Artemia Tuzluluk Oranı Kaç? Açılım Oranı Düştü


ryzendÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2015
İl: Izmir
Mesaj: 708
ryzendÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2017 19:44
5 aydır artemiayı devamlı çıkartırım son günlerde açılım oranında düşme oldu. Acaba suyla mı diye düşünüyorum. Artemianın tuzluluk oranı kaçtır mesela 1024 gibi bir değer mi? Elimde akvaryumcumdan almış olduğum deniz akvaryumu tuzu var marka ve modelini unuttum ama 1024 yapmak için litreye kaç gram atmam gerektiğini söylemişti. Son zamanlarda açılan artemia oranı düşünce bu geldi aklıma. Acaba en ideal tuzluluk oranı kaç? Acaba bu olayda açılımı yüksek olan arkadaşlar nasıl bir yöntemle çıkartıyor?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ad hominemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 397
ad hominemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2017 21:03
En son artemia ile 3-4 sene önce uğraşmıştım. Ben şöyle yapıyordum: 1 litre distile suyun (akü suyu olarak da geçer) tuzluluk oranı 1.024-1.025 olana kadar kaya tuzu ekliyordum. . Distile su olmasa bile içme suyu da iş görecektir. Deniz akvaryumu tuzu hiç kullanmadım ama bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, hatta belki daha iyi bile olabilir. 10-15 liraya bir hidrometre almıştım, tuzluluk oranını onunla ölçüyordum. Artemiaların çoğu çıkıyordu böyle yapınca.

Elinizdeki artemianın kalitesi önemli. Açılma oranı düşük, daha kalitesiz artemialar almaktan kaçının. Paketi açtıktan sonra iyi muhafaza edin. Bir de aceleci davranmayın. Aremiaların çoğu çıkmamışsa 24 saat daha bekleyin. Elinizde kaliteli artemia varsa uygun düzenekle sorun yaşamazsınız.

Teşekkür Edenler: [T]174072,ryzend[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cashercashÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2011
İl: Ankara
Mesaj: 475
cashercashÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2017 21:20
Ölçüme hiç bir zaman ihtiyaç duymadım. 3 çay kaşığı tuz normal Billur marka turşuluk kaya tuzu, 1 çay kaşığı artemia kullanıyorum her zaman. Paketten 20gr'lık Salt Lake Artemia kullanıyorum, 18-20 saat arası neredeyse %80 gibi bir açılma oranım oluyor. MEÇ Artemia seti kullanıyorum en fazla 25TL'ye temin edebilirsiniz. Tuzluluk oranı gibi şeylerle uğramanıza gerek yok dediğimi uygularsanız çok yüksek oranda açılım elde edeceksiniz. Artemiaları buzdolabında saklarsanız hiç birşey olmuyor. Bir de son olarak içine MEÇ'te çizgiye kadar akvaryum suyu koyup bir de akvaryumun içinde çıkarma yaparsanız hem ısı korunmuş oluyor hem de Artemia çıkarma oranınız %95'leri buluyor. [EDIT]cashercash,2017-01-20 21:22:12[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]174072,ryzend[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ryzendÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2015
İl: Izmir
Mesaj: 708
ryzendÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2017 22:40
[QUOTE=ad hominem]En son artemia ile 3-4 sene önce uğraşmıştım. Ben şöyle yapıyordum: 1 litre distile suyun (akü suyu olarak da geçer) tuzluluk oranı 1.024-1.025 olana kadar kaya tuzu ekliyordum. . Distile su olmasa bile içme suyu da iş görecektir. Deniz akvaryumu tuzu hiç kullanmadım ama bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, hatta belki daha iyi bile olabilir. 10-15 liraya bir hidrometre almıştım, tuzluluk oranını onunla ölçüyordum. Artemiaların çoğu çıkıyordu böyle yapınca.

Elinizdeki artemianın kalitesi önemli. Açılma oranı düşük, daha kalitesiz artemialar almaktan kaçının. Paketi açtıktan sonra iyi muhafaza edin. Bir de aceleci davranmayın. Aremiaların çoğu çıkmamışsa 24 saat daha bekleyin. Elinizde kaliteli artemia varsa uygun düzenekle sorun yaşamazsınız.[/QUOTE]
Rotifish lisanslı paket artemiasını kullanıyorum 13 gramlık paket. Buz dolabında saklıyorum ortalama 36-48 saat civarında 1024 tuzlulukta çıkartıyorum ama çoğu mıknatısla boşa gidiyor. İlk aldığım zamanlarda açılım oranı daha iyidi buz dolabında saklıyorum ama son 3 çıkartma denememde çok kötü sonuçlar alıyorum çoğu çöpe gidiyor. Birde ben arıtma su kullanıyorum aynı suyu 2-3 defa kullanıyorum.
[QUOTE=cashercash]Ölçüme hiç bir zaman ihtiyaç duymadım. 3 çay kaşığı tuz normal Billur marka turşuluk kaya tuzu, 1 çay kaşığı artemia kullanıyorum her zaman. Paketten 20gr'lık Salt Lake Artemia kullanıyorum, 18-20 saat arası neredeyse %80 gibi bir açılma oranım oluyor. MEÇ Artemia seti kullanıyorum en fazla 25TL'ye temin edebilirsiniz. Tuzluluk oranı gibi şeylerle uğramanıza gerek yok dediğimi uygularsanız çok yüksek oranda açılım elde edeceksiniz. Artemiaları buzdolabında saklarsanız hiç birşey olmuyor. Bir de son olarak içine MEÇ'te çizgiye kadar akvaryum suyu koyup bir de akvaryumun içinde çıkarma yaparsanız hem ısı korunmuş oluyor hem de Artemia çıkarma oranınız %95'leri buluyor. [/QUOTE]
MEÇ sete bakayım ben plastik şişeye hava taşı sallayıp mandalla akvaryuma asıp üzerini streçle kapatıyordum. Yumurtaları buz dolabında saklıyorum. Bence hava taşıyla kaynaklanan bir durum olabilir benim hava taşından memnun değilim yarın güzel bir hava taşı alayım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir