artemialar çıkmıyor


delidenizciÇevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 16
delidenizciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 13:49
Dün DIY sistemiyle yaptığım düzeneğe belirtilen ölçülerde suyu koydum ve atemia yumurtalarını yerleştirdim.Ancak açılım oranı üzerinde yazan %98 yerine sadece %2 :D şaka yapmıyorum gerçekten öyle :D havayı aynı videolardaki kadar açtım.Işıklandırmasını yaptım.Üzerine hiçbir başka ek tuz koymadım.tuzu içinde yazıyor zaten.Yaklaşık 18 saat oldu yumurtaları koyalı ve suyu akvaryumdan aldım.Isı 28 sabit ısıtıcı ile korunuyor ki zaten termometrede öyle ölçüyor.Peki neden açılmadı bu artemialar anlayamadım acaba tuzu eklesem mi eklemesem mi ekstradan siz ne düşünüyorsunuz?Ayrıca paket üzerinde 18-24 saat arasında açılır yazıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

delilahzekeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/07/2014
İl: Hatay
Mesaj: 238
delilahzekeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 14:37
    24 saat dolana kadar bekle ama eğer mix karışım kullandıysan tuz içerisinde paketlenen yumurtalar tuzun etkisiyle bozulabiliyor. O yüzden ben de aynı sorunu yaşadığım için sade artemia yumurtası alıp, kendim tuz koyarak çıkarıyorum. Bence mix paketler yerine sade yumurtayı alırsan çok daha verimli olur. Bu konuda da en iyi marka olarak "Grate Salt Lake" bence en iyisidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NoceboÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2013
İl: Bayburt
Mesaj: 162
NoceboÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 16:23
4. 5. seferinde çıkartmayı başaranlar var. Ben ne yaptıysam çıkartamamıştım. 1 hafta bekledim olmadı. Bende çöpe attım. Zaten 5 tllik ürünü 10 tlye almıştım. O gün bugündür bir daha denemedim:(( 18 saat erken. 48 saate kadar sürebilir. Artemianın kalitesine göre bu süre değişir. Ayrıca suyu akvaryumdan almayı değilde dinlenmiş su kullanmayı öneriyorlar. Buda etkileyebilir. Birdahaki sefere dinlenmiş su kullanarak deneyebilirsiniz.

Ve birde bunları deneyin.
[QUOTE=kayiboyu]Artemia çıkarırken dikkat edilmesi gerekenler. 
1- Uygun tuz oranı. MİX paketler ayarlanmış oluyor zaten. Saf kistler için ben 1.5 litre suya tepeleme 2.5 kaşık deniz tuzu kullanıyorum. 
2. Uygun Isı, benim en iyi verim aldığım ısı 29 derece. 
3. Işık. artemialar kuluçkaya alındığında ışık verin.
4. havalandırma, Hava verirken yumurtaların tamamen hareket etmesini sağlayacak kadar hava verin, köşeli yerlerde birikme vs olmamalı, çok fazla hava verip yumurtadan çıkan canlılarıda öldürmeyin (aşırı hareket ve sürtünme nedeniyle) 
5. Süre, aldığınız kist ne kadar kaliteli olursa süre o kadar kısalır. Amerikan Great Salt Lake (Teneke olan) 18 saat gibi br sürede çıkıyor ama ben yinede 20 saati geçiriyorum. 
6. pH. düşük pH lı suda yumurtaların çıkma şansı azalıyor. Mümkün mertebe yüksek pH lı suda çıkarın. Ben taza çeşme suyu kullanıyorum. 8 civarı oluyor. Bazıları karbonat atıyor ama ben hiç gereksinim duymadım. 
7. MİX olarak satılan paketlerin verimi düşük oluyor, mümkünse saf kis alıp uygun ortamda muhafaza ederek lazım oldukça kullanın. MİX paketleri bölünerek kullanıldığında tuz ölçüsüde değişiyor. Verim düşüyor. 
8. Banyo. (MİX paketler için geçerli değil) eğer saf kist varsa elinizde tuzlu suya (çıkarma ünitesi) koymadan önce bir kapta talı suda bekletin. Yaklaşık 1 saat kadar. Suyun tabanına batanları kuluçkaya alın. Su üzerinde duran ve batmayanları temizleyip atın. Tatlı suya banyo yaptırmak (bu banyo işlemine birşey deniliyordu aklıma gelmedi) daha çabuk ve daha verimli çatlama sağlıyor. Fazla bekletirsenizde bozuluyor. 
9. Çıkarma kabı: Ben MEÇ artemiz çıkarma setinde çıkarıyorum. Pet şişe daha yaygındır. Ancak havanın verildiği kısım mutlaka konik olmalıdır. köşeli kaplarda köşelere biriken yumurtalar çıkmıyor. Yumurtaların sürekli hareket edeceği bir kap olmalı. 

Son olarak çıkan artemiayı kolay yoldan kabuklarından ayırmak için benim yaptığım bir düzenek var açtığım konulardan bulabilirsiniz. 

Kolay gelsin.  
[/QUOTE]

Hangi marka artemia mix kullanıyorsunuz? Ben sera kullanmıştım. Ve kimse bu markanın artemialarından memnun değil. Ayrıca "delilahzeke"ninde dediği gibi mixleri kullanmayın. Tuz bozabiliyor. Suya koyunca oran tutmuyor vs. vs. En iyisi kaliteli markaların artemialarından alıp kendiniz tuz ekleyerek denemeniz. En kalitelisi ise invedir.

Nocebo2014-08-28 16:31:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DoğanTÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2011
İl: Bursa
Mesaj: 190
DoğanTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 17:30
Sera hazır paketin açılım oranı öyle oluyor maalesef.Ben böyle bir durumla karşılaşınca bir daha hazır paket denemedim.Ben çok uğraşmıştım çıkarmak için,sanırım yumurtalar bozuluyor.Sizin bir hatanız yok yani.

Beğenenler: [T]213994,turgay53[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

delidenizciÇevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 16
delidenizciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 18:39
omega mix verdi pet shop bende onunla denedim.biraz deniz tuzu ilavesi yaptım bu arada 24 saat oldu sanırım.Tuzu kullandıktan sonra yine deneyeceğim olmazsa birdaha deneyeceğim.20 litrelik akvaryumumu büyütmek için hazırladım bile.Yazık olmasa bari Grate salt lake i deneyeceğim.Tavsiye için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DoğanTÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2011
İl: Bursa
Mesaj: 190
DoğanTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 20:26
[QUOTE=delidenizci]omega mix verdi pet shop bende onunla denedim.biraz deniz tuzu ilavesi yaptım bu arada 24 saat oldu sanırım.Tuzu kullandıktan sonra yine deneyeceğim olmazsa birdaha deneyeceğim.20 litrelik akvaryumumu büyütmek için hazırladım bile.Yazık olmasa bari Grate salt lake i deneyeceğim.Tavsiye için teşekkürler.[/QUOTE]

Hiç deneyip zamanını harcama bence.Akvaryumcular kutudan bölme olarak satar ufak bir kutuda.Çok da pahalı değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir