balıkları yaşatamıyorum önce dibe yatıyorlar


aşkın3301Çevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2009
İl: Içel
Mesaj: 51
aşkın3301Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2009 10:13
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:dibe yatma,belirli bir bölgede toplanma,hareketsiz sadece yüzgeçlerini oynatma

Akvaryum Kapasitesi (litre):20 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 25 derece

Filitrasyon:iç fillre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) ayda bir su değişimi
                                                                                                                                             akvaryuda yeniyim,canlı doğuran besliyorum ilk olarak akvaryuma 2 lepistes,2 plati aldım platiler ve lepistesin biri yukarıdaki nedenlerden dolayı öldü, geçen cuma akvaryumu komple temizledim,suyunu değiştirdim ve yeni balık aldım fakat balıklar dibe yatma,belirli bir bölgede toplanma,sadece yüzgeçlerini oynatma gibi belirtilerden sonra öldüler. dikkatimi çeken başka birşey balıklar dipte yatarken bazen yüzeye çıkmaya çalıştıkları daha sonra kendilerini dibe bıraktıklarını gözlemledim bir başka konuda akvaryum içindeki malzemeler üzerinde beyazımsı pamuğa benzer kaygan bir madde oluştu yardımlarınızı bekliyorum
NOT:son aldığım lepisteslerden biri akvaryuma koyduğum ilk akşamı yavru doğurdu,yavrular şu anda akvaryumda ve yaşıyorlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chnalpayÇevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 593
chnalpayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2009 10:19
Akvaryum suyunu toplu olark hepsini değiştirdiğiniz için balıklarınız telef oluyor komple su değişimi sağlıklı balık anlamına gelmez. Suyunuzu haftada bir olarak sadece belli bir kısmını değiştirin ve dinlenmiş su koyun çıkardığınız suyun yerine bu dediklerimi uygularsanız balıklarınız daha uzun ömürlü olacaktır.
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kyle xyÇevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2008
İl: Izmir
Mesaj: 215
kyle xyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2009 13:58
Suyunuz tam oturmamış olabilir.Ayrıca akvaryuma balıkları koyarken pat diye salmayın alıştıra alıştıra koyun.Son olarakda Cihan beyin de dediği gibi ayda bir akvaryumun suyunu toptan değiştirmek yerine hafta 1 %20-25 su(dinlenmiş) değişimi yapmanız daha doğru olucaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TorikÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 682
TorikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2009 14:45
Sayın Aşkın Öner,
 
Anlattıklarınızdan akvarumdaki mikroorganizma dengesi oturmadan balıklarınızı akvaryuma eklediğinizi anlıyorum. Mikroorganizma dengesi oturmamış akvaryumlarda özellikle sizinki gibi küçük akvaryumlarda en ufak bir hata balıkların ölmesine neden olabilir.
 
Öncelikle akvaryumunuzu kimyasal arındırıcılar ile temizlemeyiniz. Akvaryumunuza direkt olarak şebebek suyundan aldığınız suyu koymayınız. Suyu biraz ayrı bir kapda dinlendirdikten sonra akvaryuma ekleyiniz.
 
Dinlenmiş suyla akvaryumunuzu doldurduktan sonra çok az balık yemi ekleyerek filtreyi çalışır halde 1 hafta süreyle boş olarak gerekli mikroorganizmaların çoğalması için sabretmeniz gerekmektedir. Bu süreç içerisinde istiyorsanız bitkilerinizi ekebilir, bakteri kültürü  kullanabilir ya da bir başka akvaryumdan 2 su bardağı kadar su ekleyerek bu yeni ekvaryuma kültür mayalaması yapabilirsiniz.
 
Bu süreç içerisinde filtrenin çalışıyor olmasının avantajı: mikroorganizmalar için gerekli tutunma yüzeyinin en aza indirilmesi ve aşırı üremelerin önüne geçmek, durağan haldeki su nedeniyle besin ve mikroorganizmaların buluşmasını hızlandırmak gibi bir çok faydası vardır.
 
Bu 1 haftalık süreç içerisinde yem artıklar ve balık dışkıları nedeniyle suda biriken azotun (amonyak,nitriti nitrat) dögüsünü yapacak bakteriler ve suya erimiş oksijeni verecek olan algler belirli bir seviyeye ulaşmış olacaktır.
 
Bu süreçten sonra akvaryuma, balıklarınızı alıştırdıktan sonra ekleyebilirsiniz. Su değişimlerini de arkadaşların dediği oranlarda yapmak gerekir.
 
Aşırı azot yükselmeleri, yeni kurulan akvaryumlarda sık rastlanan bir durumdur. Azot artışında balıklarda uyuşuk, hareketsiz ve ilgisiz bir hal oluşur. İleri evrelerde solungaçlar solar.
 
Bu durumlarda havalandırmayı artırıp, yemlemeyi azalmak. İlk gün %45 oranında dinlenmiş su ile su değişimi ve 2 günde 1 yaklaşık %10 su değişimi yapılabilir. Bitkili akvaryumlarda CO2 takviyesi, bitkisiz akvaryumlar için tatlısu midyesi takviyesi yapılabilir.
 
Torik2009-03-25 14:50:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aşkın3301Çevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2009
İl: Içel
Mesaj: 51
aşkın3301Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2009 15:15
arkadaşlar yardımlarının için teşekkür ederim, akvaryumu boşalttım ve yeniden doldurdum şu anda içinde balık yok motoru çalışır vaziyette ve içine biraz yem attım, balıkları cumartesi koymayı düşünüyorum umarım yatığım işlem doğrudur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yxxlÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2009
İl: Sakarya
Mesaj: 256
yxxlÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2009 20:16
Büyük bir ihtimalle akvaryumdaki suyun dengesi oturmamıştır. Aynı sorun bendede olmuştu. Akvaryumu yeni kurmuştum 4 gün boş olarak çalıştı sonra balıkları ekledim ilk hafta dediğiniz gibi balıklar suyun dibinde hareketsiz olarak durup birkaç gün içinde de öldüler. Bu şekilde 5 balığım öldü. Fakat ondan sonra bir daha balık ölümleri yaşamadım. şu anda yaklaşık birbuçuk ay geçti ilk başta zayıf olanlar dayanamayıp öldü sanıyorum. Kalan balıklarım gayet sağlıklı. Akvaryumunuzun dengesinin oturması lazım bu arada zayıf olanlar, dayanamayanlar ölecektir malesef.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TorikÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 682
TorikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2009 22:42
Sayın Aşkın Öner,
 
Isıtıcı kullanıyorsanız suyun sıcaklığını 28 dereceye getiriniz. Bu sıcaklık, bakterilerin ürümesi için gereken optimum sıcaklık düzeyidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir