Balığım Normal mi? Anormal mi?


last_crazyÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 3
last_crazyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2010 21:45
Herkese merhaba arkadaşlar,
Benim bir sorunum var. Tam 1 yıl önce akvaryum alıp bende bu hobiye adım attım. İlk önce ramirezi ile başladım daha sonra demasoni, sarıprenses, yunus ve şeker pembe gibi bi çok balık denedim. En son bana en uygununun sarı prenses olduğunu anladım ve yaklaşık 8 aydır sarı prenses besliyorum. Başladığımda 5 balıkla başladım 1 erkek 4 dişi, bir dişim kısa sürede öldü bir kırkınlık oluştu içimde eminim çoğumuz yaşamışızdır bunu. Sonra beklemeye başladım, yaklaşık 4 ay bekledikten sonra ilk yavrularımı aldım. 2 hafta öncede 3. partıyi aldım şuan 48 balığım var umarım tüm arkadaşlar bu hissi yaşamışlardır, yaşamayanlar varsada umarım en kısa zamanda yaşarlar.
Benim size bir sorum olucak bu sitede benden daha çok bilgili arkadaşlar olduğuna eminim o yüzden yardımcı olursanız sevinirim, yardım etmenizi istediğim konu şuan ilk başadığım 3 dişi hala hayatta 2 tanesinden yavru aldım ama biri inatla çiftleşmeyi reddediyor. Erkek tarafından 2 kere saldırıya uğradı kuyruğunu ve bazı bölgelerini parçaladı her iki seferdede dişiyi iyileşene kadar başka akvaryuma aldım. Yaklaşık 1 ay önce dişiyi ana tanka geri koydum ve bir kaç gün sonra birşey dikkatimi çekti. Akvaryumun sağ köşesindeki kumlar eşelenmiş ve içinde o dişi duruyodu ve niye orda durduğunu anlamadım sonra izlemeye karar verdim ve 1 ay boyunca sürekli izledim ve şunu fark ettim dişi sürekli o kuyuda duruyo ama 2 veya 2.5 cm yüksekte tam kuyuya girmiyor. 1 ayda erkek balığım 2 kere karardı ne zaman erkek balığım kararıp dişileri kovalamaya başlasa bu dişi durduğu kuyunun hemen dibine çöküyo ve sadece 2 şekilde o kuyudan çıkıyo 1 yemleme sırasında 2 tüm balıklar belli bir saatten sonra akvaryumun dibine çöküyolar. Ne zaman diğer balıklar akvaryumun dibine çöküp kayalıklara çekilirse dişi balık o zaman o kuyudan çıkıp akvaryumun içinde deli gibi yüzmeye başlıyor.
Şimdi size soruyorum benim balığım normal mi ? yoksa anormal mi ? bana yardımcı olursanız sevinirim. Yorum yapan ve yapmayan herkeze şimdiden teşekkür ederim.
freeasabird2010-09-13 12:38:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CindoÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1299
CindoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2010 22:17
Benim tahminimce sizin dişi dediğiniz balıkta erkek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

calmseaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2008
İl: Trabzon
Mesaj: 297
calmseaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2010 09:28
Balık erkek olabilir anüs vent ayrımıyla daha iyi anlayabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melihcarusÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2010
İl: Çorum
Mesaj: 395
melihcarusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2010 10:26
Bence o balığı değiştirmelisin yerine yeni bir dişi al arkadaşların dediği gibi erkek olabilir zaten erkekse diğer erkek ona baskın geliyor dişi isede uygun balık değil .balık diğerlerinden korktuğu için o çukura saklanıyor yerine uyumlu bir balık al sorunu kökünden hallet va rahatla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir