabilirsin(
http://www.captain.at/artemia/).Artemiların sağlıklı olup olmadıklarını renklerinden anlayabilirsin.Beyaz iseler sağlıklı demektir.Eğer renkleri yeşil ise çok yem veriyorsundur,eğer kırmızı ise acilen su değişimi yapman ve oksijen miktarını artırman gerekir. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

beddeshÇevrim Dışı

Kayıt: 19/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 31
beddeshÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2012 16:47
Bilgilendirme müthiş. Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir