Balıklarım Hep Aynı Yerde Yüzüyor


berkmeric18Çevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 149
berkmeric18Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2017 08:34
[B][/B]70 litre akvaryumda 2 adet japon balığım var balıklarım sürekli aynı yerde sol köşede dipte yüzüyor. Hiç etrafı dolaşmıyor ağızlarına kum alıp bırakmıyor. Yem konusunda iştahlılar ama anlayamadım sorun ne. Başkalarının japonlarına bakıyorum okadar hareketlilerki bende problem ne anlayamadım.

- 70 litre akvaryum
- iç filtre
- ısıtıcı
- dekor olarak sadece kuru kafa

- İlk aşamada akvaryumumda kum yoktu petshop kum olmadığı için stress yapmıştır dedi. Japonlara göre kum aldım ancak değişme olmadı. Akvaryumdaki dekoru çıkardım yine aynı, akıntıyla alakalı olabileceğini düşündüm ama akvaryum içindeki iç filtre cok fazla kuvvetli değil. Hatta bazen fazla akıntı yapmasın diye hortumun ayarını kısıyorum.( sadece hava motoru kullanarakta denedim.) akvaryumda ışıklandırma olarak normal evde kullandıgımız lambalardan var. Akvaryumun üstüne takılıyor bunun ışığı beyaz renkte ve balıkları rahatsız edicek düzeyde değil. Gece açtığım zaman sadece akvaryumu aydınlatıyor. Son olarakta ısıtıcım 28 derece sabit. Acaba nerede hata yapıyorum. Biraz uzun oldu ama balıklara acı çektiriyorum hissine kapıldım ne yapmam gerekiyo [:(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iezgiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 718
iezgiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2017 09:17
28 japon balıkları için epey fazla, onlar soğuk su balığıdır. Su ısısı derece ayarınızdan kaynaklı ise günde en çok 2 derece olacak şekilde düşürebildiğiniz kadar düşürün. Normal japon balıkları 5, özel türler 16 dereceye kadar sorunsuz yaşayabilirler. Onun dışında akvaryumunuzu yeni kurup hiç döngü oturmadan balık eklediyseniz akvaryum suyu balkklarınız için uygun olmayabilir. Bakteri kültürü eklemenizde fayda olabilir bu durumda. Bunların dışında balıklarınız hasta olabilirler, resim yüklerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Ayrıca au değişimleriniz hakkında da bilgi verirseniz iyi olur; ne kadar sık %kaç değişim yapıyor ve suyunuzu nasıl hazırlıyorsunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir