Bakımsız Akvaryumu Yeniden Kurmak


alperenozenÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2015
İl: Afyon
Mesaj: 81
alperenozenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2015 19:28
Merhabalar.. 320 litre bir akvaryum için anlaştım. Tropheus kafamda yoktu ancak akvaryumu satın aldığım kişi 6 adet 2-3 aylık tropheus hediye edeceği için tabi balığında şanından, görselliğinden Tropheus bakmaya karar verdim. Akvaryum bakımsız olduğu için bazı konularda yardımcı olmanızı bekliyorum. Sorularım şu şekilde;
1) Akvaryumun kumunda camında salyongoz sürüleri var. (Bu kadar bakımsız akvaryumda bu kadar hassas yavru balıklar nasıl büyüyor orası da tartışma konusu [:)] ) Bu salyongozları tek tek temizlesem bile yumurtalarını kesin bıraktığını düşünürsek izlemem gereken yol nedir? Kumu kaynar suda yıkamam uygun olur mu ? Kaynar su kullanılmalı mıdır?
2) Akvaryumda kültür oluşması için bu akvaryumdan 5 litre kadar su temin edip yeni kuracağım akvaryuma ilave edeceğim.
Suyun hazır olması sürecinde(1-2 hafta bekletmeyi düşünüyorum) gelecek yavru balıklar başka bir akvaryumda duracak. Bu suyu yavru balıkları yeni koyacağı akvaryumdan almam mı daha uygun olur ?
3) Filtresiyle birlikte gelecek fakat akvaryumda su değişimi muhtemelen 6 aydır yapılmıyor ve filtreye de 1 senedir açılmadığını düşünüyorum [:)] Bu sebepten Sünger, elyaf, karbon ve seramik sipariş ettim. Bunların yanında diğer akvaryumumda ve su dinlendirmede kullandığım zeolit taşı kullanacağım. Yani filtredeki malzemeler komple değişecek. Burada dikkat etmem gereken bir husus yada hususlar var mıdır?
4) 1 haftadır cevap alamadığım bir konu da tropheus lar için 100*55*65h ölçüsündeki akvaryuma 2 adet philips gün ışığı(muhtemelen 80 cm t8 kaç watt bakamadım) yeterli olacak mıdır? 24w 24w 48 watt t5 armatür temin etmeli miyim ?
5)Tetra Cichlid Algae Mini
Tropical Spirulina Flakes
JBL Novo Fect 50 Adet Bitkisel Tablet
Şimdilik bu yemleri temin edebildim. İlerde 3 çeşit daha yem takviyesi yapcağım. Bu yemlere ek olarak yem tavsiyeleriniz nelerdir?[EDIT]alperenozen,2015-12-31 19:35:36[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CbciÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2012
CbciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2015 20:03
1 ) Katil salyangoz ( helena ) kullanabilirsiniz ( http://www.akvaryum.com/anentome_helena_katil_salyangoz_tatlisur_9_5587.asp ) .
2 ) İlk önce eğer su alınacak akvaryumda hastalık v.s. olmadığından eminseniz kullanabilirsiniz . Yahut yeni kurulum yaparsanız ( bunu öneririm ) bunun için akvaryuma klorsuz - dinlenmiş - suyunu ekle . En az bir hafta beklesin su - tabi fitre v.s. v.s. hep çalışacak - . 2 veya 3 günde bir az miktarda yem at bakteriler için . Bu dönemi hızlandırmak için ise bakteri kültürü de ekleyebilirsiniz . Sonra balıkları ekleyiniz . Bu yöntem faydalı olacaktır :

YENİ ALINAN BALIKLARI DEZENFEKTE ETMEK (ZİYA ERKUŞ tarifi) :
İthal getirttiğim, akvaryumcudan aldığım yada hobiciden aldığım, tankıma ilk kez girecek balıklar için, paylaşacağım dediğim, balıklara uyguladığım yöntem ise şöyle :

1. Gelen balıkları poşetleri ile girecekleri tanka bırakıyorum ve yarım saat bekliyorum. Tank sıcaklığı ile geldikleri su sıcaklığı eşitleniyor.

2. Yarım saatin sonunda, balıkları bir kovaya kendi suları ile açıyorum.

3. 2 adet ayrı kap hazırlıyorum. Bu kap 5 litrelik su şişesinin ağız kısmı kesilmiş hali.

4. Kaplara koyacağım tanktan 4'er litre su dolduruyorum.

5. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisinde 1 adet PERMASOL eritiyorum.

6. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisnide 5 ml MİKOFİSH eritiyorum.

7. Çay bardaklarının birini bir kaba, diğerini diğer kaba boşaltıyor ve kapları pipetle karıştırıyorum.

8. Kaplar hazır olduktan sonra, balıkları kendi sularından kepçe ile ÖNCE PERMASOL lü suya alıyorum. 30 saniye banyo yaptırdıktan sonra yine kepçe ile alıp MİKOFİSH li suya koyuyorum. 30 saniye de orada banyo yaptırdıktan sonra, kepçe ile alıp, tanka koyuyorum.

Bütün yaptığım yukarıdaki işlemlerdir. PERMASOL balığın vücudundaki tüm bakteriyi sıfırlıyor ve dezenfekte ediyor. Tankınıza giren balık, sıfır bakteri ile girmiş oluyor. MİKOFİSH ise vücudunda yolculuğunda meydana gelen olumsuzlukları tedavi etmiş oluyor.

Sıfır bakteri ile tanka giren balık, stresede girmiyor. Bundan sonrasında ise dikkat edilmesi gereken konu, su değerlerinin stabil tutulması, yemlemenin çok çok az yapılması, ışıkların ilk 2 gün yemlemeden yemlemeye açılması ve balıkları strese sokacak durumların yaratılmamasıdır. 3. gün itibariyle balık tanka adapte olup,sağlıkla yaşamına devam ediyor.

Bu uyguladığım yöntem ile gelen ithal balıklarımdan( her ithalatta en az 50 trio geliyor), 1 tane bile kayıp vermedim. Adaptasyondan, bakteri çakışmasından dolayı meydana gelen bir hastalıktan balık kaybetmedim.

3 , 4 ve 5. sorular hakkında fikrim yok . Şimdiden Hayırlı Olsun [:)].
[EDIT]Cbci,2015-12-31 20:05:22[/EDIT]

Beğenenler: [T]180040,alperenozen[/T]
Teşekkür Edenler: [T]180040,alperenozen[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir