balıklarım bloat mı


özgür345Çevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2013
İl: Izmir
Mesaj: 49
özgür345Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2013 20:16
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):200

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
7sarı 2mavi2 beyaz prenses6 yunus 3demasoni 2mpanga  ( tür ve sayı fazlalığının farkındayım ama bilmeden aldık ve sevdiğim balıkları vermek istemiyorum )
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):27 derece

Filitrasyon:iç-dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:kaya tuzu parazit ilacı

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :haftalık %10 su değişimi

Meraba arkadaşlar akvaryuyum gözlemlediğim bikaç sorun var.

1.)   çöpçülerimin bıyıklarrı yok oldu kısa bir sürede yeme ihtimalleri varmı az bir miktar kaya tuzu attım o zarar vermiş olabilir mi ? ve bıyıklarının olmaması sorun olur mu

2.)  diğerlerinden daha büyük olmasına rağmen beyaz prensesim çok stresli sürekli kuma sürtünüyo cama  çarpıyo ve suda dik bişekilde duruyor hızlıca ani şekilde yüzüyor vs.  parazit ilacı kullandım ama stres devam ediyor neden olabilir ?

3.) erkek olduğunu düşündüğüm splermde ve diğer  bazı balıklarımdan çok değil ama  karın şişliği var umarım kabızdırlar bezelye verdim ama çoğu balığımda  yemi ağzına alıp sürekli bırakma gözlemliyorum   yani bu düşünce beni korkutuyo ama hepsi mi bloat( beyaz dışkı gözlemlemedim )

4.) çöpçülerimin bazılarının karnı şiş fazla yemden mi yoksa  yumurtlayacaklar mı acaba yani bana bi hamile bronz çöpçü resmi atabilirseniz karşılaştırabilirim . bazılarının şiş değil ama 2 tanesinin şiş.

bide yem önerebilirmisiniz balıklarıma uygun olarak. internetten sipariş edebileceğim ve fazla pahalı olmassa sevinirim .
5.)yunuslarım 3cm civarı bugün dip çekimi yaptıktan sonra birini ölü buldum ve derisi parçalanmıştı hortumu sokunca strese girip öldüürdü sanırım .   başka bi yöntemş varmıdır hayvanları strese sokman ?
özgür3452013-09-08 20:40:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bercesteÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/05/2010
İl: Bursa
Mesaj: 936
bercesteÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2013 22:45
Öncelikle geçmiş olsun.Resim koyarsanız yorum yapmak daha kolay olur.Anlattıklarınıza göre dış parazit belirtileri var.Benim size tavsiyem sera bactopur direct tablet kullanmanız gerekiyor.Ben daha önce kullandım ve faydasını gördüm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir