Bakımı en kolay bitki akvaryumu nasıl olmalı?


ecomatikÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2013
İl: Çanakkale
Mesaj: 9
ecomatikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2013 12:17
Merhaba arkadaşlar.Oval 1 metre uzunluğunda bir akvaryum aldım..Sehpasıda hazır.İnternette araştırdım ve bitki akvaryumu yapmak istiyorum..Sizden ricam beni yönlendirmeniz..

Evimde 2 oda var 1 tanesi sürekli güneş alıyor ,Ben akvaryumu bu odaya koymak istiyorum..Diğer oda sadece sabahları güneş alıyor..

Sürekli su değişimi yapmak istemiyorum..Beni yormayacak zahmetli olmayan bitkilerle akvaryumu zenginleştirmek istiyorum..Fiyat önemli değil beni yormayacak kaliteli bitkiler ,ilaçlar alabilirim.Kumların üzeri çim gibi olsun istiyorum.Sanırsam çok şey istiyorum ama hangisi benim kriterlerime uygun onu bilmiyorum.

1-Hangi bitkileri seçmeliyim?Işık istemeyen bitki var mı?Kum seçimi nasıl olmalı?Ve bu standartlara uygun hangi balıkları koymalıyım?

Dış filtre gerekli mi? Su değişimi?Akvaryum temizliği, ilaçlaması ,maşa ekstra aparatlar vb vb bunlarla ilgili bilgi verirseniz sevinirim...

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler..İnşallah sizlerin yardımıyla hazırlamış olduğum akvaryumun resmini çekip burada sizlerle paylaşırım.


ecomatik2013-03-13 12:32:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

çagribeyÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2013
İl: Afyon
Mesaj: 1184
çagribeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2013 12:47
   Akvaryum bayağı güneş alıyorsa olabilir.
  Eledoa saz t. kuyruğu olabilir. zaten çok hızlı büyüdükleri için akvaryumu hemen kaplarlar.
 Çim gibi zemin için zemine yassı taşlar koyup onlara java moss sarabilirsiniz.
 Balık olarak tavsiyem canlı doğurandır Çok güzel olacaktır.Her renkten 100-200 balık...
 Güney amerika cikletleri de olabilir ama bakması biraz zor.
 Dış flitre tetra tech 700 olabilir su  değişimi tabiki gerekir haftada bir 1/4 su değişimi yapın.
 Akvaryumu 200 lt kabul ederek yazdım.
çagribey2013-03-13 12:51:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ColorTRÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13958,3[/B]
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1027
ColorTRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2013 12:49
Akvaryumun ölçülerini de yazar mısınız?

*Güneş ışığı bitkili akvaryumlar her zaman yosun patlaması demektir ve her zaman gün ışığından uzak tutulması tavsiye edilir, onun için sadece sabah ışık alan odaya kurulum yapmanız daha iyi olacaktır.

*Tabanı çim gibi istiyorum demişsiniz, zemin bitkileri için litre başına 1 - 1.5 watt ışık olmalıdır.

*Dış filtre olması çok daha iyi olacaktır, özellikle de canlı yükü olacaksa ben kesinlikle dış filtre tavsiye derim.

*Bitkili akvaryumlarda canlı yüküne bağlı olarak su değişimi haftada bir en az %20 en fazla %50 şeklinde yapılabilir. Canlı yükünü az tutup kolay bitkiler seçerseniz 2 haftada bir %20'de yapabilirsiniz bu en fazla 10 dakikanızı alır. 

*Seachem flourish ve Seachem flourish trace gübrelerini alabilirsiniz, bitkilerinizin daha iyi gelişim göstermesini ve sağlıklı olmalarını istiyorsanız test kiti alarak potasyum, nitrat, fosfat ve demir gibi makro elementleri de eklemeniz gerekir.

*Bitki seçimine gelecek olursak Saz, eledoa ,rotala ,tütün ,cyrpto , bacapo, java fern, tilki kuyruğu vs. gibi daha birçok bitki kullanabilirsiniz.

Taban konusu ve diğer tüm konular hakkında araştırma yapmanızı öneririm. Hiç araştırma yapmadan sorarak her şeyi sıfırdan size anlatılmasını beklemeyiniz lütfen :) Ben üşenmedim bu kadarını şevkinizi kırmamak için yazdım, ama inanın bitkili akvaryum konusunun ucu bucağı yoktur siz aldıkça. 

Lütfen birazcık araştırma yaparak bilgi edininiz ve takıldığınız yada karar vermediğiniz konular hakkında soru sorunuz.

Saygılarımla.
ColorTR2013-03-13 12:50:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

recaipasaÇevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2013
İl: Artvin
Mesaj: 72
recaipasaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2013 14:20
Ercan bey öncelikler derim iyice araştırın sorun soruşturun aceleye geldi mi olmuyor... Bende yeni kurdum ilk bitkili akvaryumu mu yaklaşık 20 gün oldu... Tabana sadece siyah hagen kum aldım biraz da misket gübre aldım yeni başlayanlar için iyi oluyor... Bitki olarak limon, çınar, tilki kuyruğu, gül, tütün ve moss aldım... Moss ları taşlara bağladım tabana serdim bakıp görecez artık nasıl olacak...
Dış Filtre olmalı ki ben 1 hafta çalıştırmadım (bazı nedenlerden dolayı) hemen yosunlaşmaya başladı ama filtre çalışmaya başlayınca çok şükür nerdeyse bitti... 
Şu kesin ki Ercan bey deneyimli arkadaşların dediklerini yazdıklarını dikkate alın ve sabredin güzel şeyler olur... Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ecomatikÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2013
İl: Çanakkale
Mesaj: 9
ecomatikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2013 13:30
Teşekkürler tavsiyeler için.Akvaryumun ölçüsünü yazarım bi ara.Ama sanırsam bu işe gireceksek biraz ilgi lazım onu anladım..İnşallah üstesinden gelirim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir