BALIKLAR İLGİNÇ DAVRANIYOR


maydanozÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2008
İl: Kütahya
Mesaj: 30
maydanozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 23:09
 
     Arkadaşlar daha yeni başlamış olduğum içinmi bana ilginç geldi anlayamadım ama 6 tane m.p. veya cobalt olduğunu tam olarak bilemediğim balığım var. Kaçtanesi dişi kaçtanesi erkek bilmiyorum yaklaşık 2-4 cm boyunda yavrular. Yaklaşık 1 haftadır anlaşamıyorlar. 3 aydır geçinen balıklar artık anlaşamaz oldular. Tankım küçük 53 lt. yeni tank yapım aşamasında en kısa sürede bitireceğim inşallah.
 
     Akvaryum içinde her balık için gizlenebilecekleri yeterli yer yok yer kavgası mı yapıyorlar. Balıklardan birini bütün balıklar dövüyordu rengi çok koyulaştı ve sersemledi dikine durmaya/yüzmeye devamlı saklanmaya başladı. Hemen tankdan ayırdım. Bugünde bir başka balığıma aynısı oldu. Onuda tankdan ayırdım. Renkleri normale döndü ama göz bebekleri büyük hala , gözleri tamamen siyah nerdeyse. Bu iki balığım da ayrı ayrı kaplarda yaşıyorlar durumları daha iyi gibi.
 
     Düzenli yemleme yapıyorum Sera yem kullanıyorum gecen hafta sera artemia verdim bayılarak hepsi yedi. Su sıcaklığı ve temizliği normal. Hem dış hem iç filitre kullanıyorum. Herangi anormallik yok. Hepsi çok ürkek balıklar ışığı hiç sevmiyorlar. Akvaryumu kuralı 3-4 ay oldu düzenli olara 2 günde bir vitamin veriyorum. 
 
     Ne yapmalıyım bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Yorumlarınızı bekliyorum. Sağlıklı balıklar...
 
        Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir