balıklarınızın ölüm nedenleri


mertÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2005
İl: Osmaniye
Mesaj: 153
mertÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2006 02:11

Arkadaşlar bu konuda kaç ve hangi balıklarımızın hangi sebepten ötürü öldüğünü yazalım...

Mesela  benim  en son kurduğum karma akvaryumumda 3 japonum ve 3 labiom havasızlıktan.3 guramim mantardan.1 betamda sitresten öldü.eskiden baktığım balıkların seceresini yazmaya gerek duymadım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selmandÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2005
İl: Ankara
Mesaj: 1349
selmandÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2006 10:32
 Tebrikler çok güzel bir konu bulmuşsunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DRUIDSÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2005
İl: Yurtdisi
Mesaj: 217
DRUIDSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2006 16:10

Lepisteslerim vardi. Macracanta tarafindan parcalandi.

Macracantami ayirdim. O gece stresten oldu..

Dun gece bir melegim oldu. Yanaklarinin alti kirmiziydi. Otekilere baktim digerleri oyle degildi. Ama nedenini acikcasi bulamadim.. Ayirdim aspirin verdim vitamin verdim ama yasatamadim...

Lepistes severim ben.. Genelde onlar oldu ama nedenleri konusunda bir fikrim yok.. Oldukca hijyenik bir akvaryuma sahibim fakat genelde dogum yaptiktan sonra kaybettim cogunu...

Vatozum vardi. Ilk aldigim balikti. Fakat birgun bembeyaz ve olmus olarak buldum...

Neon? Anlayamadigim tek balik turudur. Akvaryumcudan alirim beser, onar tane eve gelirim ve bir gecede yarisi olmus olur. Ertesi gunlerde de geri kalan kismi olur. Ve sadece bir tane kalir. 2 defa neon aldim bu sekilde ve iki parti baliktada tek kalan uzun sure yasadi. Suan bile var.

Ismini unuttugum bir tur almistim. Suru baligiydi. Lepistes gibi kucuk ve turunculu beyazli bir balik turuydu. Ancak cok korkaklardi. Cama tiklatirdin deliler gibi kacisirlardi. Filtre temizlemek icin elimi suya soktugumda 3 tanesi tek seferde olmuslerdi.

Tetrazon aldim yeni 5 tane almistim. Fakat eve gelir gelmez 4 tanesinin olusuyle karsilastim.. Agizlari acikti hepsinin ama nedenlerini anlamadim...

 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GözdeÇevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2006
İl: Düzce
Mesaj: 139
GözdeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2006 16:15

 

   Benimde japon balıklarımın fazla yemden, lepisteslerimin bazısı kuyruk erimesinden bazısı da nedeni bilmedigim bi hastalıktan, sonra diger aldıgım japonum sanırım soguktan (ısıtıcım yoktu) öldü


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kusmukatorÇevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2005
İl: Ankara
Mesaj: 295
kusmukatorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2006 16:56

Bir akvaryum nüfusunun yokoluşu:

Bunların hepsi ben 13-14 yaşlarındayken akvaryum.com'la tanışmadan oldu.

Canlılar: Neon, melek, gurami, lepistes, moly, platy, vatozlar, çeşitli tetra türleri. 50 lt akvaryum, devamlı yenilenen -ölenin yerine yenisini alarak- 35-40 nüfus.

İlk facia: Hava taşı suyu geri çekerek tüm suyu parkelere boşaltmıştı. Tüm neonlarım ve tetralarım öldü, çoğu balık 1 güne kadar öldü, hiç bir tetra türü kalmadı. Çoğu balık son anda yetişmemizle musluktan doldurduğumuz sıcak suda yaşamaya devam etti.

Hamile bir kılıçbalığım yavruluğun ve akvaryumun kapağını aşarak dışarı atlamanın yolunu bulmuştu.

Yavrulukta baktığım 10 kadar 1,5 cm boyundaki kılıç yavrum, yavruluğun içine atlayan bir gurami tarafından hunharca katledilmişti.

Bir türlü yem yediremediğim 20cm civarı yılanbalığım olduğu yerde canını teslim etmişti.

İki adet balığımın gözleri şişti, şişti, patladı ve kayboldu. Tedavisini bir kitaptan okumuştum ama pahalı olduğu için yapamamıştım.

Bir çok lepistesim ortalıktan sadece kayboldu, ölülerini bile göremedim.

Bir çok lepistes yavrum doğuştan özürlü doğuyordu, omurgaları garip bir şekildeydi ya da yumurta şeklinde çıkıp açılmıyorlardı, mantar oluyorlardı. 

Akvaryumcudan 8 tane neon almıştım. Balıkların olduğu poşeti akvaryuma boşalttım ama akvaryumda sadece 7 neon saydım. Poşettekini susuz kalan ertesi gün akvaryumda öldü. 

Arkadaşıma verdiğim guramilerden biri deterjanlı suda hayatını noktaladı. Artık sadece lepistes besliyordum.

Kafası mercana sıkışan bir vatozum yaklaşık 20 dk kadar orada kalmıştı. 15 dk kadar da kuyruğundan çekerek çıkarmaya çalışmıştık. 10 dk kadar da mercanı kırarak çıkarmaya çalıştık, çıkaramadık, pes ettik. Sonra yarım saat sonra kendi başına kurtulmuştu, 6 ay sonra lepisteslerle beraber feci şekilde can verdi. 

Son facia: 40 kadar lepistesim ve kalan tüm balıklar biz tatildeyken ısıtıcıdaki kaçaktan, diğer akvaryumdaki yavrular da sigorta atınca soğuktan ölmüştü.

kusmukator2006-9-7 16:59:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DayWalkerÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 667
DayWalkerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2006 21:27

Canlı Doğuran akvaryumumdaki bütün balıkları iyotlu tuz koyarak öldürdüm.

Melek balıklarım gece eve geç gelmemden dolayı ışıkları biranda açıp strese girip atlamasına sebep oldum.

Japon balığımın kene tedavisi için başka akvaryuma koyup kayanın altında kalması ve ben onu 1 gün sonra bulabilmem yüzünden ölmesi.

Japon ve melek balıklarını beraber beslemem.

Pengasus dip yemi atmamam.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kadir TaraktaşÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2006
İl: Eskisehir
Mesaj: 539
Kadir TaraktaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2006 21:34

ben bu güne kadar sadece hastalıktan balık kaybettim oda hep beyaz benek hastalığından, bi kerede mantar olmuştu akvaryum ilacın dozunu yanlış ayarladığımdan balıklar suda bayılmıştı ölü gübü suda hiç hareket etmiyolardı, sonra hepsini temiz suya alınca birden ayılmış yüzmeye başlamışlardı...

ancak bi arkadaşım akvaryuma komiklik olsun diye bira dökmüştü yarım şişe ve bi saat sonra sonra hepsi ölmüştü  sakın yanlış anlamayın ben asla böyle bişey yapmam ve onaylamıyorumda sadece aklıma geldi ve size bunu söylemek istedim.....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EchoeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2005
İl: Bursa
Mesaj: 1829
EchoeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2006 21:34

Birçok nedende ötürü balıklarım öldü ama en ilgincini söylemek isterim, auratuslarımdan birini zamanında sanırım akvaryumdan martı kaptı . Böyle düşünmemin sebebi de şu; sabah akvaryumun üstlerinde yüzen auratus akşam geldiğimde yoktu. Her yere baktım ama bulamadım, kayaları, kumları karıştırdım, nafile. Ertesi hafta öğleden sonra uyanıp salona girdiğimde penecerenin perdesini hareketlendirerek dışarı doğru uçan bir martı gördüm. Akvaryuma baktığımda da içerisinde kuş tüyleri yüzüyordu. Balıklar o tüyleri lime lime etmişti. Bu sefer eksik balık yoktu akvaryumda ama ben auratusun akibeti hakkında bir olasılık üretmiş bulunmuştum. Oldu mu olmadı mı bilmem ama olduysa ilginç bir ölüm...

Sonrasında kapağını hep kapalı tuttum malawi akvaryumumun...

Echoe2006-9-7 21:36:8

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mertÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2005
İl: Osmaniye
Mesaj: 153
mertÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2006 23:28

Allaha şükür guramilerden başka hastalıktan ölen olmadı.benim en büyük nüfus kaybım havasızlıktan kalleş tedaş elektriği 3 saat keserse hava kesleride patlar.Acaba maddi ve manevi olarak davamı açsaydım.Güzel fikir ha.Yabancı ülkelerde oluyo.Adam belediyeye dava açıyor.İnsan hakları ve demokrasi adı altında...

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TaYLaNÇevrim Dışı

Kayıt: 22/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 723
TaYLaNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2006 11:35
Bendeki en hazin öyküde akvaryumla ilk tanıştığım zamandır.20 lt lik bir akvaryumum vardı.Annem doğumgünü hediyesi olarak almıştı.10 tane civarındada canlı doğuranlardan almıştı.Bende büyük bir hevesle besliyordum balıklarımı.Akvaryumcuya akvaryum bakımı ile ilgili bilgiler almaya gittiğimde su değişimi yaptığında 2 avuç tuz at demişti. Gerisini siz düşünün artık.Bütün balıklarım tuzdan cayır cayır yandı.Durumu anlatıncada verdiği bilginin doğruluğunu ısrarla tekrarlamaya devam etti.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir