Balık Ticareti Yapmak İstiyorum


YusacicekÇevrim Dışı

Kayıt: 06/08/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 28
YusacicekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2020 19:29
Merhaba arkadaşlar, toptan balık alıp petshoplara satış yapmak istiyorum. Aynı zamanda Instagram ve kuracağım yerde satış yapmak istiyorum. Aranızda illaki bu işi benden önce düşünen ve gerçekleştirenler olmuştur. Merak ettiğim birkaç konu var, bildiğiniz konularda yardımcı olursanız sevinirim

-Bu işi yapmam için yasal olarak hangi işlemleri yapmam gerekli
-İnstagramda 20k takipçim var buradan satış yapmak yasal mı?
-Çektiğim balık resimlerini instagramda para ile reklam olarak paylaşmam sıkıntı olurmu?
-Toptan balık nereden alabilirim önerdiğiniz üretimhaneler var mı?
-Başlanğıç için iyi kar bırakan balıklar hangileridir?
-Dükkan açmak için ortalama ne kadar sermaye gerekir?
Şimdiden teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GorkemErsoyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2018
İl: Ankara
Mesaj: 206
GorkemErsoyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2020 21:12
[:D][:D][:D]Merhabalar önümüzdeki yıllarda benim de sermaye yatırıp atılım yapmak istediğim bir konu bu. Dolayısıyla uzun süredir araştırma içindeyim. Türkiye dışarıdan çok süs balığı ithal ediyor. Bunun da önüne geçmenin ve üretip ihraç etmenin ülkemize ve biz amatör akvaristlere faydaları olacaktır.Sorularınızın bir kısmına cevap verebileceğimi düşünüyorum.

1. Yasal işlemler için mutlaka bir muhasebeciden destek alın. Vergi levhanız ve yasal işletmeniz mutlaka olmalı.
2. Yasal işletmeniz olduğu sürece satışlarınızı faturalandırarak her yerden yasal balık türleri satışı yapabilirsiniz.
3. Bazı ticari sitelerde canlı satışı yok, Instagram'ın bu konudaki tutumunu diğer sayfaları inceleyerek öğrenebilirsiniz.
4. Türkiye'de ve yurtdışında alacağınız canlı türüne göre toptan satış yapacak insanlar var. Ancak Türkiye'de toptancılar rekabete girmek istemeyeceği için yanaşmayabilir siz yine de şansınızı deneyin.
5. Başlangıç için; Malawi Cikletleri(yunus, sarı prenses vs.), Özel tür lepistesler (albino koi, ful red,pastel vs.), Özel tür karidesler (bloody mary, siyah gül vs.), Japon Balıkları ve Betta balıklarını tercih edebilirsiniz. Özellikle Betta ve japon balığı yeni başlayanların ilk tercihleridir.
6. Dükkanınız sermayesi tamamen sizin kafanızdaki üretimhaneye ve nakdi doğru kullanmanıza bağlı. Örneğin size daha evvel okuduğum bir haberi atayım:

https://www.google.com/amp/s/www.hurriyet.com.tr/amp/ekonomi/hobi-olarak-basladi-sosyal-medyada-duyurdu-simdi-turkiyenin-her-yerinden-talep-var-41305711

Haberde gördüğünüz gibi girişimci boş buzdolabı kasasının içine akvaryum kurarak enerji tasarrufu elde etmiş. Bu tür parlak fikirler akvaristlikte her zaman hayat kurtarmıştır hatta bu işin zevki de buradadır. Hesabınızı kitabınızı doğru yaparak bu işe başlayabilirsiniz ve hatta bir yandan eğlenirken bir yandan güzel kâr elde edebilirsiniz. Sadece doğru tercihleriniz sizi mutluluğa ulaştıracak. Kolay gelsin![;)][:D]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir