Aydinlatma...Bir soru..


DRUIDSÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2005
İl: Yurtdisi
Mesaj: 217
DRUIDSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2006 16:35

Arkadaslar selamlar...

Ben size birsey danismak istedim.

Benim akvaryumumun lamla duzenegi pek saglikli degildi. Dandikten birseydi. Ona cok baget lamba aldim. Su ortadan girer modellerden..
Ama dedigim gibi bir lamba yaklasik 1 hafta dayaniyordu. Bende kizdim ve en son lamba patladiktan sonra komple soktum attim.

Ve bir basucu lambasi aldim. Onu akvaryumun yaninda yakiyorum. Sari sarfiyatsiz lamba takili. Ben evde degilim halen o nedenle hala oyle olmasi lazim.

Bu saglikli ve mantikli bir davranis mi? Yoksa illa gidip yukardan isik veren bir sisteme mi sahip olmam lazim?

NOT:
Akvaryumda 2 tane yesillik var.
Kabuk kirigi kum
Japon agirlikli baliklar var. Bir kilickuyruk, 2 moly 2 lepistes
Hem ic hemde dis filtrem var. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DRUIDSÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2005
İl: Yurtdisi
Mesaj: 217
DRUIDSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2006 01:13

Cok mu zor gelen bir soru oldu :) ?

Oglen 1 de atmisim bu postu. Ve suan saat 01.12. Tam 12 saat gecmis hala ses yok :)   Fikri olan yokmu arkadaslar?  35 kisi bakmis ama 35 kisi de mi bilmiyor ? :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliverovicÇevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 370
aliverovicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2006 09:23
Akvaryum boyutunuz 50*35*25 aşşağıda yazdığınıza göre tabi her ne olursa olsun düzenli ve iyi ışıklandırılmış bir akvaryum hem seyir zevkini arttıracak hem balıklarınızın daha güzel görünmesini sağlayacak hemde akvaryuma eklemiş olduğunuz yeşilliklerin ışık ihityacını karşılamış olacak akvaryum kapagınızdaki ışık tertibatının elektrik aksamını kontrol ettikten sonra elektrik ve lambaya akvaryum havalandırması veya filitreden sıçrıyabilecek suyun gelnesini engellemelisiniz burdan gelecek buhar veya su bu devrelerin paslanmasını sağlayacağı gibi su ve nemdem kaynaklanan kısa devreler olacak ve lambaların ömürleri kısaldığı gibi sürekli patlayacaktır akvaryum kapagının altına cam koyarak akvaryum ve kapak arasındaki su iletişimini keserek kısa devre olma olasılığını ortadan kaldırmış elektrik aksamınıda sağlamlaştırdığınızı düşünerek lambanızın ömrünüde uzatmış olacaksınız

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir