Balığım Yeme Olan İlgisini Kaybetti Ve Yüzmüyor


OmerNicÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2024
İl: Istanbul
Mesaj: 2
OmerNicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2024 23:00
80 Litrelik akvaryumumda 1 yıldır baktığım 3 adet japon balığım var. Aralarından biri diğerlerinden hep daha küçük kaldı ve son 1 aydır dipte durup yemden kesildi. kendisini 30 Litrelik başka bir akvaryuma aktardım sarımsaklı yem , Bio Vit , spirulina tablet , pul yem , granül yem , dip yemi , farklı sebzeler gibi çeşit çeşit yemler kullandım lakin bir türlü düzelme göremedim. Rengi en başta sarı iken şuan bembeyaz oldu ve yem yemediği gibi zayıflama durumu da var. Önerilerinizi Bekliyorum duruma anlam veremiyorum aldığımda diğer balıklardan ortalama 1cm büyükken şuan diğer balıklardan 7 8 kat küçük ve pasif duruyor.
Not:
Yem markaları jbl , sera , dajana , tropical
Ana tankta 835 lifetech yan tankta pipo filtre kullanıyorum
Isıtıcım var 24 dereceye ayarlı
Zemin: lav kırıkları ve demir destekli siyah kalın kum (markasını ve adını unuttum)
Mango kökü var
Bu gün Hindistan cevizi kabukları ekledim

!!!Yan tankta çatlama oldu bundan dolayı tekrar eski yerine koymak zorunda kaldım[EDIT]OmerNic,2024-03-08 01:29:17[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alp3Çevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2023
İl: Mugla
Mesaj: 678
Alp3Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2024 00:10
[QUOTE=OmerNic]80 Litrelik akvaryumumda 2 yıldır baktığım 3 adet japon balığım var. Aralarından biri diğerlerinden hep daha küçük kaldı ve son 1 aydır dipte durup yemden kesildi. kendisini 30 Litrelik başka bir akvaryuma aktardım sarımsaklı yem , Bio Vit , spirulina tablet , pul yem , granül yem , dip yemi , farklı sebzeler gibi çeşit çeşit yemler kullandım lakin bir türlü düzelme göremedim. Rengi en başta sarı iken şuan bembeyaz oldu ve yem yemediği gibi zayıflama durumu da var. Önerilerinizi Bekliyorum duruma anlam veremiyorum aldığımda diğer balıklardan ortalama 1cm büyükken şuan diğer balıklardan 7 8 kat küçük ve pasif duruyor.
Not:
Yem markaları jbl , sera , dajana , tropical
Ana tankta 835 lifetech yan tankta pipo filtre kullanıyorum[/QUOTE]
Şu anki durumu nedir bir şey diyemem fotoğraf atarsanız daha kolay yardımcı olurlar fakat tür farkı yoksa yetersiz beslenme sonucu yanık kalmış olabilir.

Beğenenler: [T]243368,OmerNic[/T]
Teşekkür Edenler: [T]243368,OmerNic[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OmerNicÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2024
İl: Istanbul
Mesaj: 2
OmerNicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2024 01:15
[QUOTE=Alp3]
Şu anki durumu nedir bir şey diyemem fotoğraf atarsanız daha kolay yardımcı olurlar fakat tür farkı yoksa yetersiz beslenme sonucu yanık kalmış olabilir. [/QUOTE]

Hasta japonum
[url=https://hizliresim.com/bjpp44t][img]https://i.hizliresim.com/bjpp44t.jpg[/img][/url]

Sağlıklı japonlarım
[url=https://hizliresim.com/2yni2ie][img]https://i.hizliresim.com/2yni2ie.jpg[/img][/url]

Resmi çekerken farkına vardığım diğer bir unsur kuyruk kısmına doğru kırmızılaşmış çıplak gözle bakarken farkına varamamıştım.
Aralarındaki boyut farkı yeterince belli oluyordur diye düşünüyorum hepsinden çok yem tüketirdi hatta diğerlerine karşı asabileşirdi yem verdiğim anlarda bende bu yüzden dikkatlerini çekip ayrı ayrı yemleme yaptım uzun bir süre ve sonrasında bu huyunu bıraktı.
Aklıma gelen tüm bilgileri iletmeye çalışıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir