Balıklar Hasta, Lütfen yardım!


karaseyhÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 114
karaseyhÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2006 16:26

Akvaryumumda bir hastalık var. Lütfen yardım edin. Suyu değiştirdim ama ilerliyor. Kılıçlardan ikisinin renginde kararma var. Diğerlerinde görünürde bir şey yok ama belirtiler şunlar:

Yeme karşı ilgilerini biraz kaybettiler. İştahsızca birkaç lokma alıp çekiliyorlar.

Balıkların hepsi bir köşeye saklanıp oradan çıkmıyorlar. Çoğu filtrenin altında saklanıyor, diğerleri ise süs bitkilerinin arkasında. Yem verirken yada çıktıklarında ise çok ani hareketler yapıyorlor. Yami alırken bile birden fırlayıp tekrar kaçıyorlar. Ani deparlarla ilerleyip tekrar saklanıyorlar, çok tedirgin gibiler ama anlayamadım. 1 hafta öncesine kadar avucumun içine bile giriyorlardı.

Acaba zehirlenme falan olabilir mi? (Herşey temiz ama)

Yapay bitkilerin bir zararı olmuş olabilir mi?

Lütfen yardım edin..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

incisusÇevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2006
İl: Bursa
Mesaj: 569
incisusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2006 17:14

Erdem bey;akvaryumunuzun yapabilirseniz su değerlerini kit yardımı ile ölçün;bunu yapamıyorsanız balıkları ayrı bir karantina akvaryumuna alın.yarısını eski akvaryum suyu yarısını taze su +3 litreye 1 çay kaşığı kaya tuzu+metilen mavisi karıştırın ve ertesi gün maviye devam edin.iyileşme oluyorsa su değişimi yapıp balıklara temiz canlı yemle kondüsyon verin yeme aqutan gibi vitaminlerde damlatabilirseniz başarılı olabilirsiniz, ısıyı 29 a getirin(beyaz benek yoksa ). Başarılar...

Canlı doğuran akvaryumuna niye yapay bitki?

incisus2006-11-30 17:16:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir