Balıklarım neden böyle?


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2007 02:39
Ben bu hobıye yuzum kesılmesıyle başladım kendı ıstegımle başladım bir çocugum dogumunu duşumdum, dedim kı bir çocuk doguyor ve buyutuyorsun bende birşey buyutmek ıstedım ve suyu çok seviyordum bu işe sevgı ile başlanirsa zevklı olur.inat veya onda var bende yok dersen rezil kapaze edersin balıklarıda kendınıde
saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlpBökeÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2005
İl: Ankara
Mesaj: 935
AlpBökeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2007 04:09
Anlamadığım birşey var birileri bu hobiyi size zorlamı yaptırıyor?
Bu hobiye başlamadan önce biraz araştırma yapmak hiç mi aklınıza gelmedi?Yada soru sorduğunuz ustalar size hiç mi önbilgi vermedi?
Lütfen biraz araştırma yapın ondan sonra balık besleyin size yardımcı olmaya çalışan insanlara da biraz saygılı olun.
Daha sakin davranmanızı ısrarla tavsiye ediyorum!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RapresidentÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 171
RapresidentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2007 15:01
[QUOTE=mert1912] Sen üniversite ögrencisi ben lise? Aramızdaki maddi fark belli. Hem de ben bu parayı okullar kapandıktan sonra buldum. Gidip Çeşme'de yemek varken. Sinir oluyorum allahım ya.
 
 
2 tane sarı prenses var
 
Erkeğin yanaklar mor, gri gibi boyle ara sıra kur yapmak ıcın tıtrıyor felan dısının yanında.
 
Dişi ise 2 tane, yerde kumları kazmıs hatta bir yerde hiç kum kalmamış. Ben de elımle cok ince bir kum cektım ustune. Cam olmasın diye.
 
 
Bu ıkısını bu gune kadar çiftleşcek dendı dıye aldım. Yani o yuzden katlandım ama artık yeter. Ben yem vericem diye erken geliyorum eve. Sonra o balıklar neymiş. Strese girmişte vs. alışamamış... Eger bıraz daha boyle surerse dediğim gibi ya ben onları iyice strese sokucam yada atıcam  akvaryumu. Kimse kusura bakmasn valla.
 
 [/QUOTE]
 
[b]Bence sen kesinlikle balık besleme guzel kardesim.Cunku akvarist olmak ne kopek belsmeye ne kus beslemeye ne de kedi beslemeye benzer.En ufak hatanda buyuk kayıplar verebilir katettigin yolu en bastan yuruyebilirsin.Bu hobi sabır ister bilgi ister ozen ister herseyden önemlisi sevgi ister...Ben de lise 2 deyken bir deniz akvaryumu kurmustum cevremden borc alıp bir de kredi kartı bulup bundan tam 4 sene once yaklasık 1700$ gibi birşey gitmişti ama farkettim ki deniz akvaryumu normal akvaryumlardan daha agır ve daha cok ozen isteyen birşey bunun farkına 1 sene icinde vardım ve o ozenerek bezenerek milyar harcadıgım akvaryumumu bozup daha iyi ugrasabilecegim bir akvaryuma gectim.Hersey ogrenerek oluyor ama sen ogrenmeye baslamadan direk olayın icine dalmıssın.Eger ogrenciysen ve durumunda kendine gore dar ise ilk once akvaryumlarla balıklarla ilgili kitaplar alıp oku deneyimler yasa onlarla ilgili belgesel izle ve en ufaktan basla...Mesela yumurta tutanlar değil de canlı doğuranlarla basla en kücükten basla kaldırabilecegin seyler yap.Ha hiç olmadı sinirlerin bozuluyo akvaryumunu boz bir daha da besleme.Unutma seni ''Yaratan'' yarattı onları baskası değil![/b]
[b][/b] 
[b]Respect![/b][EDIT]Street Parrot,2020-11-09 20:40:40[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

golcerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 428
golcerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2007 15:11

     Arkadaşlar söylenecek her şeyi söylemişler. Eğer o genç yaşında burada verilen nasihatlardan bir şeyler çıkartmazsan yazık olur. Her şey tecrübe ve deneyimdir. Çok okuyan değil çok gezen bilir derler.

     Akvaristlik sabır+araştırmacılık+gözlemcilik ister. Bu özelliklerinde sende olduğuna inandığın zaman bir akvaryum al o zaman sıfırdan başla. Şimdi o balıkları birisine sat sen paranı kurtar, balıklarda huzura kavuşsun.
golcer2007-06-25 15:11:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir