Balık bulamıyorum!


cananÇevrim Dışı

Kayıt: 25/08/2007
İl: Trabzon
Mesaj: 6
cananÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2007 00:28
[QUOTE=percula]Canan Hanım soğutucu şu an sizin için çok elzem bir ekipman değil. Zaten kurulum ve oturma süreciniz bir ayı geçer. O süreye kadarda soğutucuya gerek kalmaz. Soğutucu için bütçeniz linkteki markaya yetiyorsa size TECO tavsiye ederim. Ben şu anda resun kullanıyorum ancak önümüzdeki sene teco almayı düşünüyorum. Hem az elektrik tüketiyor hemde sessiz.

150x65x55 bu ölçüyü umarım sump olmadan düşünmüyorsunuzdur.

Almayı düşündüğünüz balıklar içinde beslen ve bakım olarak çok zor türler yok. Yalnız neden tek tür yapmak istediğinizi anlayamadım. Mesela damsel leri tek tür yaparsanız çok didişirler zaten agresif balıklar. Ben olsam bu ölçüdeki bir tanka ağır ağır eklemek kaydı ile ( haftada 1 onbeşgünde 1 ) 2 Tang grubu, uyumlu bir çift palyaço, 2 gobi, chromis ve kardinal beslemedim ama olabilir gibi duruyor. Omurgasız başlangıcınız içinde mantarlar ve polipler uygun. Mercan besleyecekseniz ışıklandırma ile başlıklarıda okumanızı öneririm. Deniz akvaryumları marine ( sadece balık ) ya da reef olarak iki sınıfa ayrılır. İkisininde bakımı farklıdır. Yeni başlıyo iseniz marine yani sadece balık ile başlayın. Yalnız ileride reef e çevirmeyi planlıyorsanız. Ekipmanınızı baştan ona göre almanız gerekir.

Saygılarımla
[/QUOTE]
Onur bey sump zaten bende var almayı düşündüğüm balıklar zaten bakılması kolay olanları seçmeye çalışıyorum:) galiba ben öncelikle sadece balık  beslesem daha iyi olacak (canlı kaya ) şimdilik bunlarla idaresem iyi olur ileride yine soru sormaya devam :) ilginiz için tşkler..Clap
saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

perculaÇevrim Dışı

[B]2424,2[/B]
Kayıt: 22/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2245
perculaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2007 16:06
Tankınızı kurun kayalarınızı koyun ve bekleyin. Bu iş hiç aceleye gelmiyor. Ben başta çok acele ettim ve çok canlı kaybettim. Bol bolda okumaya devam pratik gibi olmasada kafanızda bazı şeyler yer eder.

Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir