balıklarımın hepsi hızlı hızlı soluklanıyor,2'si öldü,ya gerisi ?


erkanomerÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 67
erkanomerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2013 05:12
Fotoğraf:Ekleyebilirim

Canlıdaki Belirtiler:Nefes alamıyor gibi,ya da çok yorulmuş gibi, hızlı hızlı soluklanıyor,iki balık öldü biri de ters yüzüyor,o da gidici yani.Müdahale etmezsem hepsi ölür diyorum

Akvaryum Kapasitesi (litre):100*40*50   200 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Karma malawi;sarı prenses,ıceman,mpanga,demasoni,saulosi damızlık-damızlık altı boylarda.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Sıcaklık :Ankara'nın temmuz ayı sıcaklığı, şimdilik akvaryum 27 derece civarı.Diğer pH,  amonyak, nitrat değerlerini ölçecek cihaz v.s bi şey yok bende.

Filitrasyon:Eheim 22-17 dış filtre , sobo iç filtre küçüğünden.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Dış filtre süngerlerini bol tuzlu suda yıkamıştım.Tuz limon tuzu iriliğindeki kaya tuzu idi,kombiyi son ayara getirdim neredeyse el yakacak seviyede yıkadım.Defalarca da durulayarak bol su ile yıkadım,lakin o kadar yıkamama rağmen kötü kokuyo süngerler.Ben kabahati dış filtre çalıştırmama buldum, ama sizin değerli yorumlarınızı bekliyorum.Neden dış filtre derseniz  sebebini aşağıdaki kısımda belirteceğim.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Balıkların bu halini görünce, ne var ne yok bütün balıkları 65!lik boylandırma akvaryumuma doluşturdum mecburen.
ÖNEMLİ NOT: Bundan yaklaşık 3-4 ay önce kocaman bi slatalığı ikiye bölüp akvaryuma koymuştum,bu da içinde 3-4 gün beklemişti , işim gereği ilgilenecek vaktim yoktu,ailem unutu v.s v.s  yine böyle balıklar hızlı hızlı soluklanıyor ve üçer beşer ölüyor ,ben de hemen yarıya kadar su değişimi yapmıştım ama nafile çoğu öldü.(O zamanlar ayrı bir akvaryumum da yoktu) Bu arada dış filtre alındı alınalı hiç (3-4 ay) temizlenmedi, taki ben akvaryumumu sil baştan kurana kadar.  SarıP.'ler ve büyük bir vatoz daynıklı çıktı, ben de bu balıkların hepsini akvaryumcuya verdim,yeni kuracağım akvaryuma varsa mikrop bulaştırmasın diye.Benimkisi sadece bir tereddütten ibaret, balıklar gayet sağlıklı idi. 3-4 ay hiç bi ölüm olmamıştı.
Özetlersem;Akvaryuma sıfır su bastım,sıfır balık aldım,sıfır kum aldım,sıfır iç filtre aldım.Sadece dış filtrem eski ( eski olup da 3-4 ay kullandım yani) ona da makarna diye tabir ettiğimiz malzemeden koydum.
Akvaryum kurulumu ve sonrası:Sadece iç filtre çalıştırarak sıfır suyu 1 hafta dinlendirdikten sonra balıkları saldım,gayet de güzel yaşıyorlardı ,dış filtreyi hortumuna kadar temizledim çalıştırdım, 3-5 gün sonra bu olay başıma geldi.
GÜZEL NOT:Ben bu konuyu yazana kadar balıkların hepsi düzeldi(65'lik akvaryumda).Ters yüzen balık düz yüzüyo hatta dişilere bile titriyo.Balıkların iştahı da arttı.Diğer akvaryuma taşımam kılıç gibi kesti yani.Anlayacağınız balıklar kefeni yırttı. Ha bundan sonra 1m'lik akvaryumumu nasıl kurayım?Değerli yorumlarınızı bekliyorum.Biraz uzun oldu ama...

erkanomer2013-07-29 19:04:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

A.Poyraz YılmazÇevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2013
İl: Ankara
Mesaj: 156
A.Poyraz YılmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2013 05:30
Öncelikle Merhaba;

1.diğer akvaryum eğer camcı yapımı ve akvaryum silikonu ile yapılmadıysa bu normal bir sıkıntı
2.nitrat ve amonyak seviyesi artar ise balıkların solungaçları yanar ve hızlı nefes alışverişler başlar
3. düzenli dip çekimi ve su değişimi yapmalısınız
4. oksijen seviyesi çok önemlidir canlılarınız oksijensiz kalmıs ola bilir .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkanomerÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 67
erkanomerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2013 05:51
1)Akvaryumların ikisi de taymur
2)Evet hızlı nefes alıyor idi ,1 m'lik ten 65 cm'liğe geçince nefes alışları düzeldi
3)balıklar akvaryumda 1 hafata yaşadılar,yani dip suyu çekimi süresi geçmemişti.
4)iç filtre full 7/24 süper püskürtüyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir