balığım köşede duruyor yem yemiyor dışkısı şeffaf


cs!!!Çevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2012
İl: Izmir
Mesaj: 37
cs!!!Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 18:55
Akvaryum Kapasitesi (litre):64

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:mavi prenses,sarı prenses dişileri ve yunus  cüce vatoz

Filitrasyon:iç filtre

arkadaşlar balığı yeni aldım 1 erkek 4 dişi şeklinde 8 9 cm sanırım boyları 1 tanede mavi prenses 3 tanede cüce vatoz 2 cm boylarında  3 tanede yunus var 4 5 cm civarlarında balıkları dün aldım bugün yavaş yavaş alıştılar akvaryuma yem yemeğede başladılar bitek erkek balığım hariç, ya iç filtrenin altına gizleniyor ya küplerin içine giriyor pek yemde yemiyor dışkısıda genellikle şeffaf gözlemlediğime göre tek sorun bu balıkta balıklar benden pek korkmuyorlar yani stres gibi bi sorun yok balıklara ilk yemlerini bugun attım gemma pro redin discus resimleri falan var üzerinde, çok fazla yem için kapışmada olmadı belki çok sevmemiş olabilirler internetten başka yem çeşitlerine bakıcam bu arada litre az gelicek zaten zamanla sorunlar zaten çıkacak diyebilirsiniz 150 litre akvaryumum suyu bekletiyorum 1 2 haftaya oraya atıcam
cs!!!2012-08-30 18:57:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

3rturkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 207
3rturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 19:12
Merhaba Kaan bey,

Balıklar her ne kadar korkuyorlar gibi görünmese de bir süre suya ve yeme alışma dönemi geçirirler. Yem konusunda düzene gireceklerdir. Ancak beyaz dışkılayan balıklarda genellikle iç parazit vardır. Yinede kesin konuşmayalım. Bir kaç gün daha balığınızı gözlemleyin. Dışkılar bu şekilde devam ederse iç parazit teşkisi koyup, tedavi yöntemleri araştırabilirsiniz.

İç parazit belirtileri gösteren balıklarda genellikle beyaz uzun dışkılar, bitkinlik, karın çekilmesi ve iştahsızlık olabilir. Ancak beyaz dışkının tek sebebi iç parazitte değildir. Beyaz dışkıyı sürekli gözlemliyorsanız iç parazit olasılılığı yüksektir diyebiliriz.

Bir kaç günlük gözlemleme süresi boyunca bir taraftan da iç paraziti araştırın derim. İleri boyutlarda hastalık yoksa endişe edilecek bir şey değildir. Tedavisi mümkündür. Teşhis kesinleşirse Flagly veya sarımsak suyunu yeme emdirerek yapılan tedaviyi öneririm. Detaylara teşhisi koyduktan sonra gireriz. 

Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cs!!!Çevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2012
İl: Izmir
Mesaj: 37
cs!!!Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 19:24
En korktuğum olay bundan önceki balıklarım, sanırım bundan önceki balığımda beyaz benek hastalığı vardı ama emin olamadığımdan balıkları bi abiye götürdüm abinin balıkları görünce kendi balıklarımın sarı prenses olduğuna bile şaşırdım abi belki hasta olmaya bilirler ama benim balıklarla bunları karıştırıp türü bozma dedi zaten görüntü olarakta pek o balıkları istemedim o balıklar akvaryumda sadece 1 gün durmuştu ertesi günde abiden bu balıkları aldım su değişimi yapmamıştım çünkü 1 günde suyu kirtebileceklerini düşünmedim eğer suyu deiştirmediğimden kaynaklanıyorsa ben hemen tedaviye başlıyayım sonuçta tüm balıklara bulaşıcak aynı suda olduklarından cs!!!2012-08-30 19:24:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

3rturkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 207
3rturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 19:37
[QUOTE=cs!!!] En korktuğum olay bundan önceki balıklarım, sanırım bundan önceki balığımda beyaz benek hastalığı vardı ama emin olamadığımdan balıkları bi abiye götürdüm abinin balıkları görünce kendi balıklarımın sarı prenses olduğuna bile şaşırdım abi belki hasta olmaya bilirler ama benim balıklarla bunları karıştırıp türü bozma dedi zaten görüntü olarakta pek o balıkları istemedim o balıklar akvaryumda sadece 1 gün durmuştu ertesi günde abiden bu balıkları aldım su değişimi yapmamıştım çünkü 1 günde suyu kirtebileceklerini düşünmedim eğer suyu deiştirmediğimden kaynaklanıyorsa ben hemen tedaviye başlıyayım sonuçta tüm balıklara bulaşıcak aynı suda olduklarından [/QUOTE]

1 gün su değerleri kötü diye iç parazit olmaz balıklar. İç parazit daha çok kalitesiz yemlerden, sonradan gelen balıklardan veya akvaryuma dezenfekte etmeden koyduğumuz aksesuarlardan bulaşabilir. 

Suyunuzu komple değiştirmek balıklarınıza daha çok zarar verecektir. Tedavi tankınız varsa hasta balığınızı oraya alabilirsiniz. Şayet tedavi tankınız yoksa ve hastalık çok ilerlememişse bırakın ana tankta kalsın. Panik yapmanıza gerek yok. Hastalığı iyice araştırıp, balığınızın ne kadar hasta olup olmadığına bakın. Belki belirtiler iç parazit değildir. Şayet iç parazitse etkili tedavi yöntemleri vardır. Belki diğer balıklara çoktan bulaşmış ancak henüz rahatsızlık ilerlememiştir. Teşhisi doğru koyar, tedaviyi doğru uygularsanız tüm balıklarınız için en iyisi olur. Birine tedavi uygularken diğer balıklarınızın da bağırsak sorunları varsa onlarda düzelir. Siz dediğim gibi bir süre gözlem yapın ve iç paraziti araştırın..



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir