Balıklarım hakkında merak ettiklerim...


onur0bozÇevrim Dışı

Kayıt: 19/02/2011
İl: Ankara
Mesaj: 44
onur0bozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2013 23:17
Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim..
  • 12 adet Sarı Prensesim var.
  • 180LT tank.
  • İç Motor ve ısıtıcım var.

  1. 7 - 8 tanesi yanlış bilmiyorsam Erkek. ( Kuyrukları yüzgeçleri siyah )
  2. Yukarıdakilerin 2 tanesi diğerlerine ve tüm dişilere baskın. Ama kendi aralarında baskınlıkları yok... Sürekli birbirlerinin kuyruklarını kovalayarak pervane gibi (yuvarlanan tekerlek gibi) dönüyorlar. Ağızlarını ısırıp koparacak mış gibi yapıyorlar (köpek balığı gibi) SORU 1:  Bunu nasıl çözerim?
  3. Dişilerim, 4 - 5 tane sakin, 2 - 3 tanesi ufak diğerleri de akvaryum ortalamasında. (dişi diyorum çünkü yüzgeçlerinde siyahlık yok) SORU 2: Bu ve 2. maddede belirttiğim dişi/erkek özellikleri doğru mu? Balıklarımın cinsiyetlerini ayırt edebilmiş miyim?
  4. Kırmızı yem veriyorum. (balıkçımın tavsiyesi üzerine) Ara sıra kırmızı ve yeşil alaşımlı yem de kullanıyorum. Günde 3 öğün ve yaklaşık 2 - 3 tatlı kaşığı veriyorum. SORU 3: Yem seçimim ve öğünler sağlıklı mı?
  5. Tankıma, denizden bulduğum yumuşak bir taşı oyarak delikler/tüneller açtım ve içine koydum. Ayrca birkaç taş daha bulunuyor, kum seçimim 55% beyaz, 25%  siyah mermer kırıkları ve 20% deniz çakılları alaşımlı. SORU 4: Yaklaşık 20 gün olmasına rağmen balıklar yemek saatlari (acıkmaları) dışında insan görünce (hareket) kaya ve taşların arkasına saklanıyorlar. ne yapmalıyım?
  6. Balıklarımın boyları; Büyük: 7 - 8 cm Küçük: 3 - 5 cm ve ortalama 6 cm boylarındalar. SORU 5: Üreme belirtileri nelerdir? Hamilelik belirtileri nelerdir? Hamilelik süreci ve doğum da yapmam gerekenler nelerdir? Yumurtalıkları dışarıda mı döllüyorlar? Yani çiftleşmek isteyen balıklarımı ayrı tank a almam gerekir mi? (diğer balıkların yumurtaları yememesi için).
Özel bir durum: Tank içinden çok kirleniyor. (Camın iç yüzü).. Neredeyse buğ yapmış bir cam kadar. Sorun nedir acaba?

Herkese teşekkürler.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mkr42Çevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2011
İl: Konya
Mesaj: 346
mkr42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 00:15
Kuyruklarının ya da yüzgeçlerinin siyah olması o balığın erkek olduğunu göstermez.Yumurta beneklerinin olup olmamasıda balığın erkek olduğunu göstermez. Birbirlerinin etrafında dönüyorlarsa dediğiniz şekilde bu baskınlık kavgasıdır. Genelde erkekler arasında olur ama bir erkek bir dişi arasında da baskınlık kavgası olabilir. Balıklarınızın cinsiyetleri konusunda kesin sonucu anüs vent kontrolü ile yapabilirsiniz. Anüs vent kontrolü ve diğer sorularınız cevapları forum içinde mevcut. Bu arada balıkçınız ve ya akvaryumcunuzun her söylediğine de inanmayın. Sonuçta ticaret yapıyor elindeki malı bir şekilde satması lazım. Forumda biraz daha vakit geçirirseniz sorularınıza bir çok cevap bulabilirsiniz. AKVARİST arkadaşlar muhakkak size yardımcı olacaklardır.


Ayrıca sarı prensesler ağızda kuluçka yapan balıklardır. Yumurta dökmezler. Çiftleşme esnasında yumurtaları dişi balık ağzına alır ve saklar. Yumurtalar ortalama 15-20 gün arası yavru şeklini almış olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir