Balık yemenin keyfide kaçtı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013  13:42
İstanbul genelinde balıkçılardan alınan farklı türlere 
ait 30 balık numunesi analiz edildi ve 11 numunede insan sağlığına son derece 
zararlı kanserojen ağır metaller tespit edildi.İstanbul’da Kumkapı Sahili Balıkçılar Çarşısı, Kartal Sahili Balıkçılar Çarşısı, 
Üsküdar Balıkçılar Çarşısı, Ümraniye Balıkçıları ve iki ünlü market zincirinin 
balık reyonlarından 30 farklı balık numunesini alarak laboratuarlarda analiz 
ettirdi. Laboratuar sonuçları çarpıcı bir gerçeği gün yüzüne çıkardı. 30 
numuneden 11’inde kanserojen ağır metal bulundu. Özellikle bu mevsimde en 
lezzetli balıklardan biri olarak kabul edilen lüfer cinsi balıkta normal değerlerden 10 
kat daha fazla ağır metal (kurşun) tespit edildi. Midye, hamsi ve denizalasında 
ise sağlığa zararlı 3 çeşit kanserojen ağır metal (Hg)Civa, (Cd)Kadmiyum ve 
(Pb)Kurşun saptandı. Balık yemenin keyfide kaçtıKaynak:Hürriyet
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013  16:23
Doktorlar yaşlı insanlara balık yemelerini önerir,bu artık hayal olacak heralde.
Ben balık tutma hastasıyım ve artık sadece seyretmekle yetineceğim öyle gözüküyor
Bizim milletimizde şöyle bir kavram var,atın ölümü arpadan olsun,bak ben yiyorum bana birşey olduğu yok gibi kavramlar artık ne kadar işe yarar göreceğiz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir



