Balıklarda iz bırakıyorlar..!


YargıcıÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 271
YargıcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2012 01:07


Bizler suda yüzen balıkları izlediğimizde arkalarında hiçbir iz görmeyiz. Oysa diğer balıkların görebileceği izler bırakıyorlar. 

Bonn Üniversitesi araştırmacısı Joachim Mogdans, balıklar bu izleri "uydu organlarıyla" algılıyorlar diyor. Bu organ, tüm bedene dağılmış minik duyu tomurcuklarından oluşmakta. Çeşitli balık türleri birbirinden farklı izler bırakıyor. Bu izler balığın ne kadar hızlı yüzdüğüne ve yüzgeç veya kuyruk hareketlerine

Bağlı olarak değişmekte. Balıkların bu izleri ne derece ayırt ettiklerini araştırmacılar henüz bilemiyorlarsa da balıklar bu izlere bakarak diğer balıkların ne kadar süre önce hangi yöne yüzdüklerini görebiliyorlar diyor Mogdans. Bu bilgiler de avlanan balıklar için yararlı olabilir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GökalpÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 87
GökalpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2012 01:40
Bir belgeselde bende buna benzer bir şey duymuş ve izlemiştim okyanus balıklarının özellikle balinalar köpek balıkları ve iri balıkların avlanma içgüdüleri daha çok geliştiği için su altında ve su yüzeyine yakın yüzerken diğer balıkların nereye gittiğini hızlı yada yavaş mı hareket ettiklerini anlayabildiklerinden bahsetmişlerdi.Hatta timsahlar da bu özelliklerini kullanarak tatlı suyla tuzlu suyun birleştiği yere kadar balıkları takip ettiklerini belgeselde dile getirmişlerdi(bu arada timsah ne kadar balık yiyebilir ki sorusu gelebilir aklınıza:) ben hala çözmüş değilim.)  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir