Balıklarım ne zaman doğurur?(resimli)


samahÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2011
İl: Izmir
Mesaj: 270
samahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2011 19:01
Java moss elodea gibi zahmetsiz, uygun fiyatlı, yavruların saklanabileceği bitkiler almanızı tavsiye ederim. Sorun yaşamazsınız. yaklaşık 20 cmlik bir Mangrow köküne java moss sardım, altında benden ve diğer balıklardan habersiz 10 yavru yaşamış. bir hafta sonra farkettim, ellemedim zaten kendileri becermiş hayatta kalmayı, şu an bir aylıklar, geziniyorlar.

Yavrulukla falan uğraşmayın diye söylüyorum. 

Not:Yavrular küçük kaplarda gelişmiyorlar, küçük kaplara, fanuslara koymanızı tavsiye etmiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bozerhanÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 472
bozerhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2011 11:52
Öncelikle bütün cevaplar için teşekkür ederim:)

[QUOTE=sheven]Bu balıkları yakalamaya çalışıpta onları strese sokma bu birincisi arkadasım :)
İkincisi lepistes en geç 15 güne doğurucaktık balon 5 gün içinde doğurucaktır plati ise 7-8 güne ama böyle dediğim için sakın bunları yavruluğa koymaya falan kalkışma.
Üçüncüsü yavrular için mutlaka bitki onu alma imkanın yoksa akvaryumun içine konulan yapay yavruluklar gerekmektedir her zaman bitkiyi 1. sırada tutmalısın ama.Bu yüzden Yavruluycak balıklara 3-4 gün içinde acilen bitki almalısın akvaryumunun içine dikmelisin.
[/QUOTE]
Haklısınız Furkan bey fakat yakalamadan foto çekmek için çok uğraştım fakat maalesef başaramadım:( Molilerin yavrulukta depresyona girip ya ölü doğum yaptıklarını yada öldüklerin bu forumda okumuştum. Maalesefki şuanda canlı bitki alma şansına sahip olmasamda akvaryumun bir köşesini rafyayla bir güzel doldurdum.

Baya şansılıyım sanırım, molim rafyayı kurduktan 1 gün sonra doğurdu:) 18 tane yavru canlı kalmış. 3 tanesi ölmüş, dipteydiler:( Yavru balıkları rafyanın içinde ve yavrulukla akvaryum arasında kalan boşlukta buldum (bazıları ortalıkta dolaşıyodu:)). Yavruları hemen yavruluğa yerleştirdim.

[QUOTE=frontoza98]Ben balon mollynin hamile olduğunu sanmıormm çnkü dikkatli bakarsanız kuyruğunun altında beyazlık yok ve hamile olan mollylerde kuyruğunun altı beyaz olur plati tahminen 1 hafta lepistes 10 gün var die düşünuorm saygılar[/QUOTE]
Molim dün doğurdu:) 18 tane nurtopu gibi yavrum var.

Darısı lepistesin başına artık:)

[QUOTE=samah]Java moss elodea gibi zahmetsiz, uygun fiyatlı, yavruların saklanabileceği bitkiler almanızı tavsiye ederim. Sorun yaşamazsınız. yaklaşık 20 cmlik bir Mangrow köküne java moss sardım, altında benden ve diğer balıklardan habersiz 10 yavru yaşamış. bir hafta sonra farkettim, ellemedim zaten kendileri becermiş hayatta kalmayı, şu an bir aylıklar, geziniyorlar.
Yavrulukla falan uğraşmayın diye söylüyorum.
Not:Yavrular küçük kaplarda gelişmiyorlar, küçük kaplara, fanuslara koymanızı tavsiye etmiyorum.
[/QUOTE]
Samah bey yakında akvaryumu değiştirmeyi düşünüyorum. Şimdi akvaryumum 41lt lik ve 80 ltlik bir akvaryum yaptırıcam 75tl'ye. O yüzden bitkiyi şimdi değil de yeni akvaryum geldiği zaman almayı düşünmüştüm. Moli yavrularını yavruluğa koydum ve, küçük bir kafa motorum vardı, onu da yavruluğun içinde akım yaratıcak şekilde akvaryumun diğer ucuna yerleştirdim.

Şimdi şöyle bir sorunum var arkadaşlar. Birçok yerde araştırdım fakat moli yavrusu bakımı ile ilgili beni tatmin edecek cevaplar bulamadım:(

Sizce ne zaman yem vermeye başlamalıyım?
Bende pul yem var onu toz haline getirip versem olurmu?
Akvaryumda kılıçkuyruk, plati ve lepistes beslemekteyim. Sizce yavruları yavruluktan ne zaman çıkarmalıyım ve kılıçkuyrukları akvaryumdan çıkarmalımıyım?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim:)



bozerhan2011-11-22 14:01:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ubeydaksoyÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2012
İl: Izmir
Mesaj: 5
ubeydaksoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 09:58
Ben eskiden çoğu balığımı yavruluğa koyuyordum %50 si ölü yordu sonra akvaryumcudan dibi taşlı bitkilerden bir alan oluşturdum doğurcak balıklar oraya gidip saklanıyor ve 1 kaç güne bitkilerin arasında yavrular dolaşmaya başlıyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir