balıklarım mantar mı?Tedavisi Nedir?
Fotoğraf:
Yok malesef
Canlıdaki Belirtiler:
Aykılıçlarımın(4 tane) çenelerinin altı beyazlaştı(mantar olduğunu sanıyorum) ve bugün birisinin çenesini kuma sürtmeye çalıştığını gördüm. ama iştahlarından birşey kaybetmediler.
Akvaryum Kapasitesi (litre):
130 litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
2 cüce vatos, 2 aymoli(biri hamile), 2 blackmoli, 3 çöpçü, 40 kadar 4 günlük plati yavrusu
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
27 derece
Filitrasyon:
dış filtre atman
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
ana tankta 1 defa baktopur kullandım. ama daha sonra bu forumda ana tanka ilaç kullanımının yanlış olduğunu okuduğum için bıraktım.
Balıklarımı iyileştirmek için nasıl bir tedavi uygulayacağımı bilemiyorum, çünkü ikinci bir akvaryumum yok malesef. balıkları başka bir kaba koysam bile sıcaklık ve havalandırmayı yapmam mümkün değil.Ana tanka ilaç atarsamda yavrulara bişey olur diye korkuyorum.
Balıklara nasıl bir tedavi uygulamam, ve bu tedaviyi nerede yapmam lazım.??? lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu linkteki konuları bir incele..! Kendine uygun bir tedavi yöntemi bulacaksındır mutlaka..! Saygılar..!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Balığınıza bir kapta tuz banyosu yaptırın balığı tuzlu suda 40 saniye bekletin çıkartın akvaryuma koyun.Balığı koyacağın kaptaki suyun hepsi akvaryumun suyu olmalıdır.
SAYGILAR,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akif Bey,
Konuyu açmadan zaten o mantarla ilgili yazıları okudum ama benim durumuma uygun bi çözüm bulamadım. (yani tedavi için başka akvaryumun olmaması durumu).
Lütfen yardımcı olun, akvaryum konusunda yeniyim, ne yapacağımı bilemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
ben çok amatör discus besleyen biriyim. kendimi iyi bir discus besleyicisi olacakmış gibi görüyordum ama, son bir haftada öle bir kayıplarım oldu ki; en güzel balılarımdan 3 tanesini kaybettim. bu da neden derseniz, sudaki dengenin bozulmasına benim de heyecanla karşılık vermem ve hatalar zincirini oluşturmamdır diyebilirim.
sabırsız olmamak gerekiyor bu işte. son zamanda getirdiğim balık sayısı çok olmuştu ve karantinaya almadan direkt akvaryuma bırakıyordum balıkları.bakteri yoğunluğunu ve çeşidini arttırdığımı düşünüyorum şimdi.
karantinaya almama sebebim de, balık güçlü olduktan sonra bakterilerin etkisiz kaldığı fikriydi. Ancak, böyle olmuyo işte mutlaka balıkların zayıfladığı dönemler oluyor. Asıl meseleye geleyim balıkların yüzü gözü heryeri çürümeye başlamıştı. Pamuk gibi yaralar çıkıyor ve ölüyorlardı.
Ben bu durum karşısında ilginç bir şey yapmaya karar verdim, SUYU TUZLAMAK. EVET SUYU TUZLADIM. SUDA KURTLAR OLUŞMUŞTU ONLAR ÖLDÜ ÖNCE. SALYANGOZLAR ÖLDÜ SONRA. BALIKLAR YEM YEMEYE BAŞLADI VE BİR TANE KALDI PAMUKSU ÇÜRÜKLERİ OLAN. ONUN DA YARALARI BÜYÜMÜYOR ARTIK. HATTA BUGUN 2 PARÇA YEM YEDİ DİĞERLERİYLE OYNUYOR YAVAŞ YAVAŞ. GALİBA KURTULACAK O DA DİĞERLERİ TAM ANLAMIYLA İYİ OLDU.
BU ÇOK RİSKLİ BİR DENEY MANTIĞINI ANLAMADAN YAPMAYALIM. BU KONUYU KONUŞALIM İSTEDİM
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sayın Ömer Bey,
Eğer çenelerinin altındaki beyaz kısım iplikli ise yani beyaz beyaz ipimsi uzantıalrı var ise o manatrdır tomurcuklu ve pulları beyazlaşmışsa o bakteriyeldir baktopu kullanın prosedördeki gibi ama zaten kullanmışsınız dediğim gibi ipliksi uzantıalr varsa mantar yoksa enfeksiyondur eğer mantar olduğunu anlarsanız sera mycopur kullanın
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Anladığım kadarıyla mantar değil enfeksiyon. çünkü ipimsi uzantılar yok. sadece pullar beyazlaşmış. Baktopuru kullanmaya devam edeyim mi? çünkü beyazlıklarda hiç azalma olmadı, hatta biraz arttı bile. Baktopuru kullanmaya devam etmem gerkiyorsa, ana tankta kullanabilir miyim?, yoksa başka bir kaba ilacı koyup, hasta balıkları orda yarım saat kadar tutsasm olur mu?
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir