Astronot beslenme


hercumercÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2013
İl: Osmaniye
Mesaj: 474
hercumercÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2013 21:29
Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta aldığım 5 yavru astronot ya da yavru şaklabanlar diyelim anladığınız gibi çok neşeliler :) boyları 6-9 cm arası değişiyor. Hızlı büyümelerini istiyorum çok sabırsızım. Günde üç kere 5 farklı yemle besliyorum her yemlemede tamamen doyuyorlar. Bu diyet onlar için nasıl sizce ve iyiyse ayda kaç cm uzarlar tahmini ? saygılar... Cenk Bildir2013-07-07 21:31:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

asercanÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2012
İl: Ankara
Mesaj: 289
asercanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2013 02:03
Balıkların büyümelerinde ve aynı zamanda uzamalarında akvaryumun boyutu çok önemlidir.Sadece beslenmeye göre karar verilemez.asercan2013-07-08 02:04:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efedenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1489
efedenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2013 11:29
250 lt akvaryum balıklarınız 15 cm civarına gelinceye kadar oldukça yeterli , ama unutmayın yetişkin bir astronot 25-35 cm civarında olur , 43 cm birtane görmüştüm . 13-15 cm olduklarında ,  en iyi geçinen birlikte takılan iki tanesini akvaryumda bırakıp diğerlerini çıkartmak en sağlıklısı olur balıkların gelişimi açısından .

Astronotlar çok tüketen ve çok kirleten canlılardır. sık sık ve protein değeri yüksek yemlerle beslenmeleri iyi olur ama patlayasıya kadar yedirmek doğru bir hareket değil . İmkan varsa her balığa günlük , bir gözünün büyüklüğünde 4-5 porsiyondan fazla vermek  doğru değil ,  bunuda  2-5 öğüne paylaştırmakta fayda var. 

Astronotlar çok kirletir demiştim , bu balığın büyümesinde suyu temiz tutabilmek çok önemlidir , ama balık sürekli yemek peşinde olduğu için insan dayanamayıp bazen dozunu kaçırıyor , bu da sudaki amonyak miktarının çok artmasına sebep oluyor. Eğer denitrifikasyon döngünüz oturmadıysa tankınızda amonyak birikimi olacaktır çok hızlı bir şekilde . Bu döngüyü oturtmuş olsanız bile bu seferde daha az zehirleyici de olsa balıklarınızın gelişimine negatif etkiyecek ve bağışıklık sistemlerini zayıflatacak Nitrat birikimi olacaktır. Bunun önüne geçmek için akvaryumcunuzdan bir kereye mahsus (tekrar kurulum yapmaz yada ilaç kullanmazsanız.) Denitrifikasyon bakterisi alıp doğru ölçekte tankınıza eklemelisiniz. Haftalık %10-15  su değişimlerini suyu dipten çekerek yapmalı , aldığınız suyun yerine 1 hafta bekletilmiş su ilave etmeniz gerekir. Suyu bekletme imkanınız yoksa ekleyeceğiniz suya su düzenleyici koymanız gereklidir. Ben seachem Safe ürününü kullanıyorum , ölçüsünde kullanırsanız 50 gr bir kutu size bir yıldan fazla gider. (15-20tl) 

Eğer suyunuzun biraz sarımsı olması sizi rahatsız etmezse bu konuyu bir incelemenizi tavsiye ederim. Astronotlara çok faydası olur. Su değişimlerinden sonra eklenen su mikratı baz alınarak kullanılırsa balıklarınız kolay kolay hastalanmaz daha aktif olur ve daha hızlı büyürler.
http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryumda_cay_kullanimi_ve_kullanim_oranlari(yenilendi)_k518985.asp

Son olarak şunu söylemek istiyorum , Astronot çok hızlı büyüyen güzel bir balıktır , ayda 2-4 cm büyüyebilirler , ama temizliğini ihmal etmezseniz. 

Hayırlı olsun , güle güle büyütün ... 




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hercumercÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2013
İl: Osmaniye
Mesaj: 474
hercumercÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2013 14:06
Teşekkürler üşenmeden yazmışssınız. Malawi beesliyordum daha önce dinlenmemiş su ekliyordum banamısın demiyorlardı ama bundan önceki astronotlara dinlenmemiş suyun yüzde yirmisini koydugumda hepsi hastalanmıştı. Ona dikkat ediyorum bu Balıklarda. Bende büyüdüklerinde dediğiniz gibi eş tutan bir çifti akvaryumda tutucam sadece tabi eş tutan bir çift olursa. Zaten çok kavgacılar bir arada duramazlar. 7-9 cm ler bugün ölçtüm. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir