aşırı korkak flover horn


ultiboardÇevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2012
İl: Ankara
Mesaj: 100
ultiboardÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2013 13:29
  Herkese merhaba.
 
   Benim 275 litrede ortadan bölmeli akvaryumda beslediğim 20 cm lik ateş kafa ve 9 cm lik flover hornum var, sorunum fh ile ilgili, o kadar korkakki akvaryuma yaklaşmaya bile çekiniyorum, ateş kafa akvaryum içinden bana diş gösterip tehditler savuruken, fh en ufak bir hareketimde kendini camdan cama vuruyor ve rengi bir anda kararıyor, ben akvaryumun uzağındayken herşey normal.
  Bunu nasıl düzeltirim böyle giderse fh ile yollarımızı ayırmak zorunda kalacağız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2013 13:40
Balığınızı ne zaman aldınız acaba? Eğer yeni alınmış bir balık ise, bazen ender de olsa yerini yadırgayabiliyor, akvaryuma alışana dek bu tip çekingen davranışlar sergileyebiliyor. Ayrıca akvaryumun diğer bölmesinde bulunan ve kendisinden boyutça büyük olan Ateşkafa'da eğer balıklar birbirlerini görüyorsa (Bölme düz/arkası görünen camdan ise) strese girmesine neden olmuş olabilir. Balığınız büyüdükçe zaman ilerledikçe bu tip davranışları azalacaktır. Şahsen benim de en son aldığım ve aldığımda 8-9 cm olan Thai Silk Flower Horn'um aldığımda oldukça çekingendi. Şu anda biraz daha büyüdü ve eski halinden eser kalmadı. Artık daha sosyal ve cesur bir canlı oldu.
Flower Hornlar konusunda bir başka mesele de şu ki, her balığın kendine has karakteristik davranışları vardır ve bu davranışlar balıktan balığa çok büyük değişiklikler gösterebilmektedir. Aynı varyeteye sahip Flower Hornlardan (veya birçok büyük amerikan türü için bu söyleyeceklerim geçerlidir) kimisi ufaklığından beri aşırı sosyal ve hırçın tavırlar sergilerken kimisi de daha köşe bucak kaçan daha uysal canlılar olabilmektedir. Ama sonuçta benim şahsi olarak gözlemlediğim yetişkin Flower Hornlar arasında hiç ama hiç aşırı çekingen bir canlıya rastlamadım. Agresif tavırlarını yetişkinlik evresine dek bir şekilde ediniyorlar, edinme süreleri farklı olsa da. Siz de biraz sabır ve üzerine düşüp ilgi göstererek bu çekingenliği aşabilirsiniz. Eğer imkanınız varsa tek başına bakabileceğiniz bir akvaryumda beslerseniz sosyalleşmesi daha da hızlanacaktır diye düşünüyorum. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ultiboardÇevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2012
İl: Ankara
Mesaj: 100
ultiboardÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2013 14:12
Koray bey yanıtınız için teşekkür ederim.
 
 Balığımı alalı yaklaşık 1 ay olacak, formu sağlığı iştahı çok iyi boyuna göre oldukça iyi kafa yapmış durumda.
 Akvaryumu saydam arkası görünen camla böldüm yani balıklar birbirini görüyor, fakat ateş kafanın fh yi strese soktuğunu sanmıyorum uzaktan izlediğimde, bölmenin arkasından birbirlerine meydan okuyorlar, ayrıca akvaryumdan uzaktayken çok hareketli ve oyuncular, hatta fh iç filtrenin parlak etiketinde kendini görüp kendisiyle kavga dahi ediyor.
 Tek sorun birileri akvaryuma yaklaştığında sanki çıldırmış gibi kendini sağa sola vuruyor, fakat ilginçtir elimden yem yiyor akvaryuma elimi sokayım parmaklarımın arasında dolaşıyordu ki en son bugün yem yemek içindahi saklandığı yerden çıkmayıncaki sizlere danışmak istedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2013 11:24
Hasan Bey; balığınızı alalı çok da fazla bir süre olmamış açıkçası. Benim de yukarıda bahsettiğim balığımın üzerinden çekingenliğini atması nereden baksanız 1,5 ay sürmüştür. Bu durum zamanla geçecektir. Aralarında boyut farkı olan, aynı akvaryumda bölmeyle ayrılmış olarak beslenen ve birbirlerini gören balıklardan büyük olan küçük olanı strese sokabiliyor. Sonuç olarak ufak olan balıkta strese dayalı daha çekingen bir hal, bir yerlere saklanma davranışı, sizin de dediğiniz gibi kendini akvaryumun içerisinde bir yerlere vurma vb davranışlar görülebiliyor. Bu daha önce de FH sahibi arkadaşlarımızda gördüğümüz bir olay. Aradaki boyut farkı kapandıkça ve zaman geçip de balıklar birbirlerine alıştıkça bu gibi davranışlar da otomatikman azalıyor haliyle. Balığınızın kanımca sadece zamana ihtiyacı var. Zaten kendisi ile ilgilenerek sosyalleşmesi ve daha da arkadaş canlısı bir hale gelmesine yardımcı oluyormuşsunuz. Bundan sonra sadece sabırlar olabilecek bir hadise. Zamanla çok canayakın bir canlı olacaktır  Önceden de dediğim gibi imkanınız varsa FH'unuzu tek başına bakabileceğiniz bir akvaryumda bakarsanız tam bir arkadaş olacaktır size daha kısa sürede. Saygılar, sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir