Balıklara Yem olarak atılan canlılar


aliverovicÇevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 370
aliverovicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2006 10:31
arkadaşlar herkezin sevdiği ve akvaryumunda yetiştirmeye çalıştığı balık türleri var bence siz bu özenle büyütülüp akvaryumlarına renk veren balıkları sadece kendi egolarını tatmin etmek maksatlı bu tür balıklarla doyuran kişilere hak vermeniz anlamsız doğa kanununa gelirse doğada kimse o göllere havalandırma dış filitre bağlayıp elleriyle tubiflex vermiyor yani ordaki canlılar kurulmuş dünya düzeneğinde yaşıyorlar sizlerin akvaryumlarınızda ise sizin kurduğunuz bir düzenek ve bu düzenek için özel imal edilmiş yemler var yani diğer akvaryum balıkları yem değil bu balık besleyenlere haksızlık yapıyosunuz bu düşüncelerle ve bu arada kaç kişi akvarumunda tubiflex yetiştiriyor burda konuyu ayırın tubiflex canlıdır ama akvaryumda yetiştirlen balıkların yemidir bir akvaryum ve hobici balığı değildir bu aradaki ince noktayı ayırın ve akvaryum balıklarının yavrularını yem olarak kullanmayın aliverovic2006-9-15 10:32:9

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliverovicÇevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 370
aliverovicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2006 10:39
bu arada geçen günlerdede canlı doğuran kısmına birisi böyle bir konu açmıştı tepkiler fazla olunca özür diledi ve yazılan konu silindi bu gibi düşüncelerdeki arkadaşlar düşüncelerini kendilerine saklasın ve hobicilere en azından susmakla ve düşüncesini kendisine saklamakla saygı duysun bu konu bu formda tartışma konusu bile olamaz site yöneticilerine bu gibi konular açıldığında bu konuyu yazan kişiyi uyarmalarını ve yazılan konuyu kitlemelerini rica ediyorum aliverovic2006-9-15 10:39:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliverovicÇevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 370
aliverovicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2006 10:42

burak bey sizi bu konuyu açmakla yanlış anlıyorum insanın fikri neyse zikri odur


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

viper37Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 278
viper37Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2006 11:10
[QUOTE=selmand]

Dün bir arkadaşımız flowerhorn a verilen japonların videosunu yayınladı sitede, mesaj silinmeden önce izleyebildim tam bir vahşetti, japonların gözlerinin ne kadar kocaman açıldığını ve nasıl yüzmeye çalıştıklarını iyi ki görmediniz, gerçekten de üzüldüm ve ağlamaklı oldum.

Böcekleriyse hiç sevmem gördüğüm yerde öldürürüm o nedenle bence yazık değil.

[/QUOTE]

Sizin daha önceki yazılarınızdan iyi bir akvarist dolayısıyla canlılara saygı duyan bir insan olduğunuzu düşünüyordum ama beni yanılttınız. Sevmediğiniz bir canlıyı sebepsiz öldürmenin Allah önünde bile bir hesabı olduğunu biliyorsunuzdur umarım. Acıdığınızı söylediğiniz japon balığı ile ekosisteme faydaları tartışılmayacak böcek dünyasının bir üyesi arasında ne fark var sizce. Bugün yediğimiz meyva sebzelerin oluşmasında daha doğrusu çiçeklerinin döllenip meyva aşamasına gelmesinde böceklerin etkisinin %80 ler civarı olduğunu biliyormusunuz. Dolayısıyla sadece sevmediğiniz için öldürülmeyi haketmiyorlar. Amacım sizinle polemiğe girmek değil , kırmak hiç değil ama size yakıştıramadığı tekrar belirtmek istedim.

Saygılarımla 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2006 13:27

Bence:

tamam, doğada balıklar birbirlerini yiyerek yaşıyor olabilirler fakat akvaryumlarımız doğanın kendisi değil. yırtıcı bir balık doğada birbaşka balığı yiyebilir ki gayet normaldir, fakat akvaryumlarımız yem konumundaki balığın kaçabileceği bir alan değildir. ilk birkaç dakika kaçabilse bile son mutlaktır.

böceklerde elbette canlılar fakat üreme olaylarını incelersek balıklara nazaran çok daha kolay çoğalan türler ve genel beslenme alışkanlığı zaten çoğunlukla böcekler üzerine, ayrıca böcek yemlerin bir sanayisi oluşmuş durumda. Sonuçta balığa canlı yem verilmesi gerekiyorsa yapılacaktır, verilmemesi de eziyettir. ben bir balığın diğerine yem olarak verilmesini kendimce ahlaki, genel anlamda da etik olarak doğru bulmuyorum. etik olarak doğru bulmuyorum çünkü hepimiz burada balık-severler olarak bulunuyoruz ve sevdiğimiz bir canlıyı yem olarak kullanmak pek etik olmuyor.

Bende daha önce piranha beslemiştim fakat bu balığa hiçbirzaman yem olarak canlı balık vermedim. zaten sonradan piranhalarımı da elden çıkarmıştım çünkü bana beslemesi zevk vermiyordu.

Burada fikirlerimi belirttim, canlı yem olarak başka balık türlerini kullanan arkadaşlar varsa onlara birşey diyemem, sonuçta kendi seçimleridir fakat sadece bu tip yemlemenin video'larının yayınlanmasına karşıyım. bana bir kaplana canlı kuzu verilmesi gibi geliyor, sonuçta et konusunda bir sektör var, et alıp yem olarak verebiliyorsam, kuzunun canını teslim etmesini seyretmeye ihtiyacım yoktur. keza bence balık içinde durum aynıdır. öte yandan bu tip yemlemeyi savunan arkadaşlarda olabilir. bu tip bir tartışma asla sonuca bağlanamaz. fakat bir tarafın yem olarak kullandığı balığı besleyen ve seven kişiler olduğu düşünülerek her iki tarafında birbirine saygı çerçevesinde davranması gerektiğinden bu tip yemleme video ve fotoğraflarının paylaşılmaması gerektiği kanaatindeyim.

Tüm forumdaşlarıma saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir