Balıklarım Dibe Çöküyor Nitrat Zehirlenmesi Mi


Ismail2323Çevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2016
İl: Elazig
Mesaj: 1
Ismail2323Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2016 00:31
Arkadaşlar balıklarım ilk günden beri dibe çökmüş duruyorlar. Bugün de bir balığım doğum esnasında öldü. Bir iki yavru ancak kurtarabildik. Otopsi yaptım karnında doğmamış balıklar vardı. Rica etsem bilgisi olan bir arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deserteryanÇevrim Dışı

Kayıt: 24/02/2016
İl: Ankara
Mesaj: 52
deserteryanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2016 01:28
Mesajı okuyan herkes biraz daha ayrıntı isteyecektir, akvaryum hacmi, balıkların cinsi, ne zaman kurduğunuz, varsa kumun cinsi, akvaryumu kurma şekliniz, balıkları koyma şekliniz, arada geçen süre, filtrasyon, ısıtıcı ışık gibi malzemeler, fotoğraf vs.

Doğumda öldü dediğinize göre canlı doğuran hatta lepistes galiba. Eğer öyleyse ithal lepistesler ortam değişikliğinden dahi kolay hastalanabiliyor, sıcaklık değişikliğinden de kolay etkileniyorlar. Yem kötüyse, akvaryumu kurar kurmaz balıkları eklediyseniz, salınım yapan maddeler varsa, suyu musluktan direkt koyduysanız, balıklar geldiğinde hastaysa, ışık çoksa balık kaybınız neredeyse olağan.

Ayrıntılı bilgi verdiğinizde çözüm önerenler de olacaktır. Bence ilk olarak biraz (toplam suyun 4te birini geçmeden) özellikle dibinden, temiz bir hortumla (yoksa dibinden çekmeye gerek olmadan temiz bir bardakla) su çekip, kolayda varsa damaca ya da satılan içme suyunu, akvaryumun sıcaklığıyla aynı derecelere getirip ilave edin(termometreyle ayarlayın, yoksa el yordamıyla, elinizi yıkayıp parmağınızla kontrol edin örneğin). ısıtıcınızı balığınıza göre (lepistes ya da başka bir canlı doğuransa 25 dereceye getirin misal) ayarlayın. varsa akvaryumun ışığını kapatın.



[QUOTE=Ismail2323]Arkadaşlar balıklarım ilk günden beri dibe çökmüş duruyorlar. Bugün de bir balığım doğum esnasında öldü. Bir iki yavru ancak kurtarabildik. Otopsi yaptım karnında doğmamış balıklar vardı. Rica etsem bilgisi olan bir arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir