artemia' süzme işkencesine son


brichardi00Çevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 673
brichardi00Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2013 13:01
Cholorine yöntemi: Bu yöntemde %6'lık sodium hyochloride solüsyonu kullanılır. Veya endüstriyel corine olarak satılan ürünler (%11 sodium cholorine) solüsyonu kullanılır. Küçük oranlarda dekapsülasyon için 300 ml %6'lık solüsyona 15 gr. ıslatılmış artemia konulur. 3-5 dakika kadar yumurtalar turuncu/kahverengi bir renk alıncaya kadar tutulur. Solüsyondan çıkarılan yumurtalar hemen tatlı su veya deniz suyuyla yıkanır. 120 mikron göz açıklığı olan süzgeç içerisinde yıkanır. Yıkama klorin kokusu giderilinceye kadar takriben 5 dakika sürer. Bu işlemden sonra normal çatlatma işlemine girişilir.Chlorine/Sodium Hydroxide yöntemi: Bu yöntemde deniz suyu kullanılır Bu amaçla % 50 lik sodium hidroksit (NaOH) ve endüstriyel %11'lik hypochlorite solusyonu kullanılır. Bu iki madde birleştirilince ısı ortaya çıkar. Bu nedenle uygulamada dikkatli olmak gerekmektedir. Bu nedenle kullanılan maddelerin ve deniz suyunun soğuk olması gerekir. Böylece meydana gelecek ısı etkisi önlenmiş olur. 100 gr. yumurtanın dekapsülasyunu için 15 ml. %50'lik NaOH ve 550 ml. %11'lik cholorine ve 800 ml. soğutulmuş deniz suyu kullanılır. Bu karışım manyetik bir karıştırıcı ile karıştırılır ve bolca havalandırılır. Bu karıştırma anında oldukça güçlü bir köpüklenme olur. Bu nedenle kullanılan kapların temiz olması gerekir. Böylece kabın taşması önlenir. İşlem 3-5 dakika kadar yumurtalar turunjcu kahverengi bir renk alıncaya kadar devam eder. İşlemden hemen sonra 120 mikronluk elekte tatlı su veya deniz suyu ile süratle yıkanır ve normal çatlatma işlemine alınır.Dekapsülasyon işlemi durdurulduktan sonra %1'lik HCl ile yumurtaların bir dakika süre ile banyo edilmeleri yararlı olur. Bunun için %35'lik HCl solüsyonundan 65 ml. alınır ve 6,5 litre su ile karıştırılırsa istenen HCl solüsyonu hazırlanmış olur. Böylece dekapsülasyon durdurulmuş olur. Bu amaçla zayıf olarak hazırlanacak sodıum thiosulfate eriyiği de kullanılabilir.

Rotifer su ürünleri.

Kullanilan bir yöntem ama benim pek hoşuma gitmiyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

st0nedÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 354
st0nedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2013 02:29
Camasir suyu sizi korkutuyorsa eger, artemialarinizi camasir suyundan cikardiktan hemen sonra 1 bardak suya 1 yemek kasigi elma sirkesi gelecek sekilde bir karisim hazirlayin ve icinde 4 5 dakika bekletin.
Sirke, camasir suyunu notralize eder.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir