Bahcesehır ve cıvarında dostluklarımız pekissin!


can_erenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 259
can_erenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2011 19:22
Arkadaslar forumda bir cok sikayet konusu okudum ve ortak kanı eski dostlukların olmayısı.
Ben bolgemdeki abı ve kardeslerime soyle bir öneride bulunmak istiyorum...
Bulundugum bölgede her türlü balığa sahip hobiciler var.Bir çogunda baktıgı türler artık elinde okadar fazlaki ne verebilecek ne satabilecek yer bulamıyorlar bir kısmı başka türlere geçmek istiyor elindeki balıklara kıyamıyor.Kimisinin bir çok balığı var eşleri uymadığından yavru alamıyor.
İşte fikrimde bu ihtiyactan doğmakta.
Elimde melek balıkları ve discuslarım var buyrun gelin begendiğiniz balığı elimdeki balıkla takas yapın olmadımı baska balıkmı bakmak istiyosunuz o balığımı geri getirin başka balığımı alın.O balıktan yavrumu aldınız başka eşmi lazım eskiyi getirin başka bitanesini alın.neonlarım lepisteslerim var bakmak isteyene hiç bişey talep etmeden bedelsiz vericem.
Yeterki bölgede akşamları canımız sıkıldıgında akvaryum sohbeti yapabilecegimiz spor için yürüyüşe cıktıgımda kendime aynı hobiden sohbet edebileceğim dostlar bulmak.Yeri geliyor baraja göle balık yakalamaya gidiyorum bana eşlik edebilecek dostları bir yürüme mesafesinde bulabilmek.
Begendiğim bir türe sahip arkadasım vardır o balıga bakmak isterim akvaryumcudan önce ona gideyim.
Canınız sıkılmıstır nereye gidelim demişşinizdir alın çoluğu çocugu gelin akvaryum karşısında bir meyva çayı içelim.
Bahçeşehirdeki arkadaşlarımız balık envanterlerinide burda yaparlarsa çok sevinirim.

Bende melek-discus-neon ve yabani lepistes mevcut bir miktar su piremde var kültür olarak verebilirim.
60-80 Litrelik 2 boş akvaryumumuda kullanabilirsiniz karantina vs için.

BAHÇEŞEHİRDEKİ HOBİCİ DOSTLARI BURDA BULUŞTURMAK ÜMİDİYLE...
can_eren2011-12-13 19:24:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gökhan1984Çevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 19
Gökhan1984Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2011 11:37
Merhaba Can kardeşim. 
Bende Altınşehir'de oturuyorum. Akvaryum hobisine 15li yaşlarda başladım. Lepistes türü bakmıştım o zamanlar. Sonra ara verdim ve şuan yeniden bir akvaryum aldım. Yaklaşık 160-170 lt civarında. Fakat akvaryumu aldığım arkadaş akvaryum şartları ve balık uyumunu bilmediğinden çok dengesiz bir chiclid akvaryumu kurmuş. Yaklaşık 1,5 aydır bende ve düzene sokmaya çalışıyorum. İçerisinde 1e 1d mısır chiclid , 1 e kafalı yunus, 1d yaşayan kaya, 1e 1d ahli, 1e mavi p. , 1e auratus, 1 zebra ve 1 vatoz var. İnşallah bu balıkları birilerine hediye edebilirsem :) en kötü uyumlu ve  su şartları birbirine yakın 2-3 çeşit besleyeceğim. 
Bu arada bende bazen hafta sonları barajlara balık tutmaya giderim. Hatta gecelediğim olmuştur. Bu kadar yakın mesafede aynı hobileri paylaşabileceğim iyi kalpli arkadaş bulmak gerçekten çok sevindirici, eğer sizde isterseniz uygun zamanlarımızda görüşebiliriz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aykut2207Çevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 3
Aykut2207Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2012 00:55
Merhaba Can abi . Konu 13 aralıkta düzenlenmiş. Bende Esenkentte oturmaktayım . Sanırım fazla kişi yok buralarda hem akvaryumu olup hemde forumda olan . Yardımlarını bekliyorum senden :)
Bende ;
Detaylı olarak
2 Adet - Pacu
2 adet biri ufak biri orta boy - Papağan
20 civarı irili ufaklı - Sarı Prenses
6 adet- Nattereri
Biraz eledoa ve 4-5 yapraklı Anubias.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

can_erenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 259
can_erenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2012 20:57
Gökhan  bey ve aykut kardesım yazılarınız ıcın tesekkur ederım.

önce gökhan bey size yazayım.Ciklet akvaryumu bıgaya karısık gorunen o mısır cıkletlerını verebılecıgınız bırını muhtemelen bulamıycaksınız tam basa belalar sogukta yasıyorlar su bırınkıntısıne bırakırsanız yasarlar.o ebatlarda bır akvaryumda sarı prenses kolonı olarak bakabılırsınız yunuslarda daha fazla hacım ıster ama 3 4 tanede splerın yanına koyarsanız sıkıntı olmaz.baraja sazlıbosnayamı gıdıyorsunuz?

aykut kardesım sımdı sana dıyım yakında oturmak hos guzel balıklarını ve malzemelerını nerden alıyosun malum bızım burdakı akvaryumcular pahalı ben sureklı fıruzkoye gıdıyorum balık ve malzeme ıcın bızım burdakı en buyuk sorun bu maalesef ayrıca nettarı bakmayı bende dusunuyorum o balıkların kıymetını bıl uzun sure sabırla bak ıssallah guzel guzel yavrular alabılırsın ama  cok zaman sabır ve tecrube ıstıyor maalesef.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aQuaSetAKVARYUMÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 15/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 6
aQuaSetAKVARYUMÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2012 01:25
Mrb lar arkadaşlar Bende esenyurtta yım esenyurt belediyesi karsı sokaqı ak parti arkasında sok no   de akvaryum imalatı yapmakdayım siz degerLi akvarist dostlarımızLa tanısmak hobiye dair sohbet edmek benide çok sevindircekdir                                                                                                                               Bir KAHVE tadında DOSTLUKLARA  sayqıLarımLa....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alperen KeskinÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 23
Alperen KeskinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2014 13:31
Merhabalar, değerli akvaristler. Ben de Bahçeşehirli bir akvaristim. 250 litrelik bitkili bir tankım var. En kısa zamanda iletişime geçmek dileğiyle herkese kolay gelsin :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir