Balıklarda Ve Su Kablumbağalarında Kireçli Su


RmyssÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2018
İl: Yozgat
Mesaj: 4
RmyssÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2018 01:24
Merhaba. Arkadaşlar balıklarda ve su kaplumbağalarında kireçli su kullanılabilirmi? Yıllardan beri merakım olan bu evcil hayvanlar gün geçtikçe daha çok ilgi odağım haline geldi bunu bilen nişanlım gecen gün 10 litrelik bir akvaryum getirdi balıkların ismini bilmiyorum ama cok küçücük birşeylerde sayıları 6 dı 1 tanede cam temizleyen balıktan vardı. Akvaryuma ev suyu cok krecli olduğu için hazır su koyduk yemini cok az doğabilecekleri kadar verdim ama sabaha kadar teker teker öldü hepsi cok üzgünüm ilk deneyimimdi. Ben birde su kaplumbağası denemek istiyorum ama suyu nasıl yapabilirim bilmiyorum ev suyunu kaynatıp bir kaç gün dinlendikten sonra kullansam olurmu çünkü kaynayıp bekledikten sonra kireç suyun dibine çöküyor o suyu kiteci tekrar suya karıştırmadan alıp kullansam sıkıntı olurmu ? Kusura bakmayın yazım biraz uzun oldu cevaplar için şimdiden teşekkür ederim ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cıbırlover1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2017
İl: Denizli
Mesaj: 772
cıbırlover1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2018 01:52
Ölüm sebepleri cok buyuk olasilikla bakteri duzeninin oturmamasi..

Akvaryumlarda baliklar ixin ve bitkiler icin hayati oneme sahip azot dongusunu saglayan yararli bakteriler vardir... Ve bu bakterilerin olusmasi icin akvaryum bos olarak 4-5 gun calismalidir...

Tabi ki tek faktor bu degildir...
Akvaryumdaki oksijen filtre isitici gibi etmenlerde etkili olabilir...

Ama evdeki kirecle akvaryum baliklari oldurecek derecede degildir... Sadece klor cok tehlikelidir.. Ve sudaki klordan kurtulmak icin 2-3 gun suyun kenarda beklemesi yeterlidir..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CnrBzzÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 204
CnrBzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2018 02:00
Kaplumbağa da 1-2 gün dinlendirilmiş su kullanmanız yeterli olur fakat 100lt aşağı akvaryum da beslememenizi rica ediyorum çünkü eziyetten başka birşey değil.
-Kuru alan yapmak zorundasınız çünkü kabuk gelişimi için ve dinlenmek için kuru alanı olmak zorunda.
-Uvb lamba almanız gerekiyor kabuk için D vitamini sağlıyor. Bire bir güneş ışığı diyelim ve şart.
-Su sıcaklığı 27° kuru alan sıcaklığı 32° olmalı (Çok aşırı hassas hayvanlar oldukları için 1 aşağı 1 yukarı derece oynamasında bile rahatsız olduklarını göreceksiniz.
-Hastalık belirtileri suyun içinde çapraz yüzüyorsa hırıltılı nefes alıp baloncuk çıkartıyorsa akciğer enfeksiyonu olmuştur. bunun için yemine Damla ilaç damlatarak verebilirsiniz. Kabuk yumuşaması D vitamini eksikliğinden olur Uvb yok ise Eczanelerden Devit3 alarak kabuğuna masaj şeklinde uygulayabilirsiniz ve en az 5 dakika kuru alanda ısı ampulünün altında bekletip suya öyle salmanız gerekir. kulakları (kırmızı yanakların olduğu yer) köyü renk oluştuğunda veterinere gitmeniz şart olur yoksa hayvanı kaybedersiniz.
-Gelişim belirtileri Kabuk dökme yada pul pul kabarma sürekli olarak Deri dökme ki basınıza bela olacaktır.
-Cinsiyet ayrımı yetişkin erkeklerde kalın küçük kuyruk ve ön tırnaklar çok daha uzun olur. Dişi kuyruk daha uzun ve ince olur tırnaklar küçük olur.
-Akvaryumda fazla dekor yapmanıza gerek olmayacak çünkü kabuk kaşınması durumunda akvaryumu altını üstüne getirecek.

Belki eksik yazdığım olabilir. merak ettiğiniz olursa sorabilirsiniz. 6 sene kaplumbağa besledim az çok bilgim vardır.

Teşekkür Edenler: [T]202641,Rmyss[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RmyssÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2018
İl: Yozgat
Mesaj: 4
RmyssÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2018 02:30
Balıklarımın ölme sebebi olarak yiyenim doğranmış soğan attı akvaryumun içine hemen temizledim tek tek aldım içinden soğanları ama yinede zarar vermiş olabilirmi. Ve birde ilk ölen balıgı Sudan çıkarmadan 4 5 saat içinde kaldı o ölen balık mı acaba digerlerini peşinden götürdü.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CnrBzzÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 204
CnrBzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2018 02:38
[QUOTE=Rmyss]Balıklarımın ölme sebebi olarak yiyenim doğranmış soğan attı akvaryumun içine hemen temizledim tek tek aldım içinden soğanları ama yinede zarar vermiş olabilirmi. Ve birde ilk ölen balıgı Sudan çıkarmadan 4 5 saat içinde kaldı o ölen balık mı acaba digerlerini peşinden götürdü.[/QUOTE]

Doğranmış soğan mı ? ben hiç öyle birşey duymadım bilmiyorum. balıklar için dinlenmiş su çok önemli direk çeşme suyuna koyarsanız şoklarsınız ve ölür. 5 gün önce su koyup ısıtıcı ve filtreyi çalıştırdım 5 gün sonra balık koydum içine buna rağmen 2 balığım öldü.
Su sıcaklığı kaç derece filtre varmı acaba ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RmyssÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2018
İl: Yozgat
Mesaj: 4
RmyssÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2018 02:39
CnrBzz by peki size merak ettiğim bir soruyu daha yöneltmek istiyorum belliki bilginiz var. 1-Kaplumbağaları günde kac defa kuru alana çıkartmam gerekiyor ve kac dk durmalı? 2-Bu uvb lambadan bahsettiniz onu hem kuru alanda hemde suda mı kullanmam gerekiyor yani belli bir kullanma kuralı varmı atıyorum günde 1 saat falan. 3-Kuru alanı Deniz Kumundan geniş bir kum havuzu yapmak istiyorum kumsal gibi olumu? 4-Son olarakta beslenmesi günde kac kez beslemem gerekiyor

Filtre dediğiniz nedir bilmiyorum acemiyim ilk deneyimim. Ama akvaryumun içinde bir motor vardı sanırım suya hava veriyordu. Ama ısıtıcı yoktu sipariş verdim bir kaç güne gelecekti ama 1 gün bile durmadan ölünce gerek kalmadı. Ama su cok soguk değildi Petege biraz yakın koydum su ılık olsun diye.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CnrBzzÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 204
CnrBzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2018 02:57
[QUOTE=Rmyss]CnrBzz by peki size merak ettiğim bir soruyu daha yöneltmek istiyorum belliki bilginiz var. 1-Kaplumbağaları günde kac defa kuru alana çıkartmam gerekiyor ve kac dk durmalı? 2-Bu uvb lambadan bahsettiniz onu hem kuru alanda hemde suda mı kullanmam gerekiyor yani belli bir kullanma kuralı varmı atıyorum günde 1 saat falan. 3-Kuru alanı Deniz Kumundan geniş bir kum havuzu yapmak istiyorum kumsal gibi olumu? 4-Son olarakta beslenmesi günde kac kez beslemem gerekiyor

Filtre dediğiniz nedir bilmiyorum acemiyim ilk deneyimim. Ama akvaryumun içinde bir motor vardı sanırım suya hava veriyordu. Ama ısıtıcı yoktu sipariş verdim bir kaç güne gelecekti ama 1 gün bile durmadan ölünce gerek kalmadı. Ama su cok soguk değildi Petege biraz yakın koydum su ılık olsun diye.[/QUOTE]

Bunlar önemli sorular.

Öncelikle kuru alana siz çıkartmayorsunuz akvaryumun içine rampa koyuyorsunuz kaplumbağa rahat girip çıkması için. kuru alana o kendi isteği zaman çıkar istediği zaman geri girer onlar kendi kafasına göre takılır.
-Uvb sadece kuru alanda olsa yeterli ve şu şeklide kullanın meselâ ısıtıcı ampulü güneşin doğuş ve batış saatine göre açıp kapayın. Uvb ise günde iki saat hayvanın kuru alana çıktı sürede kullanın yani. o da şöyle olur ilk ampulü açtığınız da kaplumbağa ısınmak dinlenmek için kuru alana çıkınca çalıştırın 2 saat çalıştıktan sonra kapatmanız yeterli olacaktır. bunlar için zaman ayarlı prizler var. uvb lambanızı düzenli kullanmanız iyi olur çünkü pahalı lambadır.
-Yemleme ise hayvanın kafa hacmi kadar olması yeterli ister bir defada verin ister ikiye bölüp sabah akşam verin. Yemlerde Sera Raffy I Raffy P Tetra reptomin beby var onları tavsiye ederim. Birde Gammarus var kurutulmuş karides onlardan verebilirsiniz ama çok değil ödül gibi 2-3 tane yeterli olur günlük. fazla verilirse aşırı protein den kabuk deformasyonuna sebep olur.

Kuru alanı dilediğiniz gibi yapın etrafı kapalı olsun çünkü kaçmak isterler. akvaryumun dibine siris kum 01-02 çapında. bunları yiyerek sindirimini düzene sokuyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir