Balıklarım birer birer ölüyor, ne yapmalıyım...


ecoistÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 31
ecoistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2009 11:15
Arkadaşlar öncelikle günaydın,
 
Uzun yıllar önce uğraşmama rağmen akvaryum hobisine bir hafta kadar önce geri döndüm ancak üstesinden gelemediğim ve acil çözümlenmesi gereken sorunlarla karşı karşıyayım zira günde bir yada iki balığı kaybediyorum.
 
Öncelikle bilgileri vereyim arkasından sorunlar;
 
1. Akvaryum 65*30*25 ebatlarında yaklaşık 45 lt su alıyor
2. İçinde 3 Kılıçkuyruk (1 erkek, 2 Dişi), 5 Lepistes (2 erkek, 3 dişi), 2 komando zırhlı kedi balığı (çöpçü) ve iki günlük 20 kadar lepistes yavrum var.
3. Dekor için ithal 3-4 mm kum, 10 cm çapında mercan, 10 cm çapında volkanik kaya ve yavruların saklanması için plastik bitki bulunuyor.
4. Akvaryum su ısısı ortalama 26 C
5. Kurulum aşamasında su düzenleyici kullandım, suyun yarısı çeşme diğer yarısı damacana suyu,
 
Problemler
 
1. Filtrenin çok güçlü olması nedeni ile balıkların su direncine mukavemetten güçsüz kaldıklarını ve o nedenle öldüklerini sanıyorum, daha düşük güçte filtre kullanmam gerekir mi, Atman F 201 filtre bu ebatta akvaryum için uygun mu, başka filtre almam tavsiye edilirse, marka model önerilerine ihtiyacım var.
2. Kılıçkuyruklarda önce beyaz bir leke ardından aynı beyaz lekenin kanlanması ve kuyrukta dökülmeler yaşadım, iki balıkta söz konusu rahatsızlıklar meydana geldi ve ikiside öldü. Diğer balıklara bulaşma ihtimali söz konsusu mu, mantar ilacı ve contra ichyto kullandım, mücadele için ne tavsiye edilir.
3. Tavsiye edilen filtreler yanında hava motoru ve bağlı ekipmanlar kullanmam gerekir mi???
 
Vereceği bilgiler için tüm kullanıcılara teşekkür ederim...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yakupyaylıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17
yakupyaylıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2009 15:09

Benim de iç filtrem büyük geliyor. Ben şu anlık hava motoru kullanıyorum. İç filtrem balıklarımı çok yoruyor. Ben de üzülüyorum.

Hastalıklara gelince, ben o ilaçlardan kullandım. Fakat pek bir faydasını göremedim. Yine de balıklarımı kaybettim. Akvaryuma sonradan birşeyler soktuysanız yada akvaryuma elinizi falan soktuysanız hastalık kapmış olabilir. Yada akvaryuma sonrada gelen balıklar hastalığa sebep olmuş olabilir.
Özen Gözcü2009-04-07 16:03:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir