Balık Gönderimi


sibesaÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2012
İl: Balikesir
Mesaj: 272
sibesaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2012 15:35
Önceliklle konuyu hangi bölüme açmam gerektiği konusunda emin olmadım ama kargo ile gelen balıklar canlı doğuran olduğu için ve satış bölümüyle ilgili bir eleştiri yapmak için buraya açmaya karar verdim. Şehir dışından 3-5 defa hobici arkadaşlardan balık ve bitki alımı yaptım. Gönderim torba içerisinde oksijen basılarak mı gönderilmeli yoksa 2 litre kola şişesindemi ? En iyi kargolama şekli nasıl olur.En son bir hobici arkadaşdan 2 trio balık aldım balıklar yaklaşık olarak 24 saat sonra elime ulaştı hepsi sağlamdı (sağlılı değil) neredeyse hepsi kuyruk kapatmıştı.Balıklar 2 litrelik bir kola şişesinde geldi anladığım kadarıyla oksijen falan basılmamıştı. Balıkların stresten dolayı bu şekilde olabilceğini düşündüm. Aldığım arkadaşa balıklarla iligli ne tür yem kullandığınını suyun sıcaklığını kullandığı ilaç olup olmadığı sormam rağmen cvp alamadım. 2 trio balıkdan 4 gün içersinde kalan 1 dişi (oda bu günü çıakrmaz gibi geliyor) . Ben bu hobiye yeni başladım ve öğrenemem gereken cok şey var. Ve forum bir çok noktasında balık ölümlerin yılmamam gerektiğini ve bu hobiye devam etmem gerektiği yazıyor o zaman forum yöneticilerin bence ilan bölüm kurallarını biraz daha zorlaştırması gerekiyor. Yeni gelen hobicilerin hevesli okudu sayfalar yaptıkları alışverişler sonucu bir hüsrana dönüyor. Yada bir diğer  öneri profesyonel şekilde üreticilik yapan hobici arkadaşlar için güvenilir satıcılar diğe bir bölüm açılsın. Ben bir lepistes hayranı olarak hayal kırıklığına uğrayıp boşa para harcıyormuş gibi hissetmekten sıkıldım artık..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

unreatsÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2012
İl: Ankara
Mesaj: 238
unreatsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2012 16:10
Merhaba ..Öncelikle şunu söylemek isterim,şehir dışı alımlarda gönderimi yapan arkadaşın profesyonel olmasına dikkat etmelisin ve ne şartlar altında gönderceğini sormalısın,gönülden bu işi yaptığın için üzülmen gayet normal ancak şunuda belirtmeliyim ki ne kadar profesyonel olursa olsun gönderim sonucu bu tarz şeylerle karşılaşman normal netice itibari ile sana gönderilen bir canlı,yılmak yok hobiye devam..saygılar..  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ozgur-ReyhanÇevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2011
İl: Aksaray
Mesaj: 252
Ozgur-ReyhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2012 16:29
Uygun kargolama için canlılara iki gün öncesinden yem vermeyi kesmek, torbalarına oksijen basmak (Çöpçü gibi fazla oksijene hassas türler hariç), mutlaka strafor kutu içinde gönderim yapmak, hatta kış mevsimiyse içine ısıtıcı torbası koymak gerekir. Maalesef pek çok arkadaş bu konuda yeterli hassasiyeti göstermiyor. Hem canlılara eziyet ediyor hatta ölümlerine neden oluyor, hem de özellikle hobiye yeni başlayan pek çok kişiyi hobiden soğutuyor. Bence forumun ilan bölümüne "paketleme şekli" ve "paketleme ücreti" diye alt başlıklar eklenmeli ve gönderici canlıları ne şekilde paketleyeceğini açıkça yazmalı. Paketlemenin maliyetini de alıcıdan talep etmeli. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sibesaÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2012
İl: Balikesir
Mesaj: 272
sibesaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2012 16:29

Gönderim sırasında buna benzer sorunlar çıkabilceğinden hiç şüphem yok aslında ama beni üzen gerçekten daha sağlıklı balıkalar beklememdi daha önceki alışverişlerimde hiç sıkıntı çıkmamıştı  balıkların bakımsız oluşu kargonun o şekilde gelmesi gönderen kişinin kesinlikle art niyetli olduğunu düşünmüyorum ama forum yönetimi olarak gerçekten profosyonel satıcı yada güvenilir bir satıcı diye belli kritelere uyan satıcılara bir bölüm açması gerektiğini düşünüyorum örneğin gönderim şartlarına uyan para alış verişini farklı yönelerden yapan yada buna benzer kriterler koyup buna uyanları ayrı bir satıcı bölümüne koyması diye bir önerim var sadece.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir