Balığın Gözü Çıkmış


McMannesÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2013
İl: Konya
Mesaj: 365
McMannesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2014 00:08
Arkadaşlar duboisi maswa balıklarımdan birinin sağ gözü bildiğiniz çıkmış gibi, bloat belirtileri de yok.Neden olabilir bu balıklar da yeni gelmişti dikkat etmemişim. Fotoğraf ekleyemiyorum net bir fotoğraf yakalayamadım. Vieja2014-06-24 09:14:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yağmur dorukÇevrim Dışı

Kayıt: 21/05/2014
İl: Tokat
Mesaj: 3
yağmur dorukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2014 00:25
Akvaryumundaki balıkların anlasmalarinda bi sıkıntı var mı kavga ediyorlar mı biraz gozlemlemeni tercih ederim. Eger oyleyse sorun yaratan balığını bir kaç gün diğerlerinden ayırmalısın ki balık kendini toparlasin. Bu türlerde kavga ettiklerinde genelde kafaya doğru saldırı oluyor, baliginin gözündeki sıkıntı bu yuzden olabilir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

McMannesÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2013
İl: Konya
Mesaj: 365
McMannesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2014 12:59
Öyle çok bir kavga da yok hani akvaryumda.Nasıl olmuş yada neden olmuş anlayamadım.Belki de geldiğinde böyleydi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mknmehmetÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2010
İl: Izmir
Mesaj: 187
mknmehmetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2014 03:10
Tankada %30 su değişimi yapıp sonrasında metilen mavisi ve kaya tuzu ilave edin bazen göz bölgesinden alıcağı ufak sürtünme veya kavgalardan oluşabilecek yaralanmalar gözün önüne beyaz perde gibi bi katman oluşup şişme oluyor yalnız kısa zamanda geçiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NoceboÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2013
İl: Bayburt
Mesaj: 162
NoceboÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2014 04:08
Balık hastalıklarından pek anlamam. Fakat başıma geldiği için yazıyorum.

Eğer yukarıdaki resimdeki gibiyse
[QUOTE=For Answer]Büyük ihtimal ile göz fungusu'na(göz fırlaması) yakalanmış balığınız. Peki nedir bu göz fungusu.

Göz fırlaması bakteriyel bir hastalıktır. Genel olarak kalitesiz, uygun olmayan su şartları sebebiyle oluşur. Ayrıca, göz ve çevresinde meydana gelen, mantar benzeri rahatsızlıklar veya yaralanmalar sonucu bölgede oluşan enfeksiyonlar sebebiyle de ortaya çıkabilir. Bu yüzden, benzer rahatsızlıklardan sonra, balık tedavi edilmiş görülse bile gözlenmesi ve gerekirse ilaç tedavisine devam edilmesi faydalıdır. Temel belirtisi, gözün yuvasından dışarı çıkmaya başlamasıdır. Eğer zamanında müdahale edilmezse, göz tamamen yerinden çıkabilir ve hatta düşebilir. Göz fırlaması ölümcül bir rahatsızlık değildir. Göz düşse bile balık yaşamına devam edebilir. Ancak, göz çevresinde oluşan enfeksiyonun yayılma ve diğer organları da tehdit etme riski vardır.




Uygun şartlar oluşturulduğunda ve tedavi yapıldığında, göz normale dönecektir. Tedavisi için, öncelikle balık karantinaya alınmalıdır. Göz fırlaması bulaşıcı bir hastalık olmasa da, tedavi sürecinde hem balığın daha güvenli bir ortamda olmasına hem de tedavi sürecinde ilaç kullanımı ve su şartlarının belirlenmesine yardımcı olur. Eğer balık zaten izole bir akvaryumdaysa ve tedavi bu akvaryumda uygulanacaksa, ilk etapta büyük çaplı bir su değişimi yapılması ve suyun uygun koşullara getirilmesi yararlı olur. 
Göz fırlaması bakteriyel bir rahatsızlık olduğundan, antibiyotik kullanımı yeterli olur. Tedavi sürecinde ve sonrasında suyun temiz tutulması önemlidir.. Oluşumunun engellenmesi çok kolaydır; suyun uygun şartlarda ve temiz tutulması yeterlidir. Akvaryum suyuna düşük miktarda tuz eklenmesi de oluşumunu engelleyebilir. Ancak, temiz su kesinlikle önemlidir. Yüzgeç çürümesi ve göz fırlaması, balığınızın bulunduğu akvaryumun gerektiği kadar temiz olmadığının en belirgin işaretleridir. "
[/QUOTE]

Ben çay tedavisi uygulamıştım. Başka bi ilaç felan kulandımmı hatırlamıyorum ve balığım düzelmişti.
Nocebo2014-06-26 04:12:01

Teşekkür Edenler: [T]176112,Abksn[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir