Balıklar Hakkında İlginç Bilgiler


kayzerÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2009
İl: Denizli
Mesaj: 262
kayzerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2009 21:25
  • En kücük balık Trimmatom nanus, Hint Okyanusu'nda yasayan bir gobidir. Tam büyüklüğe ulaştığında boyu yaklaşık 1 santimetredir.
  • En büyük balık balina köpek balığıdır. Ağırlığı 14 tondan fazladır. Bu balık insanlar için zararsızdır, genelde yüzen planktonlarla beslenir.
  • Dört gözlü anableplerin gözleri ikiye bölünmüştür. Balık yüzeyin altında yüzdüğünde gözün üstü suyun üstünü, gözün altı suyun altını görür.
  • Kara yutan kendi büyüklügünün iki katını yutabilir. Ağızlarında, çenelerini çok açabilmeye olanak veren menteşe yapıları bulunur.
  • Uçan levye balığı gerçekten uçabilen bir balıktır. Balık, pektoral yüzgeçlerini kullanarak suyun yüzeyinden yükselerek 3 metreye kadar uçabilir.
  • Yürüyen kedi balığı, oksijeni soluyabilen özel yapıları sayesinde suyun dşında 4 gün yaşayabilir ve yan yüzeylerindeki ayaksı yapılar sayesinde bir gölden başka bir göle sürünebilir.
  • Dünyada en çok bulunan balık, küçük tatlı su balığı olan bristlemouth´tur (kırılganagiz). Bilim adamları, bristlemouthlarin sayısının trilyonlara ulaştığını tahmin etmektedir.

(Alıntıdır.)



Saygılar...
kayzer2009-05-22 21:25:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

biyolog42Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2008
İl: Konya
Mesaj: 1506
biyolog42Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2009 21:26

Teşekkürler.Gerçekten güzel ayrıntılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kayzerÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2009
İl: Denizli
Mesaj: 262
kayzerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2009 21:35
Doğayı tehdit eden tek canlı ''İnsan''dır. Doğa insansız yaşayabilir ama ne ilginçtir ki insan doğasız yaşayamaz. Doğal yaşamın büyük bir bölümünü kapsayan , yerküremizin üçte ikisini kaplayan denizler , doğal yaşamın en büyük halkasıdır. Denizlerdeki , göllerdeki canlıların/ürünlerin sürekliliğini sağlamak da insanın görevidir. Unutmamalıyız ki yaşam denizlerde başlamıştır. Eğer biz insanoğlu doğaya gerektiği önemi vermezsek , doğa yaşanılabilirliğini kaybedecek ve insanoğlu kendi yarattığı bir cehennemde yaşamak zorunda kalacaktır. İnsanlık bir evren dramıyla karşı karşıya kalacaktır.
Son yıllarda ortaya çıkan tehlike belirtileriyle doğa bize gereken uyarıları yapmaktadır. Buna paralel olarak çevre korumasının ön plana çıkması ve aynı çizgide ülkemizde de kamuoyu bilinçlendirme çabaları , geleceğe umutla bakabilmemin nedenini oluşturuyor.
Umarım , balıklara bizim verdiğimiz kadar değer veren insanlar artar , gelecek nesillere bu sevgiyi aşılamayı başarır ve belki de bizim bu çabalarımız sonunda dünyanın bir yerinde bir gölü kurtarmayı sağlayabiliriz.

Saygılar Hepinize...

kayzer2009-05-22 21:39:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir