astronot yardım!!!


theoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 250
theoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2007 18:47
Güzel bir dış filtre alırım demek istemiştim. İç filtre kullanmaktan oluyor bunlar hep.encort2007-2-23 18:55:11

Beğenenler: [T]199018,berkelmas[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

drenigmaÇevrim Dışı

Kayıt: 11/07/2006
İl: Sakarya
Mesaj: 296
drenigmaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2007 18:49
Berkan bey astronot bakacaksanız eskiden bakmış biri olarak benim tavsiyem muhakkak dış filtreniz olmalı ve de hızlı büyümelerini isterseniz bildiğimiz toprak solucanlarından günlük verebilirsiniz 5-6 tane kadar ama dediğim gibi dış filtre bence must yani.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

astronÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 131
astronÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2007 19:00
Berkan Bey belirttiğiniz hacimdeki tank için ve astronot ölçüsü için şu an içi filitreniz (marka ve model belirtmemişsiniz) yeterli olabilir ama ileride sıkıntı yaşamamanız için uzun zaman astronot beslemiş biri olarak sizi uyarmak istedim (malum dış filitreler ucuz değil ve aldığınızda ileride de yeterli olmalı).Dip çekimlerini aksatmayın (büyük tanka ve dış filitreye geçene dek muhakkak aksatmayın).Ben haftada iki kez sinirleri alınmış tavuk ciğeri verirdim size de tavsiye ederim.Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Haluk365Çevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 27
Haluk365Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2007 12:12

150 lt akvaryumda başladım 4 taneyle şimdi büyüdüler akvaryumu değiştirdim 450 lt aldım yeni. içinde sadece 4 astronot var.

2 dış filtre + 1 iç filtrem sürekli çalışıyor. ama kumun üstünde öbek öbek astronot dışkılarına raslamanız mümkün. suyun oturmamasına veriyorum. astronot çok dışkı atar derken evet normalden çok atıyor ama öyle sürekli 24 saat te dışkı çıkarmıyor her balık gibi yemek verdikten bir süre sonra dışkısını atıyor. ne kadar sıklıkla dışkı atacağı sizin ona nekadar sıklıkla yem vereceyinizle alakalı. ama asıl olay dışkının kibrit çöpünden bile kalın olmasıyla alakalı. hatta çoğu zaman vaaaayyy be bu dışkı bu balıktan nasıl çıkar demişimdir.

madem yeni başlamışsın bikaç tiyo vereyim arkadaşım. astronotlarını yanlız sen beslersen sana alışırlar. seni görünce heyecanlanır ( yem vereceğini sanıp yemleme pozisyonunu alırlar) akvaryum kapağını dikkatli aç bikaç kere ipsiz bungee jumping yaptı benimkiler.

yavruysalar elini içeriye sokarak beslemeye çalış eline saldırmaya çalışırlarsa elinle balıkları kovala yemi göster yemi yesinler. bu olayı özellikle tubeflex ile yaparsan daha rahat olur.eğer şanslıysan bir süre sonra eline saldırmamaları gerektiğini anlıyorlar. böylece astronotlarını bir kedi köpek gibi sevebilirsin. eğer korkarsan akvarymun camındanda sevebilirsin bundanda hoşlanıyorlar gibi.

suyun sıcaklığını yüksek tut 29 - 30 derece sıcaktan hoşlanıyorlar. mutlaka bir mango kökü edin. suyu yumşatsın. bütçen elveriyorsa tabana serilmiş lav kırığıda hem dekoratif hem yararlıdır bu balıklar için.

balıklarının hızlı büyümesi için oturmuş su elde etmen lazım. bu yüzden akvaryumu eğer yeni doldurmuşsan dip çekimi yaptıktan sonra pislikleri süz sonra suyu geri boşalt ilk 1.5 2 ay akvaryumdan su çekme sadece eksileni koy. birkez suyun oturdumu. 8 dış filtreden daha sağlıklı oluyor. çünkü dış filtre sadece suyu çekiyor. arada pislik gelirse onlarıda yani zaten amonyak karışmış olan suya daha çok karışmasını önlüyor bi deyişlede. ama oturmuş su döngüyü oluşturuyor. pislikler eriyip gidiyor.

şimdi bikaç arkadaş çıkacak ve heauveau böle işmi olur akvaryumda haftada 1 1/3 oranında su değişmesi lazım diye. sen onlara kulak asma astronot dışkısıyla başa çıkman ve çabuk büyütmen için oturmuş su mutlaka lazım.süreci hızlandıracağım diye seranın hazır bakteri kültürlerindende hiç alma para tuzağı. suyun oturduğunu tabanda çok az dışkı ve suyun rendinin hafif koyulaştığını görmeye başladığın an anlarsın.

eğer uzun süre bakmaya niyetliysen kendine büyükçe bir akvaryum edin ama öle dev gibi bişi alman çokta fazla gerekmiyor. 300 lt den birazdaha büyükçe bişi 2 astronotunu ömür boyu idare eder.

yemleme konusunda çok fazla bişi demiyorum. çünkü hertürlü yemi vermekte özgürsün. bunlara çok nadirde olsa ufak balıklarda dahil. hatta çok onay vermiyorum ama bir arkadaşım astronotları için ufak bir lepistes üreme çiftliği bile kurmuştu. senin bileceğin iş.

bundan sonrası sana kalmış

 

 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2007 12:44
Suyun oturması yani biyolojik filtrasyonun başlaması balıklar konmadan önce olması gereken bir olaydır. Zor bir şey de değildir. Astronot tankından 1.5 2 ay su çekmemek balıklara işkence etmektir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

theoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 250
theoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2007 15:26

Valla yardımcı olan herkese sonsuz tşekkürler.Çok rahatladım.Tavsiyelerinizi uyguluyorum.Tek sorun dış filtre şu anda.Onun içinde para biriktirmeye başladım bile.herkese sağlıklı akvaryumlar .SAYGILAR...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir