Balığım ölmek üzere....


HamzayersalogluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 385
HamzayersalogluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 23:59
Dostum sana şunları söyleyebilirim.Malesef 95 lt. de 11 balık için çok fazla. Hobiye yeni başladım diyorsun seçtiğin tercih yanlış. Bunları sana akvaryumcu tabiki de söylemez çünkü akvaryumcu işin ticari yönüne bakar balığını satar parasını alır. İllaki cichlid beslicem diyorsan tek tür 1 e 3 d oranında besle dekor olarak bol kayalıklar oluştur.Son bir uyarı malum havalar sıcak balıklar sıcaktan etkilenip ölebiliyorlar suyun sıcaklıgına da dikkat et. Forumu sürekli takip et kafandaki soru işaretlerine bu forum sayesinde bir çözüm bulursun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

byzekreÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 9
byzekreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2012 03:42
Öncelikle  hamzabeg SANA cokk teşekkür ederim..95 lt de 11 balık fazlaysa en fazla kaç tane beslemem gerekir..illaki cichlid beslemek zorunda değilim.molly denen bir balık var oda çok hoşuma gidiyor..onlardan beslemek ıstesem nasıl yapmam gerekir..birde 1 e 3 d nedir?akvaryumumda bir tane akvaryumcudan aldıgım hazır porselen gibi kayalık var delikli..bi tanede camurdan vazo..son olarak akvaryumun ısısı kaç derece olmalı?bunu nasıl bilicem.soğutma yöntemleri nedir.tekrar teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HamzayersalogluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 385
HamzayersalogluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2012 08:54
1 e 3 d 1 erkek 3 dişi anlamında. Ama moly besleyeblirsin çok sempatik canlılardır. En azından 10 adet moly besleyebilirsin. Akvaryum ısısı 26 derece iyidir. Akvaryumcularda derece ölçer satarlar oradan temin edebilirsin. Soğutma yöntemi hakkında da forum da birçok arkadaş bu konuyla ilgili konu açmış oradan okuyabilirsin. Ama ben yine de söyleyim örneğin vantilatör ile soğutabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ffatihhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1480
ffatihhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2012 20:54
Sump bir filtre sistemidir. El yapımıdır. ( bende şu anda yapmaya çalışıyorum,linke bakabilirsin)
http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_kuruyorumcok_ozel_olacak_Insallah_%29_k598346.asp
300-400 litre ve üzeri akvaryumlar için uygulanır. Akvaryumun suyu ebat olarak daha küçük olan başka bir akvaryuma akar,çeşitli materyallerden geçerek temizlenir ve motor ile akvaryuma aktarılır. Seninn akvaryumda böyle bişey varmıdır?
Akvaryumdaki görüntü için sadece zevkine göre yap derim. Çamur vazo ve diğer süs şimdilik yeterli,fazla masraf yapma ilerde bu aldıklarına gülceksin. Senin asıl yapman gereken forumu incelemek ve bilgi toplamak. Başka bişeye heves etme şuan. Sadece maddi zarara uğrarsın. Sen şuan tam bir avsın,bunu unutma.Dekor için Bitkili olsa bişeyler söylerdim fakat değil.
Bu benim akvaryumum bitkiler tam gelişmedi henüz. Bir fikir alırsın umarım.

Akvaryum ısısı 26-28 derece olmalı. Fakat bu günlerde 30 derece civarı. Ben ayaklı vantilatör ile biraz soğutuyorum. Akvaryumunun üzeri açık olsun ve suyu biraz hareketli olsun. İç filtre bu hareketi sağlar. Akvaryum için üretilmiş soğutucular var fakat çok pahalı,değmez almaya. 1500-2000 lira. Su sıcaklığını bilmen için akvaryumculardan cam-cıvalı derece almalısın. 2-2,5 lira.
Tetra,sera,atman,jebo vb. bunlar akvaryum sektörüne hizmet eden markalar. Bende sana tetranın test kitini almanı önermiştim.
Siyah ve beyaz molly balığı önermem,onları yaşatmak inan daha zor. Bende sarı molly (gold molly) var. Çok dayanıklılar maaşallah. Tavsiyem 3 adet hamile molly alman o yavruları da artemya ile beslemen. Çok sağlıklı oluyorlar. Tabi büyüdüklerinde bitkisel yem olacak.
Bu balık istanbulda var fakat orda bulabilirmisin bilmem. Ama şunu da belirtiyim(ben hiç sevmediğim halde)yunus,sarı prenses falan besle derim. Onlar başlangıç için iyidir. 1e 3d  1 erkek 3 dişi demektir.
Hadi bakalım kolay gelsin..
ffatihh2012-07-31 21:11:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir