balıklarımın ölümünü nasıl durdurabilirim?


resetÇevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2008
İl: Çanakkale
Mesaj: 86
resetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2008 02:00
Bu hobiye başlayalı daha 2 ay kadar bir süre oldu 45 lıtrelık bır akvaryumum var ve içerisinde lepistes, kılıç, moly, platy, 1 melek ve 1 çöpçü, 1 de vatazum var ekol15 dış motor kullanıyorum ısı 27 derecede sabit bundan 10 gün önce balıklarım ölmeye başladı yaklaşık 40 tane balık olan akvaryumumda şu anda 20 tane falan balığım kaldı bu 10 günlük süre içerisinde balık aldığım akvaryumcunun hazırladığı bir ilacı kullandım 5 gun kadar bir ölüm olmadı fakat dünden beridir yine 4 tane balığım öldü böyle uzun uzun anlatıyorum çünkü cevap verecek olan arkadaşların zorlanmasını istemiyorum akvaryumda bitkilerimde var bir kaçının ismini biliyorum 2 kök amazon 1 kök su sarmaşığı 5-6 kök kırmızı gül , 1 kok saz falan bir kac tane daha var ama isimlerini bilmiyorum malumunuz yeni başladım. sizden isteğim bu akvaryumun suyunu ne kadar sürede ne kadar miktarda tazelemeliyim flitremi ne kadar sürede temizlemeliyim yemlemeyi nasıl yapmalıyım? bu ölümler artık son bulsun yoksa ben bu hobiden soğumaya başlıyorum akvaryumumu bozacağım. Bana kapsamlı olarak bilgileri verebilirseniz sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jixoÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2008
İl: Usak
Mesaj: 149
jixoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2008 02:46

Haftada bir %25 su değişimi yapın. Tabi su dinlenmiş ve aynı ısıda olmalı. Ayrıca filtreyi de hftada bir ya da iki haftada bir temizleyin. Fazla yem vermeyin. Günde bir kez yada ikiye bölerek iki kez verin. Balıklarda herhengi bir anormallik var mı? Davarnışları ya da vücut yapıları normal mi?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

demirelisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 444
demirelisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2008 03:16
Dış filtreyi 1-2 haftada bir temizlemek içerisinde oluşan yararlı bakterilerin ölümü demektir.Dış filtreler en az 1-2 ayda bir defa temizlenmelidir.Ayrıca 45 LT de 40 tane balık beslerseniz maalesef o ölümlerden asla kurtulamazsınız gibime geliyor.Sebebleride çok basit çok kalabalık ve balıklar strese giriyor,streste balığın çok kolay hastalanmasına yada hastalığa kapılmasına sebeb olabiliyor.

Önerebileceğim şeyler şunlar ;
- Öncelikle akvaryumunuzda sadece belirli türler besleyin örneğin Lepistes moli vs ama melek oraya olmaz.Bu uyumlara dikkat etmeliisiniz ( forumda ararsanız bulacaksınız uyumları )
- Dış filtrenizi çok sıklıkla temizlemeyin.
- Her hafta ortalama dip çekimi + %25-%30 su değişimi yapın.
- Akvaryumunuzda çok fazla kimyasalları kullanmayın.
- Yemleme işini gün içerisinde az şekilde 2-3 ögün verebilirsiniz ( onu zaten siz zamanla oturtursunuz )

Aklıma gelenler şimdilik bunlar.Ama kısa zamanda vazgeçmeyin derim.Sanırım akvaryumcu kurbanı olmuşsunuz 45 lt ye 40 balık doldurarak :) küçükte olsalar onlarda belli bir su hacmine ihtiyac duyuyorlar.Ben 400 lt tankımda 10 balık bakıyorumTey%20TeyKahkaha o zaman ben saçmalıyorum HöytBu tarz şeylere dikkat ederseniz herhangi bir problem ile karşılaşmazsınız.Ayrıca lütfen forumu dikkatlice okuyun,eminimki işinize yarayan çok sayıda bilgiye ulaşacaksınız.

Saygılar,sağlıklı balıklar.
Rainbowx2008-11-24 11:52:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir