Balıklarım Çok Hareketsiz Duruyor


aykut70Çevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 523
aykut70Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2009 03:00
Kadir bey balıklarınızın sizin için değerli oldukları harcadığınız paradan belli ama Kadirhan beyin dedikleri doğrudur japon balıkları sanılanın aksine çok oksijen tüketir ne olur burda yazılanları yanlış anlamayın bur konuda kimse kimseye üstünlük kurmaya çalışmıyor yalnızca birbirimze yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KadirGÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 48
KadirGÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2009 20:15
[QUOTE=kadirhan]Kadir Bey,

Büyük harflerle "ima" ederek bana serzenişte bulunmayın. Evet belki "eziyet" kelimesini kullandım ama öyle ya da böyle, 70lt balık başına 7lt eder ki, bu da ideal olan 25-20lt arasındaki hacimden oldukça uzak. Burada yanılıyor muyum? Elbette ki dış filtre, pilli hava motoru gibi malzemeler kullanmalısınız. Hatta bunun için gerçekten sevindim. Bu balıklarınıza önem verdiğinizi gösterir. Burada da sizi tebrik ederim. Ancak 3 senedir 2 Japon balığına bakıyorum, ama hiç hava motoru kullanmadım. Bu da işin farklı bir boyutu...

Eğer yanlış anlaşıldıysam affola. Amacım tartışmak değildi. Ama şu bir gerçek ki Japon balıkları gerçekten geniş akvaryum hacimleri isteyen bir tür.
[/QUOTE]
 
serzenişte bulunmak zorunda kaldım çünkü burda haksız yere eleştirildiğimi düşündüm haksız eleştriye gelemem neyse ilginiz için yinede teşekkür ederim ve hava motorunuzun olmaması filtrenizin durumuna göre değişir eğer  dış filtreniz varsa ve suya dışarıdan su ikmali yapıyorsa hava motoru görevini görür yada iç filrenizde böyle bir durum varsa oda aynı görevi görür yoksa beta hariç benim bildiğim hava motoru aramayan balık yok gibi eğer bu durumlar söz konusu değilse bence siz balıklarınıza eziyet ediyorsunuz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burak_06Çevrim Dışı

[B]6633,2[/B] [B]6955,3[/B]
Kayıt: 12/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1731
burak_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2009 15:33
[QUOTE=thecrow] [QUOTE=burak_06]Belki ısı çok fazla yükseldiğinde oksijen daha çabuk çözünüyordur.Durum böyle olunca balıklar biraz sarsılır açıkcası.Hava sirkülasyonu ve su sıcaklığını test edebilme imkanınız varsa iyi olur.Isıtıcıyıda 25-26 dereceye ayarlarsanız daha iyi olur en azından ısı stabil olur ani ısı değişimlerine uğramaz.
 
 
Saygılar,
[/QUOTE]
Isı yükseldiğinde oksijen molekillerinin sudaki çözünürlüğü azalır.

Saygılar...

[/QUOTE]
 
 
Yanlış bir ifade kullanmışım. Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir